Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZaKiraly

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
ZaKiraly 2018.05.16 11:45:51
Szerintem a modern nyugati világban két egymástól távolodó hibás mintát lehet észrevenni az egyik egy bizonytalan, önbizalom hiányos, cselekvésképtelen, depressziós ... generáció. Sokszor ezek az emberek is kirívóan, ártóan, akár agresszíven viselkednek próbálva ezzel tagadni/kompenzálni a vélt vagy valós gyengeségeiket.
A másik az arrogáns, agresszív, kontroll vesztett emberek csoportja akiknek a produkcióit szívesen meglovagolja a média jó példát mutatva, hogy mivel lehet figyelmet felkelteni. A szigorú érős kontroll alatt nevelt gyerek nem fogja automatikusan tisztelni a kontrollt gyakorló személyt - habár lehet, hogy a szülő ebben az illúzióban él - maximum félni fog tőle és előbb-utóbb elkövet valamilyen nem jóváhagyott viselkedést amit nagy eséllyel titkolni fog és ezáltal kitűnő táptalajt biztosít a probléma további elmélyüléséhez.
Mindenesetre a tudomány, technológia és információ rendkívül gyorsan változó korában az érvényesüléshez kreativitásra, kritikus gondolkodásra, rugalmasságra, innovációra van szükség. Gondolkodó, kísérletező, nyitott embereket kell nevelni akik ismerik a tradíciókat és a szabályokat, de azokat nem korlátnak hanem alapnak tekintik.
Javaslat: Verbális szabályrendszerek helyett mutassunk működőképes, hatékony viselkedésmintákat. Pl. tegyük az oktatást a saját életünk részévé is, olvassunk, fejlesszük magunkat, így a gyereknek is természetesebb lesz a tanulás. Ne csak elküldjük edzésre/zenélni/hobbi-t űzni hanem mutassunk példát kocsmázás/tv/internet helyett. Továbbá mutassunk érzelmi stabilitást (tudom, könnyű mondani, de hisztis gyerek + hisztis szülő = szerinted ?) és nyerjük el a bizalmát, így időben észrevehetjük a problémákat.