Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kosapeve

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó lett, de megdöbbent, hogy ez ma még téma lehet... negyven-ötven éve nem volt téma. Ennyit ment visszafelé a világ? - írta egy kommentelő a legutóbbi blogbejegyzésem egyik megosztása alá. Egy szegedi pap pedig az alábbit kommentelte alá: Kedves Kristóf! Szexeljél nyugodtan( már ha van mivel…..
Fegyvertelen A szex nem bűn 2018.07.30 16:53:33
De az erkölcsök kisajátítása és összemosása teljesen hétköznapi dolgokkal szerintem az. De kezdjük az elején! A házasság előtti szexualitás tiltásának történelmi hagyományai és okai vannak. Anno nyilván a születendő gyermeket egyrészt nem tudták eltartani család nélkül, kivetette az (amúgy elég…..
Demográfiai adataink évtizedek óta aggasztóak és javulás a fasorban sincs… Persze okai bőven akadnak. Most kedves régi és új miniszterelnökünk megkérdezné a nőket, hogy ugyan mire is lenne szükségük a nagyobb gyermekáldási kedvhez. Persze a kisördög megszólal bennem, hogy e látszat gesztus mögött…..
kosapeve 2018.05.08 22:34:38
@csakférfi: @roli101: Hazádnak rendületlenül légy híve oh magyar;!!!
Talán ismerős? Sajnos már értem, hogy miért van kevés gyerek! Szent János Pál pápa mondta az európai civilizációról. Megdöbbentő, hogy a gyermek sok embernél a megéri nem éri meg kategória. Mi a feleségemmel 8 gyermeket nevelünk, de ilyeneken még nem gondolkodtunk. S igen sokszor holtfáradtak vagyunk, de egy mosoly, egy vicces jelenet stb. mindenért 8-szorosan kárpótol. De természetesen nem lehet felelőtlenül gyermeket szülni. De olyan sem lesz, hogy most minden tökéletes, s majd most. Aki kifogásokat akar keresni, az nyilván fog is találni. Bátorság! Fiatalon egyébként sokkal bölcsebb gyereket vállalni, mert akkor még rugalmasabb és bátrabb is az ember. (Ez tapasztalat!)
Szerintem egyébként a legnagyobb baj a kapcsolatok meggyengülése. A gyereknevelés nem magányos műfaj! Egy édesanya és egy édesapa kell hozzá. A gyerekeknek, a családnak biztonság kell, hogyan merjen a nő (direkt nevezem most így) gyermeket szülni, ha férfi nem akarja elvenni? S fordítva, hogyan akarjon gyereket egy férfi, ha a nő nem akar hozzá feleségül menni? Egyébként ma érték-e a társadalomban az édesanyaság vagy az édesapaság? Én azt látom, s nyaltan kell fogalmazni, hogy az emberek többsége önző, s nem akar magának "kényelmetlenséget". (még élni akarok, most tudok jól keresni, nem adhatom fel a karrierem stb.) S azt is ki kell mondani, hogy valóban a nők "feladata" a szülés, de a férfiaknak ott kell 110 %-ban mellettük.
Tehát a recept: Felelős házasság (persze igazi Isten előtt köttetett, s nem egy jogi aktus, amely felbontható, + főleg ha már házassági szerződéssel mennek bele a házasságba)
Tudatos, felelős, szeretetteljes gyermekvállalás.
S végül az állam ebben segíthet, de a döntések, jó lépések az édesanyákon és az édesapákon múlnak.
Végszó: Mi azt hisszük, hogy az élet Istentől kapott ajándék! Lehet-e ennél szebb?