Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Myzza N. Trop

0 bejegyzést írt és 168 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyar-magyar szótár cenzúra 2018.10.23 07:32:33
Kis Szines -kategória: Újabb nikkemet "bannol"-ta a 444 szerkesztősége. Törölve ezzel a provokatív és szemtelen korábbi hozzászólásaimat. Sajnos megint nem naplóztam print-screen. Így a tanulságok megint inkább csak magamnak maradhatnak meg.  Legközelebb azonban, ha sikerül olyan címről…..
Myzza N. Trop 2018.11.01 10:26:00
@nagyjoco: összezavarsz. Most akkor te nem is azért szavazol EZEKRE, mert szerinted ez egy jó irány, hanem pitiáner 295 eur/ hó összegért, amit félsz, hogy másik kormánytól nem kapnál meg? :D Te, aki olyan jól keres ebben a prosperáló rezsimben, valóban havi szaros 295 eur miatt fekszel le nekik? :D Ennyibe kerül a gyönyörű habtested? :D Havi 295 euroért tapsikolsz a soroskampányhoz, a strómanhoz és az összes álszent baromsághoz? Nagyon olcsón meg lehet venni téged, hja...tudom, a felmenőid sem adták drágán magukat az előző rendszernek. Kandurka :DDD
Myzza N. Trop 2018.11.01 10:34:54
@Frick László Intézet: kiváló életképek a jólétről, lásd még a témában: ÁLlami áruház című film! Olyan betétdalokkal (pl. Dunaparti csónakház) hogy az ember visszakívánkozik gyári munkásnak 1952-be.
Minden rendben, a nap ragyog, jólét, rend, tisztaság, aki pofázik az meg Recsken töri a követ. Most is azt kéne. Az ilyen pofázós hülye liPsiket, mint én eltakarítani az útból. MINDEN ÚGY JÓ, ahogy van. Na léptem innen :D Most két-három hónapig megint nem jövök. Mert minek. Ostoba vagyok, nő, városi, és nem látom, hogy milyen jól mennek a dolgok, így kell ezt csinálni, nincs szükség valódi köztársasági elnökre, nincs szükség valódi legfőbb ügyészre, a főnök megmond mindent, hogy VAN és hogy legyen, a többi csak városi liPsi smonca, nyavajgás, kész. KUSS legyen minden ellenzéki vagy kritikus gondolatnak. Pá Dudi. Majd karácsonyra írok (vagy nem :D)
Myzza N. Trop 2018.11.01 11:45:09
@nagyjoco: ízlelgesd a valóságot kandúrkám...egyrészt lásd fentebb a Dudinak írtakat, hogy 2-3 hónapra ismét leköszönök (vagy tovább..) és ...na, olvasd el
Másrészt, a véleménybuborékom: a remek, orbánra szavazó tiszántúli embereknek 2-35 éven belül nem lesz tanára, orvosa, egészségügyise, rájuk omlik a szemét, satöbbi..értem én, hogy kurvajóérzés, jhogy a tanár, az dögöjjön meg, de Bp-en, a főváros vonzása miatt ennyiért is lesz tanár, óvónő, egészségügyis. Nálatok nem. Ezek a szemét véleménybuborékos emberek nem fognak tanárnak, nővérnek, stb beállni, ENNYIÉRT, hogy te röhöghess rajtuk. Bp más, itt kereshet mellé, elboldogul. Majd ha a gyerekeid összevont osztályokban, szakképzetlen tanárokkal ülnek az iskolában, és Bp-re kell utaznod a legegyszerűbb egészségügyi ellátásért is...jó röhögést rajtunk, Kandúrka :D
magyar-magyar szótár magángép 2018.10.30 05:58:40
"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj" /Dr Radnóczi Miklós középiskolai tanár verséből/ Fejezet a Nyomorultak -avagy az agyfelbaszás alapú kommunikáció rövid története c. esszéregényből:..
Myzza N. Trop 2018.10.30 09:53:52
@nagyjoco: jaj de jó ez a hozzászólás :D
Kiváló illusztráció arra, hogy a frusztrált vidéki fehér férfi faszkalap nem úgy szavaz, hogy jólét legyen, meg jogbiztonság, meg jó oktatás, egészségügy, stb, hanem arra szavaz, hogy ki tudja a városi liPsik agyát felbaszni. Mindegy mibe kerül, csak baszodjon fel az agyuk. A többi nem számít :D Gyönyörű pár vagytok Dudival :D
Myzza N. Trop 2018.10.30 12:11:13
@nagyjoco: ja, most jólét van :D
Egy kezdő tanár a garantált bérminimumot kapja. JÓLÉT :DDDDD

