Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyerebaba.hu

86 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyere baba!... Arcok... 2012.07.07 16:54:00
Így alakul ki az arc az anyaméhben Először készítettek háromdimenziós animációt arról a folyamatról, ahogy az embrió arca kialakul az anyaméhben. A BBC Inside the Human Body című ismeretterjesztő sorozata számára készült kisfilmet ultrahangos felvételek alapján…..
Már szaladgálnak az első génmódosított gyermekek Az Egyesült Államokban egy kísérletsorozat eredményeként harminc egészséges csecsemő született – közli a tegnap nyilvánosságra hozott hírt a brit Daily Mail. A harmincból tizenöt baba egy New Jersey-i intézetben…..
..
gyerebaba.hu 2011.06.29 21:02:39
Az már régóta ismert, hogy a stressz csökkenti a teherbe esés esélyét. A CBSNews riportere, Michelle Miller egy riportja szerint egyre több nő fordul az ősi jóga eszközeihez, hogy - keverve a modern nyugati orvoslás ismereteivel - támogassák a fogantatást.Sok nőt nem csak az a tudat…..
 Ha egy összetett rendszerrel van dolgod - amilyen az emberi test is - sosem tudhatod, hogy mi mivel függ össze. Egy új tanulmány jelent meg egy már régóta ismert génről, a SCARB1 gén egyik variációjáról - mely a koleszterinszabályozást is befolyásolhatja -, s ebből az…..
 Kedves Mindenki!   Engedjétek meg, hogy elnézést kérjük azért, hogy ilyen hosszú időre eltűntünk, de két fontos dolog kötötte le az időnk nagyrészét.  Az egyik lányunk, Ajna Viola, aki - bár már elmúlt fél éves - még mindig 24 órás szolgálatot jelent. A…..
Mostantól a Gyerebaba Blog megtalálható a Twitteren is. Kattints!   ..
Gyere baba!... Változások 2011.04.12 10:32:00
Ismét komoly változások léptek életbe az oldalon. Sokat dolgoztunk a háttérben, s ennek eredményét kezditek látni a blogon. Egyrészt felkerültek a "Tetszik"-gombok a cikkekhez, lehet kérem megosztani, lájkolni... :)Másrészt elindult a blog Facebook-os csoportja is…..
 Kedves Mindenki!   Mostantól él a link a "Baba - lombikból, kézikönyv gyermekáldáshoz" című anyagunk megvásárlásához. Íme:   Azonnal kérem a könyvet! Ide vele!...   A lap alján kétféle rendelési mód közül választhatsz: online rendelés:…..
Gyere baba!... Még... 2010.08.03 08:00:00
 ...két óra és kezdünk!.....
Gyere baba!... És már... 2010.08.02 06:00:00
 ... csak 24 óra... ..
S hogy végre megismerkedjetek a könyvvel, itt egy kép a könyvről!   Ne feledjétek: a megjelenés napja 2010. augusztus 3.  ..
Már csak egy hét a megjelenésig!!! S most beszéljünk arról, ami mindenkit nagyon izgat: a könyv áráról! Amikor gondolkoztunk, hogy mennyibe kerüljön a könyv, akkor az az ötletünk támadt, hogy a legegyszerűbb, ha megkérdezünk titeket. Ezért az első 100 hírlevél-feliratkozónak…..
Elkészültünk! A könyv végleges formát öltött, az illusztrációk, képek a helyükön, a linkek működnek. Már csak néhány nap és hozzájuthattok a "Baba - lombikból, kézikönyv gyermekáldáshoz" című, kooperatív munkában készült anyagunkhoz.   És a a…..
Nyilvános a lombikbébi-centrumok eredményességi mutatója 2010. március 4. Vannak párok, akiknek az jelenti az egyetlen esélyt ahhoz, hogy saját gyermekük szülessen, ha egy speciális klinikához fordulnak segítségért. Ami számukra elkeseredett küzdelem a baba…..
Itt egy cikk a "petesejt-megosztási program"-ról...(a cikket küldte Harcimókus) http://www.fn.hu/belfold/20091209/botrany_lett_petesejt_adomanybol/Jut eszembe, az ivarsejt donációról még nem is beszéltünk, legközelebb ennek bemutatásával jelentkezünk!   …..
Gyere baba!... e-mail 2009.08.01 16:45:00
Sziasztok Sorstársak! Végre hozzájutottam, hogy közös a e-mailünkre küldött levelekre válaszoljak! :)Elnézést a sok várakozásért! Ezentúl igyekszem azonnal válaszolni, írjatok bátran, ha bármi privát kérdésre szeretnétek választ kapni!Cím:…..
gyerebaba.hu 2009.11.12 16:00:53
@másodszor:
Szia! :) Üdv itt köztünk!

