Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ficzek Úr

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak mondom A törvény erejével 2018.10.18 20:33:09
Szinte nincs nap, hogy ne hozna a hatalom valami új rendeletet, önmagában már az borzasztó fárasztó, hogy az ember nyomon kövesse ezeket a változásokat, márpedig nem árt, ha odafigyel kissé, mert ugye a törvények nem ismerete nem mentesít azok hatálya alól. Csak az utóbbi néhány napban annyi minden…..
Csak mondom Van nekem ezzel dolgom? 2018.10.17 17:24:51
A múltkor olvastam a Facebookon egy esetet, egy ügyvéd tette fel, egy tárgyaláson helyettesített egy másik ügyvédet, így találkozott a 19 éves vádlottal. A gyerek egy nyári estén berúgott, és randalírozott kicsit az utcán, valami kukát rugdosott, aztán az erre odaérkező rendőrökkel is huzakodott,…..
Ficzek Úr 2018.10.23 18:48:58
@nyuszmam: Van hajléktalan ismerősöm,évekkel ezelőtt mi fogadtuk be,még munkát is szereztünk neki. De lelépett,mert nem akart vidéken maradni,felment Pestre. Volt neki munkahelye,a héten rúgták ki a próbaidő végén. Azt mondták hogy nekik oroszlánok kellenek. Egy hajléktalan ritkán lesz oroszlán. Hozzá kell tenni hogy a szálló ahol élt,kábszereseket,alkoholistákat is befogadott. És ők diktáltak. Aki nem az ő "elvárásaik" szerint élt,azt nem hagyták. Pl a srác panaszkodott hogy nem tud aludni,mert se éjjel,se nappal nem hagyták békén. Buliztak ordítoztak,rádióztak. Senki nem csinált semmit. Az ember tovább állt,most úgy néz ki állása lesz,de egyenlőre nyugalma nem biztos mert nem talál egy helyet ahol megkapná. Így próbáljon valaki visszatérni.
Ficzek Úr 2018.10.23 18:54:39
@pettra01: a Gödöllői hölgyről - aki bíróság elé került - írta egy kommentben egy srác hogy ismerte,beszélgetett is vele. A hölgy azt állította hogy kap önkormányzati lakást,mert megígérték neki. Azóta is kapja. Szegény eszelősen bízott benne,aztán ez lett a vége. Ha jól értettem Gémesi rá gondolt amikor a cirkuszt csinálta,mert állítólag a szállón kapott volna helyet. De nem ment,nem fogadta el. Mert várta az ígért lakást. Akár igaz is lehet a történet,nem lennék meglepve.
Csak mondom A honvédelem nevében 2018.09.06 19:26:47
Jókora vihart kavart Zacher Gábor felmondása. Korábban persze az ott léte is kavart viharokat, mert a Honvédkórház sürgősségi osztályán történtekért mindenki őt tette felelőssé, a végén aztán megelégelte, hogy ő legyen a bűnbak és felmondott. Egyben ki is pakolt, mert megindokolta a döntését, hogy…..
Csak mondom A biztos forrás 2018.08.14 22:16:03
Ha valami megjelenik az újságban, akkor azt az emberek igen nagy hányada készpénznek veszi. Idézi, hivatkozik rá, mint pontos információra, elvégre az újság is megírta. Valamikor ez így is volt, magára valamit is adó sajtótermék kínosan ügyelt arra, hogy légből kapott híreket ne közöljön, de mára ez…..
Csak mondom Apa, kezdődik! 2018.08.02 00:38:57
Nincs mit csodálkozni, megmondta a miniszterelnök Tusványoson, hogy nagy változások jönnek szeptembertől, hát valószínű, hogy ennek az előszeleit érezzük. A Hír TV tulajdonos- és irányváltása igazából nem a kezdete valaminek, sokkal inkább a folytatása, rövid közjáték volt csupán, hogy ez a csatorna…..
Ficzek Úr 2018.08.05 15:35:45
És tovább is van,mondjam még? Hát jó: "A nagyvállalatok és a multinacionális cégek egyedi kormánydöntés alapján kapnak állami támogatást. Miután lapunk megkeresését követően a külügyminisztérium frissítette a kormányzati honlapon elérhető adatsort, összehasonlíthatóvá vált a 2004-2010 között regnáló szocialista és a 2011-2017-es években kormányon lévő Fideszes kabinetek hét-hét éves gazdaságpolitikája. (2010-ben az utolsó kormánydöntés március végén született, ezért ezt az évet a szocialista kormányokhoz soroltuk). Úgy tűnik, hogy a multiellenes retorika csak szavakban – és bizonyos iparágakban – létezik a Fidesznél, hiszen az Orbán-kormány majdnem kétszer annyi támogatást adott a hazai és külföldi nagyvállalatoknak, mint a korábbi, balliberális kormányok. Előbbi 255,6 milliárd forint közpénzt utalt a cégeknek egyedi kormánydöntésekkel, míg utóbbi 130,2 milliárdot.A Fideszes vezetés ebből az összegből 35,3 ezer míg a szocialista kormányok 30 ezer új munkahely létrejöttét támogatták, állásonként átlagosan 7,6, illetve 4,5 millió forintot fizetve. Míg a szocialista kormányok alatt minden harmadik-negyedik állás a szolgáltató szektorban valósult meg (28,2 százalék), addig Orbánék már csak minden hatodik munkahelyet hoztak létre ebben a nagyobb hozzáadott érték előállítására képesnek tartott ágazatban (16,8 százalék). Egyértelműen látszik, hogy az adófizetők pénzéből az összeszerelő üzemek létszámbővülését támogatták."
