Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szitaszitapéntek

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig 6 vagy 7 svéd háztartás/hotel fürdőszobájában jártam, így ez alapján, illetve a sajátunk után írom le az itt tapasztaltakat.  A hotelek fürdőszobái nagyon hasonlítanak a magyarországiakhoz, gondolom ez egész kb. Európában egységes. Talán annyi a különbség, hogy itt minden fürdőszoba kisebb…..
A gyúrós és egyéb sportolós blogok kimeríthetetlen ihletforrása az öltöző. Ez azért van így, mert az öltöző nem csupán egy hely, ahol edzés előtt és után tisztálkodsz és átöltözöl. Az öltöző ennél sokkal több. Az öltöző egy pipetta, amely mintavételezést…..
A népszerű elmélet szerint az emberek a „pénztárcájuk” alapján szavaznak. Szerintem viszont a gyerekeik jövője alapján. Április 8-9: a beiratkozás napja szerte az országban. Ábel fiunk is szeptemberben kezdi az iskolát. Ha kezdi. Mert idén hirtelen több mint 25%-kal több…..
szitaszitapéntek 2013.04.07 15:59:01
@jet set: Én is. De attól még az nem volt jó. A mai világban teljesen másképp kellene a gyerekekhez állni, mert mások a követelmények. Minden olyan gyorsan változik, és azt, amivel alkalmazkodni tudna - rugalmasság, kreativitás, kooperáció, empátia - sosem fogja a gyerek egyentanrend szerint egyentempóban tanító kizsigerelt pedagógustól ellesni.
És most jön az, hogy neveljem ezekre otthon. Igen, csak sajnos az ébren töltött idő nagy részét én az munkahelyemen, a gyerekek meg a suliban töltik.
Azért igyekszem.
A Totalcar készítői aggódva figyelik az országban kialakult drámai közlekedési helyzetet. Kérjük, aki teheti, ne induljon útnak amíg nem érkeznek megnyugtató hírek az utakról. A veszély még nem múlt el, a meteorológiai oldalak szerint továbbra is hóátfúvások nehezítik a…..
szitaszitapéntek 2013.03.15 21:24:26
@magyar bucó:
Kamionok nyári gumival...
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
szitaszitapéntek 2012.08.22 17:36:03
@fizetekmegegysort:
Úgy tudom, tgyás-t, gyes-t, gyed-et, az Államkincstár fizeti.
Táppénz a 15. naptől van, azt is az állam, addig betegszabi, béred 70%-a, azt a cég.
Szóval a "tengernyi kismamára költött pénz" erős csúsztatás.
De nem baj, mert most mindjárt megkapom, hogy az adófizetők pénze...
Én szorgos voltam évekig, aztán szültem sorban hármat (a legkisebb most lesz elsős), és most teljes munkaidőben dolgozom, nyolc év szünet után. Micsoda mázli :)
Vagy mégsem csak mázli? Visszavettek, mert ismertek, nyolc év alatt továbbképeztem magam, és az utóbbi két évben egy fél napot hiányoztam a gyerekeim betegsége miatt. Büszke is vagyok rájuk :) ők a jövő gazdaságának motorja :)
Azt kellene megtanítani a gyerekeinknek, hogy az életnek vannak fontos szakaszai, emikor hole, hol az a prioritás, és folyamatosan változni kell, alkalmazkodni, fejlődni. Akkor majd lesznek lehetőségek is.
Én egyedül nevelem őket, a legnagyobb sincs még 11 éves, tudom, mit beszélek.
Ellenőrző Jó-e a Waldorf? 2010.04.20 08:00:00
Elod72 kisebbik lánya iskolaválasztás előtt áll és elgondolkoztak azon, hogy egy Waldorf iskolába íratják. Szimpatikusnak tartják, hogy rögtön két idegennyelvet tanulnak az elsősök és fontosabbak az értékelésnél a tánchoz, vagy képzőművészethez kapcsolódó képességek.…..
szitaszitapéntek 2010.04.20 14:40:30
@Terézágyú: lehet :), csak nem segítesz a posztolónak, aki ezt írta:
"Hálás lennék, ha azok, akik már láttak közelről Waldorf iskolát, esetleg onnan kikerülő fiatalt, megírnák véleményüket, legyen az negatív vagy pozitív. Külön köszönet azoknak, akik erős indulatot éreznek a "reformpedagógia" szó olvasásakor, de ezt az indulatot képesek kordában tartani. ;-)"
szitaszitapéntek 2010.04.20 14:55:06
@Terézágyú: Oké, csak azt írtad:
"Nekem pl. nincs közvetlen kapcsolatom a szcientológusokkal sem"
és a "sem" miatt azt gondoltam, nincs kapcsolatod a waldorffal SEM.
És, ugye a posztoló közvetlen tapasztalatokat akart hallani.

De ha van tapasztalatod, és úgy fikázol, akkor hajrá:)
szitaszitapéntek 2010.04.20 15:16:58
@Videofon:
És mindezeket az információkat honnan vetted?

Mi járunk egy ilyen iskolába és nem vagyunk szekta, a gyerekek tanulnak, magamat pedig elég kompetensnek tartom, hogy megítéljem: nagyon jól haladnak.

Ne írd, hogy nem akarsz bántani, mert a kérdéseid költőiek, hiszen a választ tudni véled, az "individuális ismeret-szecska-halmaz" pedig kifejezetten bántó.
Nincs vele semmi baj, ez a véleményed (bár tényleg érdekelne, honnan szerezted a rossz tapasztalataidat), csak tényleg nincs értelme tovább vitatkozni.

A posztoló tapasztalatokat kért, én elmondtam, Te belekötöttél, ez a posztolónak információ, pro és kontra, én itt befejeztem.