Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Siona

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kínos, nem kínos, a Homár nyeles szemén valódi könnycseppek csillogtak, mire végignézte a fenti videót. Mire gondolna bárki, ha csak annyit hallana, hogy egy nagy csapat utas tervez valamit egy BKV-sofőrrel? Erőszakra valószínűleg, mi másra. Egy koppenhágai busz törzsutasainak…..
Siona 2010.05.20 10:18:01
Egy ország  nemzetközi megítélését, divatosabban „puha erejét” igenis befolyásolják a róla megjelenő külföldi vélemények. Leszűkíthetik mozgásterét, ronthatják alkupozícióit. A bécsi Kurierban Paul Lendvai arra figyelmeztette az osztrák olvasót -…..
Siona 2010.04.22 11:23:49
Nem elég nem kurvának lenni, annak is kell látszani...vagy ugye ne siránkozzon akit b@sztatnak, ha külön kiáll érte a sarokra.

Mo. történelme a legjobb példa, hogy nem hozott megoldást a fasiszta vagy náci politika, mint ahogy a kommunista sem.

A problémák tagadhatatlanok, de a megoldásukban nem segít a habzó, önfeledt cigányozás, zsidózás - egyáltalán: a másra mutogatás pusztán. A megoldásuk és problémák világos feltárása bámely hazaszerető pártnak kulturált hangnemben is menne. Csak persze ahhoz tenni kéne mellesleg, és nem lehetne az egyszerű emberekkel hörögni, mint a focimeccsen, adrenalin kieresztésképpen.

Biztosan vannak nyugaton zsidó újságírók, politikusok (és persze nem zsidók is), akinek ez nem tetszik.

De balgaság lenne nem tudomásul venni, hogy azokban az országokban, akiket megszálltak a németek, vagy akik a németek ellen harcoltak (Oroszo.-tól Amerikáig) nem hogy nem divatos a fasiszta, náci retorika, egyenruha, de kimondottan nem kívánatos a nem zsidó, cigány lakosság többségének köreiben sem, főleg nem a politikájukban.

Ott ugyanis nem felejtették még el a saját felmenőiket, családtagjaikat, rombadőlt országukat akik/ami ennek a politikának, háborúnak lett/ek áldozatai.
Ők nem kívántak volna ilyen áron megszabadulni kisebbségeiktől, pedig nem mindenki rajongó ott sem, nyilván.

Talán inkább a cikk második felére kéne összpontosítani (ez a nehezebb, de szlovákoknak ment), hogy jobb gazdaságot kéne felmutatni vagy lesz lejjebb is. Azon meg már végképp nem fog segíteni a szájtépés.
Á. először rossz tartóvasat kapott az asztalához, aztán kiderült hogy a plusz lapnak meg a színe nem egyezik. Másodszor visszamenni már nem szeretett volna, ezért telefonon reklamált, de ez eddig nem tűnik elég hatékony módszernek. Tisztelt Ügyfélszolgálat, vásároltam egy…..
Zokni szerintünk tökéletesen alkalmas arra, hogy a patkányokat nem kedvelő olvasóinkra pozitív hatást gyakoroljunk. A múltkor már megmutattuk egyszer, most pedig gazdája, Timi nyakába illesztve tálaljuk. Tetszik?..
Siona 2009.10.27 10:05:19
w Elefánt a Verseny utcában 2009.10.05 19:00:00
Re: Bezárják a Verseny utcai piacotÓ, a Verseny Utcai Piac! Már a neve is csodálatos, gyönyörű könyvcím lehetne, ha egyszer elkészülnének azok a kibaszott jó könyvek a modern magyar baloldalról. Népek olvasztótégelye volt. Cigányasszonyok, románok, bolgárok, arabok és…..
Siona 2009.10.06 10:51:28
A varos egyik szegyenfoltja az a piac, mocskossaga szemetteleppel konkural. Rengeteg penzt, energiat felemeszt a rendszeresen ott allo rendorok sora, hogy egyaltalan valamilyen mederben probaljak tartani a forgalmat, miegymast (ketlem, hogy a piac uzemltetoje vagy a vasarlok kozvetlenul fizetik ezt meg).
Az utanuk maradt, kilometer hosszu dzsuvat sem a piacozok, hanem a koztisztasagiak takaritjak fel (gyanitom, hogy szinten nem a tulajdonos penzebol). Mindezt hetente. Kethetente is sok lenne a jobol.