100 évi fizetés egy gyenge garzonlakás Budapesten. JÓLÉT :DDD
Myzza N. Trop 2018.10.30 12:12:26
@nagyjoco: az emberek többsége kb 70% az átlagbér alatt keres, tehát NINCS 800-900 euro sem a fizetése. JÓLÉT :DD
magyar-magyar szótár kultúra 2018.08.16 06:02:53
Hogyhogy nem írtam még meg eddig a cikket e szóval. Szóról. John Lennon régesrég halott volt, amikor megölték. Kisgyerekkoromban a legfontosabbnak az utazást éreztem, vonattal. Amikor WC-re kellett mennem, foglalkoztatott, azzal a szűz-tudattal, ami a gyerekeknek még megvan, mi történik azzal…..
Myzza N. Trop 2018.08.24 12:29:30
@nagyjoco: ohhh :D Puszi :D
Nem jövök.

Amúgy te meg egy erősen korlátolt, fasiszta, antiszemita, rasszista faszkalap vagy :D
De, tényleg megyek. Nem miattad amúgy. Nem sok értelme a hozzászólásoknak. Veled nem szeretek dumcsizni, mert korlátolt és ostoba vagy, Dudi monomániás, lényegében szöveggenerátorral össze lehetne állítani a kommentjeit, "picsaember" négerek fasza, ajrodip pusztulás, stb, stb.
Heki meg szeretné hogy kommenteljek, de azt írjam, ami őt szórakoztatja.
Te meg simán beszopod a központi propcsit, gondolom, afelett is lazán elsiklasz, hogy az összelopott pénztárosvagyon átjátszása tegnap megkezdődött a Klánhoz. Na, ne irogassatok már nekem, udvariatlanságnak érzem NEM válaszolni, de tényleg nem akarok ide irogatni.
Myzza N. Trop 2018.08.24 12:57:17
@nagyjoco: a pelenkaügyet saját maguk kreálták, gumicsont, figyelemelterelés, a médiazajban elveszik az az info, hogy kinél is landoltak a hunguest hotelek :D
Myzza N. Trop 2018.08.24 17:53:47
@heki: van, aki a pénz és álláslehetőség miatt megy el, magasabban kvalifikáltaknál (nem tanítvány, idősebb, tapasztaltabb, több diplomás) viszont többektől hallottam, hogy egyszerűen menekül ebből a feudális kleptokráciából. Nem volt idege már azt a sok fasságot hallgatni, ami dől ezekből. Aztán volt olyan, aki itt dolgozott egy külföldi cégnél, és a cég kivonult, közölte a dolgozókkal,hogy a korrupció magas szintje miatt nem kíván a magyar piacon múködni, volt dolgozó, akit vittek magukkal. De itt ilyesmiről nem lehet beszélni, mert majd jön Dudi, és jön, hogy én egy hülye, megvezetett picsa vagyok, itthon minden rendben van. Na, hadd búcsúzzak már el szépen, ne kelljen mindig visszajárni.
magyar-magyar szótár filozófia 2018.08.08 11:59:45
Kevesen tudják, hogy ez a blog még a néhai blogteren indult 2007. végén -Voltaire olvasása miáni lelkesűltségben. Fogtam tehát a legfontosabb könyvek polcáról a Filozófiai ábécé-t s elkezdtem szépen az elejéről. Voltaire általában lenyűgöz. A fanatizmus szócikknél azonban a Voltaire-nél csak ritkán…..
Myzza N. Trop 2018.08.11 08:42:02
@Frick László Intézet: egy darab Pokornylia áll szemben többezer iskola meg ovódaigazgatóval, aki ha nem paríroz, megy a picsába
ne legyél már ennyire korlátoltan ostoba
továbbra is várom, mi Ovika tényleges ideológiai képe a világról
nem a hazudozást, hanem mi van a főnök fejében
Myzza N. Trop 2018.08.12 07:59:51
@Frick László Intézet:

