Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tim_leary

2 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lefogyok sörrel, unicummal 1. nap 2007.04.19 12:45:00
Majdnem azt ettem amit mondtam, leves helyett délben benyomtam egy szelet csirkemell steaket, meg párolt zöldséget ettem mellé. Sajna vacsoráztam is, majd legközelebb kihagyom. Ugyanazt. Még az esti foci után megfejeltem  6 deci olaszrizlinggel hosszúlépés formájában, de ugye az…..
Lefogyok sörrel, unicummal 0. nap 2007.04.17 23:56:00
Na. Egykor karcsú férfitestem most súlyos terheket cipel, megnőtt a hasam, már lassan tokám is van. Nem kellett hozzá csak fél év, meg gondolom a szervezetemnek is furcsa volt az egyetem után a minőségi, kellő mennyiségű tápanyag. De most aztán. Az a cél, hogy lefogyjak. Nem tudom…..
Az orvosi műhibaperekről már sokat lehet hallani, de tud-e valaki folyamatban lévő fogorvosi műhibaperről? Pedig Béla levele valós problémát vet fel, kérdés az, hogy mekkora eséllyel lehet átnyomni egy ilyen kártérítési pert a bíróságon. Kedves Zugügyvéd! Kérdésem évekkel…..
tim_leary 2006.12.16 15:23:09
Kedves Béla!

Üdv! Vidéki fogorvos és mészáros vagyok. Postod szimpatikus felütése ellenére próbálok objektíven válaszolni, mint hentes-szakmabeli.
A kihúzott fogak miatt perelj, ha a következőkkel bizonyosan egyet tudsz érteni:
-párodnak, amikor megjelent a fogorvosnál nem volt láza, nem volt duzzanat az arcán a fognak megfelelően
-a fájdalom első jelentkezésekor megjelent, vagy bejelentkezett a fogorvoshoz, lehetőleg aznap
-az érintett fog(ak) nem voltak az ínyszélig leszuvasodva, nem hiányzott a fogkorona jelentős része
-nem állt fenn olyan körülmény, ami indokolta volna a fog eltávolítását
-előtte minden évben megjelent a kötelező szűrővizsgálaton

Gondolom az új doktor, ezt szakmailag alá tudja támasztani, és nem arról van szó, hogy az új beteg megnyerése érdekében ennyire olcsó kommunikációs trükkhöz nyúlt volna. Gondolom megvan a húzás előtti röntgen-felvétel, nem pedig arról van szó, hogy ránézett a húzás helyére. Biztosan szívesen fog tanúskodni is.

A tömöt fogakról nem derül ki, hogy gyökérkezeltek voltak e, de a szétroppanás erre utal. Annak a minőségét megint csak röntgen-felvétel alapján lehet megítélni.
Felkínálta az orvos a gyökérkezelt fogak koronával való ellátását? Vagy öntött csappal? Ha igen, de elutasítottátok, akkor nincs ebben az esetben miről beszélni. Ha nem, akkor se nagyon, mert gyökérkezelt fogat kompozittal betömni nem műhiba.
Továbbá a tömött fogakkal rendszeresen (évente) megjelentetek fogorvosi rendelőben, hogy ugyan ellenőrizzék már le?
A szuvasodás, most legyen az elsődleges, vagy másodlagos (alászuvasodás), az tulajdonképen egy fertőzés. Egy Streptococcus mutans nevű baktérium okozza túlnyomórészt. Ez mindenkinek a szájában ott van, de van aki magas szintű szájhigiéniát tart fent és nem lyukad ki a foga. Most ezért perelnél? Azt kéne bizonyítanod, hogy a töméstől nem lehetett tisztítani a fog bizonyos részeit, vagy nem távolította el a szuvasodást reteljesen.

Műhiba perek zajlanak, konkrét esetismertetés végett ajánlom a Modern orvosi etika című könyv idevágó fejezetét.

Minden jót
V. F-M
tim_leary 2006.12.19 01:59:47
Kedves J53 és Mindenki!

A fogorvosi kezelések közül a fogmegtartó kezelések az SZTK-ban ingyenesek. Tömés, gyökértömés, fogkőleszedés, homokfúvó, kürett, etc... Ezek. (annyira nem lehetek hülye, hogy csak én csinálom ingyen) Ezt utólag fizeti az orvosnak az OEP. Az általad SZTK-nak mondott rendelések nagy része pedig privatizált körzet, vállalkozás, csak logisztikailag egyszerűbb a megszokott épületben hagyni, mivel az embereknek különben egy nagyobb kerületben fogalma sem lenne, hogy hova menjenek.
A fogpótlások azok, amikért a körzeti fogorvosnak is fizetni kell, ha vele csináltatod. Éppen ezért nem értem a maszek/nem maszek fogtechnikus felosztást. Egyrészt, államilag támogatott a nyugdíjasok teljes és részleges fogsora 5 évente, a közgyógyellátottaknál ugyanez, meg a 18 év alattiak kapnak valami kedvezményt. Csak ebből egy fogtechnikus sem él meg, tehát mindenki maszekol. Csak maszek fogtecnikus meg szerintem csak néhány nagyobb városban van, de ezek nemhogy olcsóbban dolgoznak, hanem nagyon is drágán. Más kérdés, hogy nagy része jól is, de ez tapasztalatom szerint nem függ össze az árszínvonallal, hanem a technológiai háttérrel és a kézügyességgel.
Másrészt meg azt, hogy a technikus mennyiért dolgozik Teneked, mint beteg, nem oszt, nem szoroz. A Te szolgáltatód az orvos, neki fizetsz, mert Ő felel az egészért. Most képzeld el, hogy fogorvos tecnikust vált, aki olcsóbban dolgozik, szerinted lejjebb viszi az árait emiatt?
Csak hogy képbe legyetek: vidéken 5-7 ezer egy fémkerámia tag technikai költsége, Bp-n 7-sok ezer. Ki mennyiért adja tovább, az meg az Ő dolga.
Nézegesd a netet, egy hídba nem kell anyagilag belerokkanni. Volt egy pesti betegem, 4x jött, oda-vissza kocsival, így is kb 120 ezret spórolt.

Minden jót
w A vámpír halála 2006.12.11 10:00:00
Augusto Pinochet nevével az 51. Galaktika előszavában találkoztam először, tizenkevés évesen, mivel a Népszabadságban jobbára átlapoztam a külpolitikát. Az 51. Galaktika a vámpírokról szólt. Előszavában Kuczka Péter egy igen látványos vörös farokkal terelte a szót…..
w Agnosztikus hiszekegy 2006.12.06 14:30:00
Volt is, lesz is még vallási téma itt, ezért most szájbarágósan, ábra segítségével elmagyaráznám az alapokat. Remélem, ezzel elkerülhető lesz, hogy újra és újra feltegye a begőzölt olvasó a vaskos kérdést: honnan tudod, hogy nincs isten, he? Lássuk az első illusztrációt.…..