Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fego

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amikor csütörtökön azt olvastam az Indexen, hogy 300 ezer forintos bírságot szabtak ki egy piaci hentesre, csak mert túl vastagon fogott a ceruzája, először azt hittem, rosszul látok. A következő reakcióm rögtön az volt, hogy biztos valami félreértésről, vagy újságírói fogásról van szó. Mint…..
Az ajánlóban említett "következtetés" szemléletesen mutatja be az Argumentum ad populum, azaz a közvélekedésre, többségre hivatkozás érvelési hibáját. Miszerint ha sokan elfogadnak valamit, akkor az úgy is van. Márpedig a közvélemény holtbiztos abban, hogy nemsokára elterjed az elektromos autó.…..
Fego 2019.04.27 21:06:59
@clemens: Van egy 6 éves Opel Ampera hibridem..
Munkahelyre ingázás oda-vissza 40 km. Ezt télen egy feltöltéssel nyáron "fél" feltöltéssel teljesíti. (egy teljes feltöltés kb.400 forint ) Havonta egyszer egy nagyobb út 100 km oda, 100 vissza. Itt elhasználok 1,5 l benzint 100 kilométerenként. Ha nem mennénk kb 2-3 havonta vele kirándulni, ügyintézni nagyobb távokat, akkor a 35 literes tankját majd egy év alatt járnám ki. Tavasszal fent lesz a háztetőn a napelemrendszer, ami elég lesz a háztartás és a kocsi elektromos ellátására.
Aszerint vettem autót, ahogy használni fogom és igyekeztem minél kevesebb egészségre káros anyag kibocsájtásával számolni!
Szerintem egy autóval is sikerült ezt megoldanom!
Az már csak hab a tortán, hogy az utazási komfortja fenomenális!
Ezért jó a plug in hibrid!
Fego 2019.04.29 10:06:21
@Arcade Macho: Nem, hiszen írtam, hogy megyek vele olykor hosszú távokat vele. Ezért kellet a plug in hibrid. 1 autó 2 célra. Egyébként, ha tudom, hogy esetleg hónapokig fog a tankban lötyögni a benzin, akkor 98-as oktánszámút tankolok. Az lényegesen hosszabb ideig bírja a tárolást.