..."Egy települsévezetés .. még ha "fideszes" is, nem engedheti meg ma már magának azt a luxust, hogy ha az igazgató félig, a helyettesei csak negyedrészt alkalmasak az iskola vezetésére, kibassza őket oda, ahová valók, mert nincsen más. Nagyon-nagyon régen nem tud a politika ebbe beleszólni. "

Az iskolaigazgatót kb 7 éve nem a településvezető nevezi ki, hanem a tőle független KLIKK. Jó reggelt kívánok. Nem önkormányzati, hanem állami fenntartásba kerültek az iskolák. Na, ennyit a te híres hozzáértésedről, politikabuziságodról, bennfenntességedről, mindentudásodról.
Átaludtál 7 évet :DDDD

Jó reggel Csipkerózsika :DDD
A KLIKKnek semmi köze a településhez, jól fizetett apparátcsikok, elhawajozgat az irodában a tanári fizetés többszöröséért, gyereket évek óta nem lát, és a legrosszabb emberekből áll, akik csontig benyalnak a fidikének, mivel semmi hasznosat nem csinálnak, ellenben van egy kényelmes, aránylag jól fizetett állása.
Az előző úgy 7-8 év valahogy elkerülte a figyelmed, ami az iskolák államosításával kezdődött? :DDDD
Na, ennyit a szakértelmedről BÁRMILYEN témában, lásd négerek farka :DDDD
Myzza N. Trop 2018.08.12 08:03:04
@Frick László Intézet: miután leleplezted magad, hogy annyi a pol. tudásod, amivel max. egy Kasza Tibi vetélkedőbe hivathatnád meg magad versenyzőnek, térjünk vissz az eredeti kérdésemhez, és az itt feldobott témáhoáz.
Filozófia.

