Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rayong

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Advanced Squad Leader Starter Kit 1. rész by MMP (Avalon Hill)  Ez az írás úgy gondolom hogy hiánypótló lesz, hiszen magyar nyelven nem találtam egyetlen részletes leírást illetve ismertetőt a játékról. Ha mégis létezik ilyen, akkor küldjétek el nekem a linket, szívesen megosztanám itt a…..
Thaiföld egyike azoknak az országoknak, amelyek ugyan a világ másik végén vannak, mégis ehhez képest meglepően sok magyar él ott, vagy látogat oda rendszeresen. Érdekes hely, hiszen miközben meglehetősen kemény a saját állampolgáraival szemben (ha finoman akarok fogalmazni), a…..
Rayong 2018.05.02 08:52:54
Én Thaiföldön élek lassan 5 éve. Valóban teljesen más a helyzet ha valaki csak túristaként van itt pár hetet. A lakás ahogy azt előttem is írta valaki inkább 100 ezer. Egy 36 négyzetméteres 1,5 szobás lakás a helytől függően 8000-15.000 Baht havonta ez kb 200-350 euró. A rezsi nem sok, fűtés ugye nincs úgyhogy csak az áram és a víz ami egy ekkora lakásnál nem több mint max 1500 -2000 baht. kb. 40-50 euró. Amin sokat lehet spórolni az a kaja, 1-2 euróért nagyon finom friss ételt ehetsz szinte minden sarkon. A biztosítás reális, én is kb évi 100 ezer forintnak megfelelő összeget fizetek egy teljes körű betegség és baleset biztosításra. Hogy miből lehet élni itt kinnt, az nem egyszerű. Mint azt már írta más is, normál, hétköznapi szakmunkákra nem lehet engedélyt kapni, ez thai privilégium. Tehát vagy valamilyen multi cégnél van esély felsőfokú végzettséggel, vagy pedig vállalkozás. Az utóbbi sem egyszerű, bár az adók nagyon kedvezőek, (pl.áfa 7%) de a thai kormány kőkeményen védi a hazai érdekeket és külföldi csak 49% tulajdonrésszel rendelkezhet egy thai cégben. Tehát megfelelő thai partner nélkül ez is elég esélytelen. Angol tanítás is jelentősen szigorodott, kérik a diplomát és a TEFL igazolást, valamint előnyben részesítik az angol anyanyelvűeket (ez valahol érthető). Thaiföldön tehát akkor van jó esélyed ha pl. digitális nomád vagy (mint én), vagyis az interneten dolgozol, illetve ha van valamilyen passzív jövedelmed, nyugdíjad.