Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drsanta

5 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a poszt leginkább arról fog szólni, hogy mit jelentenek bizonyos jogi fogalmak, amik a migrációval kapcsolatban felmerülnek. A téma annál sokkal bonyolultabb, hogy egy-két blogposztban részletesen ki lehessen tárgyalni, csak alapfogalmak rövid tisztázása a célom. Akit mélyebben is érdekel a téma,…..
drsanta 2018.09.04 12:24:31
@Bravehearth:
Mivel ez egy jogi témájú blog, arról lesz szó, hogy a jog hogyan definiálja a biztonságos harmadik ország fogalmát és mit ír ezzel kapcsolatban.

Az, hogy miért sokan január elsején születtek, technikai kérdés: amikor nem tudja a kérelmező megmondani a születési dátumát, csak azt, hogy meily évben született, vagy azt, hogy hány éves, akkor az ügyintéző január elsejét írja be (valamit be kell írnia). Egyébként ez általában nem a szírek esetében fordul elő. Az tényszerűen nem igaz, hogy minden kérelmezőnek ugyanaz a neve.

A családtagjai nem vettek részt menekültügyi eljárásban, ha jól sejtem, tehát elvileg arról sem tudhatnak, hogy a kérelmezők mit mondtak el. De elhiszem önnek, hogy a véleménye szerint mind hazudik.

Nem, nem vitáznak arról a jogászok, hogy uniós hatáskör-e a menekültügy, legfeljebb arról, hogy jól van-e ez így.

Ha 100 esetben 100 alkalommal derül ki, hogy nem jogosult védelemre, azzal nincs gond, nem is állítottam olyat, hogy gond lenne.
drsanta 2018.09.04 13:13:03
@Bravehearth:
Arról nem fog információkat kapni, hogy mit kell korrigálni, legfeljebb arról, hogy mi van a jogszabályokban. Hogy ön szerint mi a baj, mit kell változtatni, azt majd ön eldönti. A blogon ilyenről nem lesz szó.

Gondolja, hogy Magyarország állampolgárai közül mind, egytől egyig meg tudja mondani a születési dátumát? Vagy tud mindenki írni-olvasni? Vannak olyan, nálunk kevésbé szerencsés országok, ahol nincs, vagy csak nagyon hiányosan van nyilvántartás a polgárokról, ez az oka annak, hogy sokan nem tudják, mikor születtek pontosan. És akkor ott van még az eltérő naptárak kérdése is. Lehet, hogy tudja a kérelmező, hogy a mohamedán naptár szerint mikor született, de az ügyintéző nem vesződik azzal, hogy kiszámolgassa, inkább beírja, hogy január 1.

Még egyszer: nem igaz, hogy minden kérelmezőnek ugyanaz a neve, ez tényszerűen cáfolható. És nem, nem egyezhetünk ki abban, hogy valótlanságokat adnak meg magukról és a személyazonosságukról. Ez az ön véleménye, az enyém nem egyezik vele.
drsanta 2018.10.01 14:56:04
Az előző rész tartalmából: megnéztük, hogy ki a migráns, a menekült, az oltalmazott, a befogadott és a menedékes. Ebben a részben egyéb, szintén nagyon fontos alapfogalmakról fogok írni.  1. Dublini eljárás Talán az első rész alapján nem volt egyértelmű, de a kommentekben kifejtettem, hogy a…..
Mivel ez inkább ismeretterjesztő, mint szakmai blog, ezért először is azt érdemes tisztázni, hogy mi is az a büntetőeljárás. A büntető törvénykönyvről, a Btk.-ról már legalábbis hallott az, aki idáig eljutott az olvasásban. Ez a jogszabály határozza meg az egyes bűncselekményeket, a szankciókat, a…..
A teremgarázs. Illetve abban a beálló. Ismerjük, jellemzően alagsorban, vagy pincében, szűk, neonfényben megvilágított, visszhangos, simára betonozott helyen egy fehérrel, vagy sárgával felfestett, számozott placc, ahol egy középkategóriás, miszerint kompakt autó kényelmesen, egy SUV kényelmetlenül,…..
drsanta 2018.06.21 07:59:50
@Pootj: A panelházak nem osztatlan közös tulajdonban vannak, hanem társasházak, amiben minden lakás külön ingatlan, külön helyrajzi számon nyilvántartva. Viszont egy teremgarázst nem lehet albetétesíteni, az egyes beállók nem minősülhetnek külön ingatlannak, mert nem felelnek meg a törvényi követelményeknek.
drsanta 2018.06.21 21:10:26
@altimus: Fordítva, a társasházi alapító okiratban lehet arról rendelkezni, hogy a szomszédoknak elővásárlási joguk van. Ugyanis a társasházak nincsenek közös tulajdonban, minden lakás külön ingatlan, saját helyrajzi számmal. Reagálni pedig nem kötelező, de ha a kézhezvételtől számított 8, 15, vagy 30 napon belül (attól függ, mennyit kötött ki az eladó) nem reagál, akkor úgy vesszük, hogy nem kíván élni az elővásárlási jogával.