Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A_Denevér

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Agnosztikus hiszekegy 2006.12.06 14:30:00
Volt is, lesz is még vallási téma itt, ezért most szájbarágósan, ábra segítségével elmagyaráznám az alapokat. Remélem, ezzel elkerülhető lesz, hogy újra és újra feltegye a begőzölt olvasó a vaskos kérdést: honnan tudod, hogy nincs isten, he? Lássuk az első illusztrációt.…..
A_Denevér 2006.12.07 22:26:08
TWÁ,
"Az egyetlen sportszerű válasz az, hogy nem tudjuk."

Majdnem tökéletes!:
Az egyetlen sportszerű válasz az, hogy nem tudom.

Csak ezt nem olyan könnyü elhinni! Az hogy nincs rá - vagy nem ismert - tudomanyos megfigyelés, az még nem zárja ki a létezését semminek. Ha én azt mondom, hogy naplementét láttam tegnap két repülô kacsával és nem volt nálam kameratelefon, attól még nem hazudok. Más viszont már nem fogja holnap ugyanazt látni. Ámbár a naplemente független az észlelôtöl, sôt egy darab se kell hozza, attól még lehet. Az észlelô csak elnevezi a dolgokat, a pirosat almának, applenek, vagy ha nincs rá név UFO-nak.

Ha Isten tudományos megfigyelésének módszere a hozzá imádkozás, akkor én észlelhetem ezzel a módszerrel. Mivel mindenki észlelése elterhet, lehet amire én azt mondom hogy Isten, az más számára fantasy, vagy a rózsaszin rézszarvu. Ha más nem észleli, hát nagy kaland, ha feláll a ször a hátamon azért se jár Nobeldíj, nem is kutatja senki.

Konkrét vallások tanairól már el lehet vitatkozni, nevezetesen, hogy teremthetô-e áttörhetetlen fal felé haladó megállíthatatlan ágyugolyó, vagy megemelhetetlen kô. Vagy hogy hófehérke 6 vagy 8 törpével modernebb-e mint 7tel. Illetve ha a dohányos ad egy szál cigit mindenkinek, beleértve a nem dohányzókat is, akkor ô most jót vagy rosszat cselekedett, értelmes-e a nagy szakállas és ha igen, milyen vallású.

A tudományt és a tudást, megismerést kár összemosni...

(V)