(Tapi, Neked is szia :) )

Nálunk ugyanez a történet:
van már egy 8 éves kisfiunk, és 20 hónapos kora óta próbálkoztunk kistesó ügyben, sajna "házilag" hiába. 2003 márciusától kezelgettek minket rengeteg helyen, végül a bpesti kaáliban sikerült a Kishugi, aki most született októberben :) - 4 inszem és 4 lombik eredménye!
Kérdezz nyugodtan, segítünk!!!!! És NEKTEK IS SIKERÜLNI FOG!!!
Nemrég egy kedves ismerősömmel beszélgettem, aki szomorúan említette, hogy másfél éves kislányuk születésekor komplikációk léptek fel és el kellett távolítani a méhét. Nagyon szeretnének kistesvért...valószínű, nem egyedi az esetük. Reméljük, tart már ott az…..
Íme még egy cikk a meddőség lehetséges okairól: "A napi testedzés, illetve a kimerültség megháromszorozza a meddőség kialakulásának az esélyét – állapították meg norvég kutatók. Az…..
Kedves Blogolvasó Barátaink, Sorstársaink! Tegnap este 8 óra 22 perckor végetért egy több, mint hat éves utazás: megszületett lányunk, Ajna Viola! Nagy öröm ez és azt kívánjuk Nektek, hogy minél hamarabb legyen részetek hasonló örömökben! Ne adjátok fel: a sikeres…..
Erről még eddig nem volt szó, így most röviden összefoglaljuk az egyik gyakori meddőségi ok: a Policisztás Ovárium Szindróma (PCOS) ismérveit! Policisztás ovárium szindróma (PCOS)   Más néven PCOS, az egyik leggyakoribb kórkép illetve családon belül is öröklődő…..
Sok szakirodalom foglalkozik a termékenység fokozásának természet - kínálta lehetőségeivel. Nézzük, mely növények segíthetnek:cickafark (belsőleg és ülőfürdőként)fehér fagyöngy barátcserjepalástfűmálnalevélorvosi zsályaOvaria compméhpempőillatos barátcserjehamis…..
gyerebaba.hu 2009.09.14 14:45:34
@Krisz75:
(((((((((((((((((((((((((((Krisz))))))))))))))))))))))))))))) :( :( :(
Hatalmas ölelést küldök Neked és Apának is!!! :(

De csak ez az egy mód van, ahogy Te állsz hozzá!!! Tudjuk mi, hogy erős Lány vagy, folytatni fogod! (Tudod: csak annak nem sikerül, aki feladja!)
Pontosítanám a fagyibabás kérdést:
Te választhatsz, hogy az 5 TB-alkalomból kívánsz 1-et felhasználni a fagyis beültetésre, vagy kifizeted. Szerintem érdemes kifizetni (kb. 50.000 a Kaáliban), mert az OEP csak a beültetést számítja "alkalom"-nak, de nem mindegy, hogy egy teljes lombikot csinálsz végig 450-500.000-ért + gyógyszerek, vagy csak kiperkálod ezt az ötvened, és így megmarad a lehetőség!
Hogy mennyit kell kihagyni? Ált. 3 hónapot javasol a doki, hogy kitisztulj.