írd már le nekem a jelenlegi rendszer filozófiját. Ne a polkommot, ne a felszínt, ne a lózungok és néphülyítés szintjét, hanem hogy TÉNYLEGESEN mi az az ideológiai sáv, amiben szeretett vezéred mozog. Mit gondol a világról, milyet képzel el, mik az értékek benne, milyenné szeretné alakítani. Ne beszélj mellé, ezt írd már le nekem.
magyar-magyar szótár beat [zene] 2018.07.27 06:36:41
"A Mesés Négyes triónak két tagja volt Lennon és McCartney" /Dilettantizmus és Idiokrácia Intézet -kutatási eredmény, 2018/ Vagy húsz évem azzal telt, hogy útáltam a Beatlest -ebből maradt a viszolygásom John Lennon-tól, nagyjából 1976 óta. December Nyolcadikáig a kortárs csajok Paulie-ért…..
minden eddiginél - 318 mélyrepülésben a - 321 soha még ennyire nem - 322 ki tudja, hol áll meg -323 mindennek vége, pusztulunk, ezek - 324 durvát esett, brutális mélypont -325 nagy a baj és már nem lesz soha az életben 326 - 327 ...igaz, hogy csak augusztusban utazunk bazdmeg, de eriggy és…..
Myzza N. Trop 2018.07.17 09:15:57
@Dinamuki: jaja, a Mizantrop :DD
Myzza N. Trop 2018.07.17 09:49:16
@nagyjoco: gyakorlatilag pont ezt mondtam, mint te, ész nélkül beleöntött támogatás, és a megfelelő emberek hiánya.
És azért hiányoznak a megfelelő emberek, mert agy nélkül öntik bele a támogatást, és ahol nem kötik teljesítményhez a támogatást, ott megjelennek a szerencselovagok, gecik, pénzéhes hiénák, akik nem értelek hozzá, de nagyot akarnak szakítani. Pont erre mutattam rá, mint amire te, csak te nem húzod be ezeket a szálakat oda, ahová kéne. KIN is múlik, hogy ész nélkül, teljesítménykényszer nélkül ömlik be a pénz, és nem a szakemberek jutnak pozíciókba. Ki lehet az a személy, aki dönt erről... Jó játékosok, akiket elhalásztak...a horvátok is mindenféle külföldi klubnál játszanak év közben.
És most talán meséljünk arról, hogy jutott a magyar foci a feröer szigetek szintjére, ahol összesen 11 felnőtt férfi van az egész szigeten.
Miért hajtana valaki, ha tudja, hogy tök kényelmesen, vidéki focistaként is milliókat keresket valami névtelen kis klubnál, laza edzésekkel.
A világszinvonalhoz gyilkos edzések kellenek....ha enélkül, minden teljesítmény kényszer nélkül is havi milla fölött keresel....
Myzza N. Trop 2018.07.17 12:12:41
@nagyjoco: ja, persze, a nyolcvanas években is százmilliárdok mentek számolatlanul Felcsútra :D
Az emberek többsége ostoba, és előítéletes. Nem kell szembejönnie a valóságnak, pontosan tisztában vagyok vele, lásd "Antall Józsi úriember kormánya" ahogy Dudi hívja, kemény vonalas antiszemita volt, Csurkapistikével, Horty újratemetéssel.
Ha valaki egy francia nemzeti válogatottnak nem gratulál,hanem négerezik, az rasszista. És hiába kétharmadozol, az semmi mást nem bizonyít, mint azt, hogy nálunk sajnos olyan a szellemi színvonal, hogy tömeges igény van a "niggerezésre". Pá Joci, nem fogom az értékes szabadidőmet a veled való szócséplésre vesztegetni. Majd ősszel talizunk itt ;) Apám mondja mindig, soha ne vitázzak nácival, fölösleges, elvesztegetett idő. Ha műveletlen, nem érti, mi ezzel a baj, hogy ő náci. Ha értelmes, mint te, akkor körömszakadtáig tagad, miközben tele szájjal nigrozik. Pá :)
Csak a pásztorelméleti hasonlatomat tudom szajkózni: Csürhének kondás csürhés való...
Myzza N. Trop 2018.07.11 19:54:23
Rossz hír a szarmagyar szaregészségügy díszpéldányainak a "rosszulfizetett" kórházi ápolónőknek, hogy a rémunalmas orbánrezsimekek meghagyják a legkisebb papírpénz címletnek az 500 Ft-ost. Az ágytálpénz-ről több, mint 10 éves itt az első  bejegyzés, akkoron még 200 Ft-os volt a legkisebb [értékű] …..
Myzza N. Trop 2018.07.09 16:47:25
@Frick László Intézet: Na, Budaörs kiváló példa, mivel ott az önkormányzat (az ország egyik leggazdagabb önkormányzata) vastagon beledob az oktatási kalapba. igen, PÉNZZEL lehet iskolát csinálni.

Papírokra tojni: tanár, orvos, ápoló, stb NEM lehetsz végzettség nélkül, sem itt, sem máshol, és ez így is van jól.
Olyan tanárt, mint én....heti 30 órában tanítok, plusz pénzért. Szerinted, mikor egy nap mondjuk 12 órám van, milyenek azok? Ha jobban megfizetnének, nyilván nem vállalnák különórákat. Ezt a fasságot felejtsétek el Jocóval, hogy hivatástudatból meg lehet élni. Ha többet fizetnének, akkor VÁLOGATNI lehetne a jeletkezők között.

Ez az állandó lenézése a nyugatnak meg....hogy picsaemberek, meg semmit sem érő papírok....szánalmas. Szemléld magad kicsit kívülről, kb. a hatvanas évek szövege, a nyugat belülről rohad, a kapitalizmus haldoklik, és szegény kizsákmányolt német munkások csak évi 6 hetet tudnak a tengernél tölteni.
Aztán a másik...hogy mindenféle oktatási intézmény szar, csak az 1627-ben szerzett piarista érettségi ér valamit. Ne bassz már.
Meg, hogy a 40 év alattiak mind munkaképtelenek. Hja, persze.

Elmesélem neked, az állandó előítéletes, mindent összemosó morgásod miatt egyik közös ismerősünk elárulta, hogy kb. 75 plusszosnak saccolt téged emiatt. Valami vén lábfájós műfosoros faszinak, akinek elmúlt az ifjúsága, aztán úúúútál és lenéz mindent és mindenkit.
Myzza N. Trop 2018.07.10 07:43:39
@nagyjoco: megdupláznád a tanári béreket? Talán nem a tolvaj gecire kéne következetesen szavaznod, akkor talán lenne változás ezen a téren IS. Meg sok másban.