Egyaltalan: mit keres egy szemettelep a belvaros kozepen? Amikor a turistak megnezik a Keletit, aztan gyalogolnak vagy metroznak a Stadionok szallohoz es ezt latjak, vajon mit gondolnak?

Arrol nem beszelve, hogy a szemkozt levo Stadion keritesenek bejaratahoz jarnak szarni, hugyozni, nem lehet ott bejutni mar evek ota a kapun a lemoshatatlan, penetrans szag (es szar) miatt. Viszont cserebe klassz az autoval elsuhanva a Dozsan latni a sorban allo lehuzott slicceseket, guggolokat.
Ugy latszik WC-re mar nem tellik az uzemeltetonek.

Minek? Majd mas hulye feltakaritja.

Valoban nem a legsurubb lakoterulet, de a Stadionban bizony laknak (is), odajarnak sportolok (egyeb SIMA csarnokbeli rendezvenykrol ne is beszeljunk, mikor a kemeny penzeket fizetett vendegeknek kijovetelkor vegig kell gazolni a szemethegyen), valamint a Stadion Hotel pontosan arra nezo fobejarata ragyogo lehetosegeket nyujt arra, hogy sok turista es mas arra jaro megtudja: milyen putri is ez az hely, milyen "igenyes" lakosai vannak, hatalmas varosrendezesi koncepcioval.

Es ezt nem a szegenyseg teszi. Hanem az igenytelenseg. Van mashol is bolhapiac, takaritsak le az arut (kicsinyt) es beengedik oket. A PECSA-ban miert nincs ilyen dzsuva?
A bolhpiac nem szemettelep, eleg megnezni egy kulfoldi helyet vagy akar mas itthonit.

De akinek ez tetszik, annak jo dagonyazast, valamint berelt szobat a kornyeken!
Tojás Pedofília és Polanski 2009.10.03 15:58:00
Valahol a pszichológia fejlôdésében a gyermekkori traumák kihatása a felnôtkorra szépen lassan bizonyított tény lett, így a gyermekkor fokozott védelme egyre nagyobb hangsúlyt kapott a modern nyugati társadalmakban. Ettôl teljesen függetlenül a gyermekkori halandóság sikeres…..
Siona 2009.10.04 20:55:53
cikkiro tenyleg okoskodik, kifogasokra erdemben nem valaszolt. Amit osszehordott, az egyszeruen cafolhato, a fent irok mar meg is tettek.

Hozzatennem: Polanski meg 2005-ben is Thaifoldre jart. Vajon miert is? Biztos csak az epuletekert, es filmrendezesi lehetosegek vonzottak oda..

Filmjeit szeretem, de enyhen szolva tukrozik beteges vilagat (keseru mez, kilencedik kapu), ami nem olyan nagy baj, ha - hasonloan Bartokhoz- csak a muveiben elne ki szadista, perverz lelki alkatat.

Vegezetul: a kislannyal analisan kozosult. nem is tagadta. 13 eves gyerekkel, aki ebbe bele is halhatott volna.

Nos. Akinek ezek utan kerdese van afelol, hogy az ilyen tipusu tetteket buntetni kell vagy nem, akkor is, ha az elkovetot ugymond mar "nem veszelyes" a tarsadalomra (a cikkiro nem erzi magat veszelyben, az latszik - o mar elmult 13, es nem adjak szexrabszolganak a szulei), annak kivanok visszamenoleg is, vagy barmikor az elkovetkezendokben egy hasonloan kellemes szexualis egyuttletet, egy nala 30 evvel idosebb, beviagrazott faszival (nemre valo tekintet nelkul).

A sztarok, meg politikusok jobb, ha csondben maradnak. Az, hogy ok milyen erkolcstelen, zullott eletet elnek, az egy dolog. Maganugyuk - addig, amig nem vedenek, vagy kovetnek el buneseteket.

Anjelica Huston szineszno jobb, ha eltunik orokre a szinrol. Benyitott rajuk es kioldalazott. En sose szeretnem, ha gyerekeket basznanak a szemem elott, a hazamban, akkor sem, ha akarjak.
Gratulalok.