Végtelenül sajnálom!!! Léleksimi és virtuális erő!!!
Lesz babátok, csak menjetek tovább!!!!!!!
gyerebaba.hu 2009.10.02 21:35:58
@Krisz75:
Na itt vagyok már én is! :)

Bocsánat, hogy nem jöttem, de lefoglalt a mosás-vasalás, és sajna olyan álomkóros vagyok, örökké aludnék...De gondolok ám Rátok!!!

Krisz,
több párt is ismerek, akiknél fagyibaba sikerült: az egyik konkrétan a "szomszédasszonyom" (na jó, 2 sarokkal arrébb) :), Kaálisok Ők is, és az 5. beültetés volt fagyis, abból született Márton, már fél éves is elmúlt! :) A "rendes" beültetések nem tapadtak meg, a fagyis igen ;-)

Mindenkinek puszi, jövök még...:)
/amúgy ma 39+2, már vágom a centit.../
 "Ellenőrzött kromoszómájú gyerek született 2009. 09. 08. Megszületett az első lombikbébi, aki egy olyan eljárásnak köszönheti életét, amely megduplázza a kémcsőben megtermékenyített…..
gyerebaba.hu 2009.10.05 22:38:46
@skrisz72:
Babaimi megkérdezte? na, majd meginterjúvolom...

@Snufi: Tényleg végzik a Kaáliban??? De hogyan döntik el, kinél indokolt???
Sorstársak!   Újabb olvasnivalót kínálunk azoknak, akik az alternatív és természetes gyógymódok iránt is érdeklődnek!  Elsőként a Vargha - Gyógymódra szeretnénk a figyelmet felhívni:  A Vargha metodus szabadalmilag védett módszer, melynek alapját a hagyományos…..
gyerebaba.hu 2009.09.09 13:29:49
Sziasztok Viki és Tapi!!!

Jövök egy kis bátorítással!

Viki!
A Kaáli fantasztikus intézmény, már a többihez képest, mi 5-öt próbáltunk végig a 6 év alatt, amíg megküzdöttünk Lencsiért! Most vagyok Vele 36 hetes, 4 inszem után 4 lombikra sikerült - addig semmi! Még annyit: van egy spontán, már 8 éves kisfiunk, utána hormonális másodlagos meddőség lépett fel - és ezt ÉN derítettem ki!!! :(
Dióhéjban: a Kaáliban nem figyelnek a pajzsmirigyre, az inzulin szintedre, nem néznek genetikát, vérzékenységet! Letöltötted már a csekk-listát, amit a sorstárs Lányokkal gyűjtöttünk? Itt van fent a blog bal sarkában!
Szóval, ha babát szeretnél, azt javasolnám: NE várj csak a kaális dokira, hanem csináltass egy pajzsmirigy kontrollt (TSH, fT3, fT4, anti-TPO)! Ha a TSH 2,5 felett van, nagy eséllyel nem fog megtapadni a baba!!! (Az enyém 5 felett volt, így akart a dokim meglombikolni, de nem hagytam magam! Elmentem a Mens Mentisbe, ahol egy endokrinológus fél év alatt beállította a hormonjaimat, és érdekes mód: januárban sikerült a lombik!)
Másik: nézess 2 pontos terheléses cukrot + inzulint!!! Éhgyomorra vesznek vért, utána megiszod a cukros lötyit és 120 percnél újra vérvétel. Ha a 120-as cukor 7, az inzulin 30 felett van, Inzulin rezisztens vagy, tehát diéta és Metforminos kezelés lesz! Harmadszor: ki kell szűrni, nincs-e kromoszóma eltérés közted és a párod közt! Negyedszer: meg kell nézetni, nincs-e véralvadási problémád! (Haemofilia, Leiden mutáció).
Ha bármi kérdésed van, írj a
gyerebaba@gmail.com-ra, válaszolok!
Üdv: Till (Laura)
 Ehhez mit szóltok? "Lengyelország Büntetnék a mesterséges megtermékenyítést? 2009. 09. 03. Bűntettnek minősítené egy lengyel katolikus csoport törvényi javaslata az in vitro…..
gyerebaba.hu 2009.09.09 13:12:28