@Frick László Intézet:
www.kozszolga.hu/pedag%C3%B3gus-b%C3%A9rt%C3%A1bla

2017-es, te most is ennyi. Irkálhatsz itt össze bármilyen fasságot, hogy limuzinnal meg taxival járnak be dolgozni a tanárok a 3 emeletes, medencés házukból, de ott a hivatalos bértábla. Általános iskolai tanár 30 év tanítás után éri el a bruttó 300-t. Ami nettó 200. Olyan 55 éves kora körül keres nettó 200-t egy ált. isk. tan.
Van még kérdés Emese? Iszonyúan unalmas ugyanazt a pár hülyeséget végigolvasni tőled, ami mögött nincsenek tények, hogy 300 méterről autóval jár, meg hasonlók. Ott a bértábla. Az objektív. Amiket te írsz, az SMONCA. Véded magad, hogy miért szavazol már 20 éve folyamatosan a gecire, elvégre jól mennek a dolgok, autóval járnak a tanárok. Tőlem járhatnak ott felétek helikopterrel meg yachttal is, akkor sem keresnek többet nettó 200-nál az általánosban.
Myzza N. Trop 2018.07.10 08:08:49
@nagyjoco: @Frick László Intézet:

lapozgassatok benne
kozigallas.gov.hu/publicsearch.aspx?u=1

csak MA kb 300 új állást tettek rá ki
Hogy miért nincs tanár a németeknél sem? Mert nehéz, fárasztó meló, teljes embert kíván, aránylag kötött időbeosztással, korai kezdéssel, sok felelősséggel, kisebb gyerekeknél idióta szülőkkel tetézve. Plusz értelmiségi állás, és pontosan tudjuk, hogy egy fiatal, egyetemet végzett értelmiségi NEM szeret vidéken lakni. UNCSI. Nincs semmi, csak olyan ostoba vénemberek, mint Dudi, akik azt figyelgetik, hogy kocsival jár-e dolgozni. Nincsenek éttermek, kávézók, haverok, programok, fitness terem, egyáltalán, nincsenek tömegével diplomás kortársak.
Mint ahogy Dudi azt sem érti, miért nem akarnak az orvosok vidékre menni. Hát ezért. Illetve, ha még egyedülálló, akkor kit talál magának egy ilyen helyen, ahol 73 év az átlagéletkor. Vagy ha már családos, hiába kap(na) magasabb fizut, mit fog dolgozni a házastársa vidéken. Ha középkorú, hová járatja a gyereket középiskolába egy faluban?
magyar-magyar szótár közgáz 2018.07.07 09:14:00
Illusztráció e szótár Nagy Fing Szabály-ához: KÖZGÁZ-hoz rettegve szólok hozzá, Lujza ugye Tudós Nő a közgazdaságtanban. ---árakról egy adott országban úgy van értelme beszélni, ha elébb a bérkörnyezetbe beleágyazzuk   az árszínvonalat, egy gazdság objetív-vizsgálatában fejlettségiadatokat…..
magyar-magyar szótár Aratás 2018.06.15 06:46:57
Kormánytól és politikától függetlenül a Június a banki Kaszálás szezonja is, emelkedik az Ojró árfolyama, mert utazik, nyaral a paraszt és a jólét fokozódásával fokozottabban -persze a Házon kívül politikaisegg nyalóstábja nem riportozza ezt a Liszt Ferenc repülőtéren. Meg az üzemanyagárak is…..
Myzza N. Trop 2018.06.17 21:41:53
@Dinamuki: na, ez engem is érdekelne, hol nagyon jó a kávé. Ha nem esik nagyon ki az útvonalamból, kipróbálom :)
Myzza N. Trop 2018.06.22 07:17:38
@Dinamuki: köszi!
Bár nekem elég szubjektív, mi a jó kávé. A nemzetközi szinvonalúnak tartott Madal kávéja nekem egyszerűen savanyú :)))
Myzza N. Trop 2018.06.22 07:23:39
@Frick László Intézet: esetleg egy jó kis színházi kritikát itt is olvashatnánk Billy Elliottról? :DDD
Jóoldaizhatsz meg geciindexezhetsz itt rakásra, amíg az orbánnyaló picsa szerint a Billy Elliott melegpropaganda, elég nehéz komolyan venni téged. Olvassunk esetleg a gecilapok helyett ezentúl Magyaridőket, hát mégis szörnyűűűűség, hogy Billy Elliot mehet az Erkelben, :DDDD
Be kéne tiltani az Örült nők ketrecét is:DDDD
Dudi kedves, mikor ébredsz fel, hogy bizony EZEK nem mások, mint korlátolt, ostoba, szemforgató seggfejek, leöntve némi álkeresztény maszlaggal.
Billy Elliot, mint melegpropaganda. Fúúúbassz... Komolyan ilyes ostoba emberek írják a kormánypárti sajtót. Jó, én megértem, írástudót nehéz szerezni, aki a nevét adná ezekhez a cikkekhez.
Mimmehalunk. Kitántorgunk és szomorúan bólintva maradunk itthon elnézve a jóravaló fiatal párt a szomszád házból, ők se jönnek vissza, sohamár. A képen kígyózú U alakú sor végéről készítettem ezt a felvételt azokról az embertársainkról, akiktől minden hónapban a Pénztáros Lőrinc ellópikk 170000…..
Myzza N. Trop 2018.06.16 09:44:50
@Frick László Intézet: nahát, jó az exportnak. És az összes importált energiahordozó meg kurvadrága :D
Oktass még :D