Ilyen emeberek magul melle alljanak elsosorban.

A pap ne keszitsen filmeket, a muveszek meg ne alljanak oda predikalni. Nem all nekik jol.

Mindenki elobb a sajat haza tajan seperjen, cikkiro is, oszt hagyja ezt azokra, akik nem a szavakkal buveszkednek, hanem megitelik- jog szerint, ahogy az kijar Polanskinak.

A csusztatasokat meg remelem nem rendszeresiti a szerzo, khm...

Pok leosztasa nem sikerult igazan (csak ramutatok), mert a szorszalhasogatason kivul nem valaszolt az altala felvetett dolgokra.

Ja, nem ismerem a blogot, de tenyleg csak hulyeseggel lehet idevonzani olvasokat? Mert engem megfogott :)
Siona 2009.10.04 22:39:59
1. lunanyuszi:

kiraly valasz. ilyet en is tudok, tessek:
"akik valaszoltak, azok fele meg vagy nem olvasta el, vagy nem érti. Ezzel nem lehet túl sokat kezdeni"

2. szomorutojas:
a te valaszod, amelyben ismetelten okitasz attetelesen pokot, kozvetve engemnem tartalmazzak ismet a valaszokat, amikre korabban ramutattam - vagyis hogy negligalod a koncepciodba nem illo felveteseket - ime a kovetkezoek (idezem poktol):

"A törvény jobb híján meghúz egy határvonalat, lévén, hogy nincs lehetőség arra, hogy minden embert akár havonta teszteljünk, és megállapítsuk, hogy nagykorúnak tekinthetjük-e szellemi, érzelmi és fizikai fejlettsége alapján."

Nos, erre nem talaltam valaszodat - bar te vmi egeszen masra gondoltal, amikor a szorszalhasogatast emlegetted nekem szolo valaszodban.

En varom meg mindig a valaszt, a cikkben szepen felepitett teoria milyen erdemleges tanulmanyokat mutat fel, amit Amerika, vagy a nyugat torvenyhozoi nem ismernek szerencsetlenek es ezert meg mindig uldozik Polanszkit, pedig ugyan minek is, mindenki elfeledte, senkit nem ert kar, csak a bosszuvagy hajtja a nepeket.

En erdekesnek talalom, hogy az ugyfelet vedo ugyveden kivul nem a birok es ugyvedek rendeztek szimpatiaszavazast, hanem muveszek, a mindig figyelemre es nepszerusegre ehes politikusok, es un. humanistak (illetve magukat esetleg annak gondolok).

Nem latom irasodban a felnott, kozeporu ember felelosseget, bar tudom, mindenki szeret kibujni az elkovetett hibak alol. Megbocsatani is meg lehet az aldozat reszerol. A torvenynek nem. Azert van. Hogy a torvenyek heyesek-e, nos, ez a kis eszmefuttatas fent nagyon csekelyke, hogy ezt bizonyitsa. Hogy erdekek vannak az ugyben, ketsegtelen. Minden ugyben vannak, miota a vilag all.

Ha a megbocsatas annyira bevalt volna, akkor mar ketezer eve az egesz nyugati vilag lubickolna benne, beleertve a Vatikant is, de meg nekik sem jott ossze.

Es csak ismetelni tudom magam: nem latom, hogy a felvetesekre egyenes valaszt adnal. Az nem valasz, hogy az olvasok (finom szavakba burkoltan) hulyek, mert nem ertik, amit irtal, vagy ugysincs igazuk (ha mar vmiben nincs igazuk, akkor nyilvan hehehe), ezert minek is valaszolni. Tartok tole, hogy neked nincs igazad az un. "Abszolut Igaz"-at nezve.

3. Anonymus

Nos, en valoban szemely szerint nem probaltam az ilyen "elvezeteket", csak keves (olvasott) informaciom volt. Valamint nokent minimalis tapasztalatom, ugymint: szuzesseg elvesztese (15), fiatalkori szex, ugyebar (2 eves kapcsolat, jo szex, teszem hozza)- de tevedes azt gondolni, hogy diadalmenet volt az elejen.

