Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elephant919

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamikor 2020 tavaszán néhányszor láttunk a ház környékén somfordálni egy macskát, aki ráadásul erősen sántított az egyik hátsó lábára. Ekkor még csak intéztük a házvásárlást, de azonnal érdeklődtünk a bácsiknál, hogy esetleg tudják-e, kié lehet. Ők valószínűsítették, hogy egy kóbor jószágról van…..
Habár ez már a harmadik karácsonyunk lesz Svédországban, meglepő módon mindeddig nem írtam bővebben a karácsonyi hagyományokról. A svéd Mikulás részben az amerikai Télapóból (leginkább a kinézete), részben Szent Miklós legendájából, továbbá a svéd folklór szerinti, házak körül élő törpékből tevődik…..
Mint ahogy azt már a korábbi bejegyzéseimben is írtam, a leendő házunk megvásárlása és a telekleválasztás kapcsán rengeteg adminisztrációs teendőnk volt, plusz még egy bankváltást is megejtettünk. Ennek köszönhetően viszont rengeteg időnk volt gondolkozni, ötletelni, tervezgetni, számolgatni, hogy…..
elephant919 2020.11.03 20:09:12
@NRebeka: Husqvarnáék masszívak, de nem olasz dizájn. Mennyire stabil arrafelé az áramellátás telente, hóhelyzet esetén? Kell-e fűtési, főzési tartalékra gondolni?
Tetszik a ház, szuper a pincéje, masszívak az ajtajai, és láthatólag vigyáztak is rá a mindenkori lakói.
Az előző bejegyzést ott hagytam abba, hogy hiába találtuk meg álmaink piros, svéd faházát, mivel a Swedbank úgy döntött, hogy nekik a magyarországi megtakarításunk gyanús, ezért minden korábbi ígéretük ellenére nem álltak szóba velünk lakáshitel ügyben. Így nem volt más lehetőségünk, mint keresni…..
  Mint korábban is írtam, hajlamos vagyok a mindent, de azonnal "elvre". Ez nem feltétlen jó dolog minden helyzetben, de egy lakás felújításánál tuti nem. Örültem, hogy itt a lehetőség, hát uccu neki. Azt az állapotot vártam leginkább, amikor már építeni lehet, berendezni, emiatt nem éppen kellő…..
Mielőtt belefognék az angol városi kertészet gyönyöreibe vagy gyötrelmeibe, gyorsan fussuk át, milyen jellegű házakban is élnek a nagy Albionban. Ebből a témakörből a „flat” azaz lakás kiesik, bár van rengeteg olyan, amit régi viktoriánus házból alakítottak ki. Azok kertjét vagy közösen használják,…..
elephant919 2018.11.05 17:39:39
Nem szeretném tovább feszíteni a „minden angol termék szar és az angolok hülyék- bezzeg a magyar milyen tuti” és kontra feszkót, de a mostani témánk is biztos fel fogja kavarni az ilyen irányú érzelmeket. Pedig szerintem minden szakkritikusnak be kellene látni, hogy a föld más…..
elephant919 2018.06.16 20:20:39
@lutria: A méretben nem vagyok biztos, de kifelé, oldalra nyílót, illetve alul kifelé buktathatót találtam.
www.norrsken.co.uk/windows.php
Egy vagy kétszárnyú nyíló-bukóról viszont csak befelé nyílós, felül buktathatóról találtam ábrát.
elephant919 2018.06.17 23:38:16
@Pajer: írsz majd külön a vezetékezés helyi jellegzetességeiről is? Fotód van a lebújóról?

/Egy arasznyi magas, körbefutó lábazati léc megoldás lehetne az emeleti részeken a padlószőnyeg helyett (a gipszkarton fölötte indulna, a mélységeknél figyelembe véve a pudingréteget)./

Van-e az elektromos kábelek falon belüli vezetésére az itthonihoz hasonló előirás? A fürdőszobait korábban részletezted, de ha van gipszkarton előtti felvétel róla, érdekelne. (A fugázatlan csempés képen látszik egy pofás szerelőnyílás, rendezett csövekkel, a fürdő és a konyha közti válaszfalon.)