Ki a tököm jár már leroyba, pénzes vidékiek, akik azt hiszik, hogy plázában enni menő :DD
Egyébként én évekkel ezelőtt búcsúztam el a leroytól, pont a budai mammutban, na, ezt ennyiért...közepes kaja túlszámlázva
Szomorú történet, a leroy alapító volt az, aki megrokkant a saját szülinapi buliján, aztán eladta az egész kócerájt és vidékre költözött, már sok éve. Na, az a srác még tudott valamit...
Ha mindenáron jót akarsz enni plázában :)))

akkor westend séf asztala
egyébként fővárosi csak időszorításban, kényszerből kajál plázában..mindenki tudja, hogy nem törekszenek minőségre, mivel az ott csámborgó shoppingolókból lesz elég vendég
óvakodj a plázás éttermektől, közepes minőség drágán, vagy egy kalap szar közepes áron
Humus bárba menj, és ne plázásba, pl. corvin sétány, KINN a plázából
Myzza N. Trop 2018.06.16 09:48:44
@Frick László Intézet: figyu, nem kell bennfentesnek látszanod, tudjuk,hogy vidéki vagy, és ezt ne szégyelld, hogy nem ismered, és nem is ismerheted annyira a fővárost, mint egy itt élő
a város nem egy statikus valami, hanem élő, lélegző lény, ami naponta átalakul
lehet, hogy 5 éve még menő volt a leroy, ma már nem az
a fiatalok helyei meg számomra is követhetetlenek
Hála Istennek, ez a téma nem lesz több 2-nél -azaz alkalmas lesz a könnyű felfogásra. Az Orbáncentrikus Világkép-ről lesz szó tehát...
Myzza N. Trop 2018.06.10 08:48:59
@Frick László Intézet: én továbbra sem látom a választ, hogy MINEK szervezték volna az oroszok az 56-os eseményeket. MINEK? MIÉRT?
válasz, az szokás szerint NEM lesz.

A ciaról: ha valóban Gyuribácsi = cia, és a potrohás pöcs az, aki nem hagyja érvényesülni, miért nem likvidálták eddig? Itt dőlnek be az összeesküvés elméleteid, hogy gyuribácsi = cia, és akkor ennyire amatőr módon hagyná magát félretolni? :D Egy rezsibiztos meg egy családügyi államtitkár hatékonyabb, mint a cia? :DDDD
Biztos te is nézed a Columbot, vagy nézted. A pali már az elején tudja, mi a helyzet, az apró szálak csak a bizonyításhoz kellenek neki. Ellenben te felveszel minden apró szálat, és abból próbálod a lényeget összevarrni, csak éppen nem áll össze, mivel a világ valóban nem 2D.
TE szeretnéd, hogy gyuribácsi legyen a cia, de az istennek sem lép akcióba.