Nos. Az emberek anatomiaja egyeni, van, akinek jol esik, en nekem nem megy (most mar 30 folott miert is ne?). Nem irigylem azokat, akiknek igen.

De! Hogy egy 13 eves, meg fejlodesben levo fiatal lanykanak k.vara fajhatott meg bedrogozva is (meleg haverjaim is un. lo-drogot hasznaltak meg felnott fejjel is aktus elott), az fix.

Lentebb az igazsag kedveert osszeszedtem par infot (remeltem, hogy a korabbi olvasmanyaim megsem voltak teljesen hulyesegek, de utana kellett jarnom most), majd nezd meg, plz.

Masik felvetesed, hogy igazsagos lesz-e az eljaras, az itelet.

En nem aggodok Polanski miatt e teren sem. Nagy figyelmmel fogja a media kovetni ezt az esetet, senki nem fogja magat kitenni egy tul eros, vitathato iteletnek (persze ez mindenkinek szubjektiv).

Ha megis lehuzna negy evet akar, akkor sem sirnek utana. Biztos, hogy nem blamaljak magukat es nem fogjak a fekak koze becsapni, vigyaznak ra, mint egy himes tojasra. Legalabb nem lesz ereje szegeny bacsinak Thaifoldre utazgatni a kislanyokhoz, teveje is lesz, na (ez persze az en szubjektiv bosszuvagyam, es szeretem, megvan a tarsadalmi fontossaga ennek is). Volt szep harminc eve, masnak meg nem, oruljonn neki. meglogott, most meg elkaptak az eletmudijaval. Sztem mindenki ismeri a vaj meg a nap esetet.

Nem feltem. Nem feltek senkit, aki nokon vagy gyerekeken vgy ferfiakon, idoseken eli ki tetterejet es hatalmat.

Amugy nyugi, nem fogjak 2 evnel tobbre lecsukni (meg fel evre sem sztem, bar a szokesert lehet). Egy jo kefeles kislanyokkal ennyit meger nem? Plane, maganzarkaban.

Na jo ejt!

Ime a hamarjaban osszedobott anal-szex adatok:
www.ejf.hu/hefop/tantargyak/gyermekbantalmazas/03_rossz_banasmod_valfajai.html

A szexuális bántalmazás több területen is súlyos következményekkel járhat:

fizikai sérülések keletkezhetnek (alhasi fájdalmak, sebek, repedések a nemi szervek vagy a végbél környékén, vérzés ugyanitt, stb.), ezek halmozottan is előfordulnak és orvosi segítség hiányában akár a gyermek halálához is vezethetnek, pl. a sebek elfertőződése miatt.

Egy tablazatot meg szerettem volna idevagni, amely egy tanulmanybol van, de nem sikerult bemasolni :(

Kenytelen vagyok begepelni (csak par kiemelt adat):
Results of treatment of rectal injuries (Death of Sepsis or MOF):

1983- 52 betegből - 8 halott
1988- 26 betegbol - 4 halott
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
Siona 2009.09.17 11:46:00
Nem, sztem, nem azert sugnak ossze a hatad mogott -ha sugnak egyaltalan, es nem mondjak ki hangosan inkabb, bar ez illetlenseg, valoban - mert nem vagy jobboldali, sot...esetleg baloldali lennel. Nem.

Sztem azert, mert az elmult evekben irt irasaidbol nekem az jott le (es ahogy elneztem sok mas embernek is), hogy kovetkezetesen fuggetlenkent probalod eladni magad, mikozben irasaid (mint arra mar korabban tobbszor ramutattak), nincsenek mindig koszonoviszonyban sem a valosaggal, plane nem lehet elfogulatlnsaggal vadolni azokat.

Tovabba egymasnak ellentmondo infok (utolagosan tevedeseidert bocsanatot meg nem lattam kerni- elnezest, ha lett volna ilyen megis), sajat talalmanyu liberalizmus jellemzi irasaid, pl.: a vallasosak kicsinyt hulyek, a tobbiek meg hat ugye nem stb.

Osszessegeben (bar nem akarok gyanusitassal elni) par ev alatt a kezdeti kedvtelgetesbol indlva eljutottam oda, hogy ma nekem egy szimpla megfizetett ember kepe rajzolodik ki rolad, aki valojaban csak egy egyszeru aggitator, megha ugyesen leplezi is olykor.

