Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ladó Andrea

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Öt újabb nehéz év jön azokra, akik képtelenek megérteni, hogy nem csak magyar vonzatú ügyeink vannak, nem kizárólag ezen a szemüvegen át kell nézni mindent, hanem létezik sok olyan ügy is, amelyik nem etnikai alapú, hanem az összes állampolgár közös érdeke, és az ország fejlődése, európai úton…..
Ladó Andrea 2019.11.25 10:03:55
Most vasárnap lesz a döntő. A képlet nagyon egyszerű. (Sokkal jobb lett volna mindannyiunknak, ha kicsit bonyolultabb, azaz Iohannis és Barna között dől el, de ez nem jött össze. Ám ha azért akarta a választó Barnát, hogy kiejtse vele a PSD-t – és ez végül nem sikerült –, akkor az a logikus, ha most…..
Ladó Andrea 2019.11.24 16:26:05
Jaj én személy szerint nem azért mentem csikorgó hidegben tüntetni, hogy utána egy gyáva köcsögre kelljen szavazzak. Az a minimum, hogy az AB óvás után én nem szavazok Johannisra, és ezt Johannis bele is kalkulálta, mikor ezt a totál fölösleges lépést meglépte. Az ő baja,

és én különösebben nem is agitáltam, hogy mindenki szavazzon érvénytelennel, felőlem mindenki úgy szavaz, ahogy akar, nincs bennem düh vele szemben, vagy ilyesmi, de igazság szerint mégiscsak azt kellett volna tennem: kampényt indítani, hogy szavazzunk explicit érvénytelennel. Csak nem volt időm. Vagy mittomén.

Az etnikai szavazás nyilván hülyeség, de a sajátos etnikai okok attól még léteznek, ennek a kettőnek annyira nincs köze egymáshoz, hogy egyenesen ellentmondanak egymásnak, legalábbis az erdélyi magyaroknál.

Viszont ha valamikor büntetni kell, az leginkább most van (-bár büntetni bármikor lehet-), mert most nincs különösebb gyakorlati tétje az egésznek (az elnök egyszer küldhet vissza törvényt a parlamentnek, és AB óvást nem csak ő nyújthat be, s hát különben is látjuk, hogy még abban sincs köszönet), tehát, itt, az államelnök-választásnál számítanak leginkább a szimbólumok. Az elnök tulajdonképpen egy mintapolgár kell legyen, úgy van körülírva az alkotmány szerint is a békeidőbeli tevékenysége, és abba nem fér bele, hogy egy kisebbséggel köcsög.

Az egy dolog, hogy az RMDSZ arra kondicionálta őt már kezdettől, hogy köcsög legyen velünk, mert kezdettől ott támadták őt, ahol csak érték, de attól még Johannis nem kell úgy táncoljon, ahogy az RMDSZ golyói fütyülnek. Az elnöknél nem fér bele, ha gyáva, megalkuvó, és mindent megtesz, hogy benyaljon a többségi szavazatokért. Legyen karaktere, ne totál érthetetlen mértékben legyen puhatestű populista.

Keziccsókolom, Johannis. Bár az én szavazatomon múlna -- de sajnos nem fog. Remélem, az utódja nem egy faszkalap lesz.

És teljesen mindegy, hogy az egyik jelölt és pártja minusz 200, a másik csak minusz nulla egész öt. Bár érje el a nullát, érdemeljen egy pecsétet. Az önmagában nem teljesítmény, hogy ha nem vagyok én, akkor jön a PSD. (Analógiaként, ez a Gyurcsány egyedüli érve maga mellett az öszödi beszédben: ha nem én, akkor jön Orbán. Köszi, Feri, leülhetsz. És, ahogy kell, jött Orbán.) Szóval, ha rendszert akarsz váltani, legalább érd el a nullát.