Lásd remek jóslataid Ferikéről. Aki taktikusan vesztett. Aztán taktikusan megint vesztett. És aztán taktikából ÚJRA elbukta a választást.

te, politikabuzi :DDD Az itthoni viszonyokat nem látod át.
Myzza N. Trop 2018.06.14 21:51:53
@Frick László Intézet: iszonyú trükkös gyerek ez a Feri :DDD és mit is akar? :D

Rendben, legyen gyuribácsi a CIA. És annyira töketlen az egész CIA, hogy direkte a potrohást tartja hatalomban. Trükkből :D
neked napszúrásod van
Myzza N. Trop 2018.06.14 21:53:31
@Frick László Intézet: a CIA nagyjából leszarja a potrohást, van egy részmunkaidős ügynökük, akinek van némi sejtése arról, hogy Magyarország létezik egyáltalán...bár fejből ő sem tudja, a balti államok is hozzá tartoznak, meg Románia.
Olyan korszakban élünk, amiben semmi sem az, aminek mondják. Pl gyerekkorunkban az étolajat egészségesnek, a disznózsírt elavultnak és károsnak mondták. Milliárdszám szívattak el multifilteres cigiket az emberekkel, mire kiderült, hogy a mikro-korom beljebb hatol a hörgőkbe és fokozottan rákkeltő...…..
Myzza N. Trop 2018.06.09 08:55:50
@Frick László Intézet: tévedsz, az ember alkalmazkodó lény. Megfigyelések szerint a serdülőkor már 20 éves korig tart, alkalmazkodva az elnyúlott élethosszhoz.