Mert komoly tenyek mellett igy elmenni, szemkendosen -ahhoz vagy fanatikus hit kell vagy jol tejelo tehen.

No, mindegy, a legszomorubb az egeszben az, hogy szamomra ujabb peldat szolgaltattal arra (es sajnos sokszor az itt kommentelok egy jo resze is, a masik resze meg olykor a szimpla bunkosagra pelda, ez teny), hogy a liberalis kozonseg es a baloldal reszen ugyanugy fellelhetok az "en mindent jobban tudok, majd masnak is megmondom, hogy mit tegyen magaval" tipusu emberek.

Akik kozott az egoista, enyhen diktatori fazonra te vagy a legjobb pelda.

Kar, varok mar egy olyan baloldali vagy liberalis kozirora (mondjuk neha masnak vannak jo cikkei az indexen, meg neked is megcsillanasaid, ezt sem tagadom), aki tenyleg vallahato.

Na, elnezest a hosszu kommentert. Az "osszesugas" ihletett meg, mint kep. :)
Vastagbőr iDióta iMaszturbálás 2008.08.04 09:12:00
Kicsit vicces, hogy pont én irok postot márkafétisről, amikor épp egy Canon logót szeretnék magamra tetováltatni (csak az tart vissza, hogy még nem találtam meg az ideális helyet). De egyre kerekebb szemekkel nézem, ahogy elharapózik az iCuccok körüli iHisztéria. Legutóbb az alább…..
Van valami bájos abban, amikor a nagy öregek bevallják, hogy bundáztak. Mindegyikben van egy adag meg nem értett sértettség. Albert Flóri (az aranylabdás) kikérte magának, hogy baszogassák, pár eladott meccsért. Mert, hogy a közönség akkor őrjöngött, amikor a Szikla kezének…..
 A tegnapi halálbüntetéses poszt kommentjei közt megindult zsidózás/ellenzsidózás (ami már csak azért is fura, mert sehogy sem jött a témához, és ez némileg felbőszített a maga primitívségével) arra indított, hogy a magam módján megpróbáljam feltárni az…..
Siona 2008.06.18 19:33:24
hello,

egy kis plusz info:
a Scheiberbe jarnak ciganyok, meg mas keruleti lakosok, mivel keruleti iskola, igy felveszi a jelentkezoket. A Lauderba minden olyan gyerek jar, akinek apu Budan meg tudja fizetni a tandijat, igy a kereszteny zoldseges kisfiatol kezdve barki.

Mas: a zsinagogak imaidioben vannak nyitva es barki csatlakozhat ahhoz, igy jar pl. a nagyfuviba sokszor el egy kereszteny anyuka, ket kicsi gyerkevel egyetemben (nem zsido szarmazasu), de johet barki imadkozni, barmelyikbe, ingyen (unnepekkor meg kimondottan tilos penzt vinni zsinagogaba vagy barmit). Orthodox zsinagogaba is be lehet menni, hulyeseg, hogy nem. Termeszetesen, ott feltunobb, ha vki nem tudja, mitevo legyen, de nem zavarjak ki (unnepen aze ne legyen nala mobil vagy kapcsolja ki).

Az meg termeszetes, hogy fizetett vetitesre nem engednek be masokat csak a meghivottakat.

Amugy az antiszemitizmus okairol ajanlanek figyelembe egy remek konyvet: Bibo Istvan: a modern antiszemitizmus Mo.-n 1944 utan. Ez igen remek munka.

Aki nem erti, mi tortent Magyarorszagon az elmult 200 evben (lasd nemesek es toke, Mo. politikai es gazdasagi szerepenek csokkenese), az ne itt varjon a kerdeseire valaszt, de tegye meg (ez a minimum sztem egy hazajat szereto embertol), hogy maga utanaolvas, tobb, nivos tortenelmi munkaban (elektronikus vagy Szabo Ervin konyvtar rulez!).

Aki viszont csak kotozkodni szeretne erdeklodes helyett, tehat tokmindegy mi a valasz a kerdeseire, az termeszetesen folytassa tovabbra is nyugodtan, senki mulattsagat en elrontani nem akarom.

Udv