Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tuszki

35 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  בסוף (In The End)   increase decrease grow degrow add multiply less light! more light!   Starting from the unformed and void, the measuring cups of the godhead, a glutton for work were put aside.   Godself trying to figure out the recipe they once found in one of the…..
  (IV) Az osztályharcban jelen levő „finom” és „spirituális” harcok Benjamin szerint bizakodóak, bátrak, humorosak, furfangosak, tántoríthatatlanok és kitartóak. A spontaneitás mellett a hackre és a flash mobra is a humor és a furfang jellemző. A queer pedig felforgat és megakaszt. A győztes…..
A szeretetet nem lehet tanítani, azt cselekedni kell!..
Jézus és a tíz leprás meggyógyítása..
.רָחוֹק .עָמֹק .שֶּׁהָיָ֑ה .סוֹד..
„I just wanna talk to You now This is for the One You kept me alive And so I thank You …. Two tabs of stone, I'm alone while these fans keep circling Over the land like helicopter blades, I crave some breeze Will you wait, wait for me, please? Forty days and forty nights, but I can't stand…..
  I'm just a simple man trying to make my way in the universe!   Take my hand, take my whole life, too ’cuz I can’t help falling in… I have told you a hundred million times, I have nothing to do with this, it was not my fault   You rise every morning Wondering what in the world will…..
„Optikai csalódás” – úgy láttam, hogy pont ott töröd meg a Fényt, ahol én – imagined Dei. „Ez nem szerelem” – csak verem: בור מִצְרַיִם‎                                                             szolgaság. Ha kijövök,…..
Búcsú a nyártól, és még sok minden mástól.  "I kissed the skyTo send a bluer letter That girl, makes me wanna beA better manYeah and should she see fitGonna treat her like a real man can She's fearless, she's freeOh she is a real live-wireAnd that girlShe's got me feeling so much better Hmmm,…..
                                                                                                                           „Lift up your heads, you gates; be lifted up, you ancient doors”   - Who may ascend the Mountain? Who may stand at המקום, the Holy Place? - The one who has clean hands…..
For the Psalm Class, mizmor from Hungary. As I walk through the valley of the shadow of death You are my shepherd. My refreshing lemonade I am just overwhelmed with You, Your presence fills me. But I don’t want to sit with my enemies, I did not asked to be seated in the middle from where it’s…..
צּמּ- צּוּﬦ          Elválasztotta.  Nem. Széthúzta a függönyt: hadd jöjjön be a fény, majd összehúzta Magát kicsire. Hogy a tű fokán könnyedén…..
Adrienne Rich: Emlékezet   Ósdi szavak:   bizalom           hűség Még nincs, ami a helyükbe lépne             Gereblyézem a leveleket, rendezem a pázsitot, az októberi fű fájdalmasan zöld az arany alatt és ebben a szótlan munkában felbukkansz a gondolataimban Hallom a hangod:      …..
„Mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését.” Ez a mai Igénk, és ebben a mondatban benne van az élet: „teremtett világ”, benne van a remény: „sóvárogva”, és benne van a tanítványság, és testvériség. Szeretném a római levélből felidézni azt a szövegkörnyezetet, amiben ez…..
The text of the day comes from the letter of James, chapter 1, verses 5 to 8. „If any of you lacks wisdom, you should ask God, who gives generously to all without finding fault, and it will be given to you. But when you ask, you must believe and not doubt, because the one who doubts is like a wave…..
tuszki 2019.03.05 00:28:30
Ha valamelyik politikus odahaza azt hiszi, kemény társaságban van, biztosan téved – legalábbis ahhoz képest, ahova én kerültem. Női vezetőket választottak ki az amerikai külügyminisztériumban, szerte a világból – velük töltök három hetet. Van köztünk védelmi miniszter politikai tanácsadója, háborús…..
„Nem pap leszek, hanem lelkész” – hallhatjuk nagyon sok teológushallgatótól, amikor megkérdezik, hogy mégis mihez kezd majd a teológusdiplomájával. Az ember identitását meghatározza a szerep, melyet betölteni készül. Egyházunkban a ma elterjedt felfogás szerint a lelkész nem szeretné önmagát…..
„Let them give thanks to the Lord for his unfailing love and his wonderful deeds” (Psalm107:8) As I was getting ready for my testimony, I asked myself two questions[1]. Since when do I know that I am a person of faith? And the other question: since when do I know that I am a bit different than the…..
Ahogy készülődtem a bizonyságtételemre, két kérdést tettem fel magamnak.[1] Az egyik: mióta tudom, hogy hívő vagyok? A másik: mióta tudom, hogy nem vagyok teljesen olyan, mint a többség? Az első kérdésre úgy tudnék válaszolni, hogy anyai nagymamám révén részesültem vallásos neveltetésben. Amit ő…..
Régóta, már tavaly óta meg akarom írni ezt a posztot. Nincs is rá jobb alkalom, mint most, az „ellenzéki”, állampolgári tüntetés után – fáradtan, kicsit betegen. Jó, hogy sokan voltunk, de mindez nem elég. Sok-sok éves, bebetonozott, alaposan kigondolt struktúrákat kéne lebontani, és ehhez nem lesz…..
Miből lesz a cselekvés? Aki megélte azt a bensőséges szeretetetközösséget, amiről Ferenc pápa beszél, az tudja, hogy egy szeretetteljes közösség (jó) cselekvésekre sarkall. Elolvasván az enciklika ismertetőjét, sok párhuzamot találok Latouche könyvével[1]. Az enciklika forradalmi jelentőségű abban,…..
A keresztény LMBTQ+ csoportok európai fóruma egy négy napos képzést szervezett kelet-közép európai aktivistáknak, keresztény-LMBTQ+ csoportok vezetőinek, pszichológusoknak – egyszóval olyan embereknek, akik mindennapi munkájuk során a (korábbi) vallás(uk) által traumatizált keresztény-LMBTQ+…..
Gdanskban találkozhattam Krzysztof Charamsával[1]. Felszabadító élmény volt, szinte lehetetlen írásban visszaadni, de megpróbálom :) . Átalakított, azaz rám vonatkoztatott, emésztett-kivonatolt jegyzeteimből olvashattok a továbbiakban. A dőlt betűs részeket én teszem hozzá, a képek pedig a…..
- Jössz a vacsorára? - Nem, nem hinném. - De mindenki ott lesz! Hogy néz már ki, hogy csak te nem? - Semmi kedvem az egészhez. Nem vagyok túl jól, fáradt vagyok. Meg különben is. Péternek nem árulta el, de már napok óta próbálta elérni a rabbit, hiába fogadkozott, hogy nem keresi többet. Hol…..