A Sanyibácsikről: nyilván van, aki mindig is alkalmatlan volt a pályára, akkor kellett volna kiszűrni, mikor 24 éves, nem mikor 54. Aki viszont régen alkalmas volt, és most csak filmet nézet: többször leírtam már, hogy burn out szindrómás. Ugyanez az egészségügyben. Nem véletlen, hogy boldogabb országokban az emberekkel foglalkozó szakmákban 7-8 évente hoszzabb pihenőt, "alkotói szabadságot" kapnak. Az ember idegrendszere erre van méretezve. Utálhatod Sanyinénit, de hidd el, jobban szenved, mint a gyerek. BETEG. Ki kéne írni fél év betegszabira. Csak éppen nem fogják, és ő sem engedheti meg magának anyagilag. Emékszem a gimiből olyan tanárnőmre, aki szabályosan megőrült, befekvős idegosztályon végezte. És találkoztam régi haverommal már, beültünk dumcsizni, és szét volt esve, orvos az illető, aznap kellett a szülőkkel közölni a diagnózist...és még 25 év gyógyítás után is szétesett ettől...vagy szívvel csinálod, és ez leamortizál, vagy távolságtartással, de akkor nem vagy jó a dologban. Ha egy primitív, nem olvasott embernek kéne magyaráznom ezt, még megérteném, de hogy te ennyire ostoba és korlátolt vagy, hogy nem érted, mi a kiégés...
Myzza N. Trop 2018.06.10 08:19:15
@Frick László Intézet: Annyit mondtam, hogy kitolódott a serdülőkor 20 éves korig. Nem beszéltem 42 éves kisfiúkról.
Illetve még arról írnék (de minek, téged nem érdekel, mit írok, már előre megvan a válaszod, anélkül, hogy elolvasnád, mit írtam), hogy régen mondjuk (sőt, nem is olyan régen, anyáink) 55 évesen nyugdíjba mentek. Ha elkezdett 20 évesen dolgozni, 35 év munkaviszonya lett. Ma az egy KEDVEZMÉNY, ha egy nő 40 év után nyugdíjba mehet (Bokros bébi nem számít bele az évekbe, mert nem volt gyed!!) és ey most munkába álló fiatal 75 éves koráig fog dolgozni, már belengették.
Tehát 20 évvel többet kéne neki szaladni a mókiskerékben. Hová rohanjon?
Mit csinálok a felszabaduló időmben? Melózom, hogy legalább annyit keressek, mint az aldis pénztároskislány 6 órában.
A móókszisták ábrázolásában a történelmiidő haladvány, ami lineáris, exponenciális és a fejlődés szinte töretlen, eszerint a "Változnak az idők" azt jeleni, hogy ami ma van, az fejlettebb a tegnapinál. Ennek megfelelően I.Napóleonné a rabszolgaság , rabszolgatartás lelkes propagátora és híve volt…..
Myzza N. Trop 2018.06.08 16:36:55
@Frick László Intézet: elég nehéz azért nekem bemagyarázni, micsoda remek ember volt H. miközben ugye, volt 1. meg 2. zsidótörvény, amikor még lófasz sem kívánta tőle, hogy legyen. Szóval, egy meggyőződéses antiszemitát mosdatsz, hogy kunbéla találta ki róla a rosszakat. Hülye. Lehet, hogy történelembuzi vagy, de rossz buzi :DD
Myzza N. Trop 2018.06.09 08:44:38
@Frick László Intézet: Nem tudod, mi lett volna.
és akkor most talán beszéljünk a numerus claususról, amit még Smidt Mariska, imádott vezéred egyetlen hitelesnek tekintett történésze is úgy itél meg, hogy megakasztotta az addig remekül folyó asszimilálódást. Mikor zsidóról beszélsz, te pajeszos, kaftános embereket látsz magad előtt, holott itt divatosan öltözött, vallását nem tartó, sportoló fiatalokról beszélünk, akiknek annyi utal csak a származására, hogy nem vesznek karácsonyfát. Állami iskolákba járnak, bármit megesznek, szórakozni járnak, gójokkal randiznak, sportegyesületben sportolnak. Egyben különböznek a magyar lakosságtól, hogy a szülők a lehetőségeikhez képest taníttatják őket, ha szegények, akkor legalább szakmát szereztetnek velük, nem hagyják őket beállni cselédlánynak vagy trógernak.
Myzza N. Trop 2018.06.09 08:46:21
@Frick László Intézet: valóban, a történelem nem játék. Az utólagos megítélés sem. Szét lehet kenni a szart, de attól az még szar marad, és nem medvecukor.
A győztesek nem a történelmet írják, az egzakt. Mint Krúdy életműve is egzakt. Vagy Hamvas Béláé. A győztesek a történelemkönyveket írják. Amit a XIX-XX. század "úriMagyarország"-ának a kisebbségpolitikájáról tudhatunk, az e győztesek által Írt tankönyvekben volt benne és maradt benne máig. A…..
Myzza N. Trop 2018.06.07 06:24:09
@Dinamuki: az egyházi iskolák semmi másról nem szólnak, mint az önzésről. Egy egyháziba járó gyereket az állam több pénzzel finanszíroz, mint a saját, állami iskolájába járót. Ha emlékszel, az önkormányzatoktól azzal a hazug indokkal vették el az iskolákat, hogy igazságtalan, hogy egyes önkormányzatok szegények, mások gazdagok. Csináltak helyette cserébe alulfinanszírozott állami és pénzzel jobban kitömött egyházi iskolákat. És pont azt a réteget támogatják vele, amelyik meg tudná fizetni a gyerek iskoláztatását. Pl. a finneknél a problémás körzetek iskoláiba megy a több pénz, több tanár, több segítő, stb. Nálunk a szigorúan leválogatott "egyházi" viszi el a pénzt. Alkotmányosan igazságtalanul, mert pont az állam tesz különbséget ideológiai alapon a gyerekek között. Nem hazug, kibaszott relativizmusról szól, hanem arról, hogy ne legyen ott cigánygyerek, és több pénz jusson a felső középosztály gyerekeire az állami bödönből. Aki meg hátrányos helyzetű, csóró, az szívjon az alulpénzelt állami intézményben.
-szeretettel Dinamukinak A ma reggeli írásom szemléltetésére ezt: Tehát a történelemkönyvek azt is elárulják nekünk, hogy valójában kik a máig is győztesek. 1957-ben a móókszisták, egészen pontosan a mókszisták egymás ellen kélő kombattói közül is Kádár Jánosék győztek. Ők hamisították meg a…..
Az amerikai filmes közhelyeket (kliséket)..
Háttér: Mint ugye jellegzetes falusi tahó, a vidéki, akik miatt az ország ide jutott, ahová, többnyire kerékpárral közlekedem, pedig nem a Magyar Bringázás Város-ában lakom. A falumban a biciklizés egyáltalán nem számít menőnek, magára valamit adó mélyszegény proletár  ótó [-> vektrakocsi,…..