Ficzek Úr 2018.08.05 16:10:35
@pettra01: Tudom hogy miért támogatjuk a multikat,ez a szöveg megy a rendszerváltás óta. Komoly közgazdászok szerint be kellene fejezni az összeszerelő cégek támogatását,és el kellene kezdeni értéket előállítani. Magyarország - adottságait figyelembe véve - az élelmiszergyártásban léphetne előre szerintük. A rendszerváltás óta senki sem lépett ez irányba,erre nem adtak támogatást. A BMW gyár feltehetően azért kapott ekkora támogatást valójában,hogy az anyaország (Németország) továbbra is csukja be a szemét amikor az eu támogatásokat szétosztják itthon. Erről még a szoci kormány idején beszélt Szájer József amikor arról kérdezték hogy az eu miért nem lép a 40 cm magas kilátó támogatása ügyében. Mi támogatjuk a multikat,elnézzük azokat a trükköket amikkel kihordják a pénzt az országból,cserébe ők nem nézik hogy hova kerülnek a támogatások. Ez nem kormány kérdése nálunk,így működik.
Csak mondom Emberi értékek 2018.07.31 19:12:31
Nemrég Kövér László fejtegette a visegrádi országok egy összeröffenésén, hogy a közép-európai országoknak valamiféle kárpótlást kellene kérniük a nyugat-európaiaktól, amiért elszipkázzák tőlünk a munkaképes népességünk színe-javát, akik képességeiket az ottani fejlődés szolgálatába állítják a…..
Ficzek Úr 2018.08.02 20:30:49
@pettra01: A külföldön munkavállalókat mindig másképp tekintik. Egyszer örülnek hogy kint vannak,mert tapasztalatszerzés után hazajönnek. Nem jött be.Aztán megint örülnek,mert hazaküldik a pénzt és itthon lesz elköltve.Ez se annyira. Mert csak őket felejtik el megkérdezni.
Csak mondom Orbán a jövő 2018.07.28 17:58:00
Nehéz ettől a tusványosi lidércnyomástól elszakadni.  Hallgatva a beszédeket, és egyfolytában azon csodálkozom, mennyire béketűrők ezek a románok, ennek a tizedéért a Fidesz már földindulást rendezne nálunk. Ha mondjuk Soros György a fejébe venné, hogy nyaranta szabadegyetemnek nevezett parádét…..
Az én online munkám eddig remekül működött, hamisítatlan távmunka volt, ki se kellett lépnem a házból, pont az ilyen kripliknek való, mint én is vagyok. Eddig alkalmazottként dolgoztam, most viszont változik a helyzet, vállalkozóvá kell lennem. Az se egy nagy kunszt, mert magát a vállalkozói…..
Ficzek Úr 2018.06.23 20:03:40
@ZorróAszter: attól félek hogy ez nem jó erre az esetre. Ugyanis az évek alatt csendben növekedett a tartozás valószínűleg,azaz a dolog folyamatos volt. Tehát nem volt lezárva. Feltételezem hogy ez miatt kellett volna elszámolást küldeni hogy megtudjam azt,hogy nem zárták le a számlámat és megy át negatívba. Persze bizonyítsam be amikor az elszámolásokat a postás csak bedobja a levélládába. Semmilyen átvételt igazoló dologhoz nincs kötve. Ők mondhatják hogy rendszeresen küldtek elszámolást,bizonyítsam be hogy nem. És még arról sem értesítettek hogy be akarnak hajtani,az erről szóló levelüket egybe küldték ki a behajtó levelével. Így kizárták azt hogy velük egyeztessek. Aljas egy banda,hozzáteszem hasonló esetről eddig egy volt OTP kuncsafttól hallottam,de úgy látszik másoknak is megtetszett a módszer mert látták hogy működik.
Csak mondom Haj, Rákóczi! 2018.06.15 16:02:26
Az oktatással leginkább az a baj, hogy nem eléggé hazafias - tudhattuk meg Németh Szilárdtól, aki honvédelmi államtitkári minőségében nyilatkozott meg az Orient Rádió közel egyórás műsorában. Eddig nem is hallottam erről az Orient Rádióról, most utánanéztem, és kiderült, hogy az OrientPress…..
Ficzek Úr 2018.06.17 20:40:45
@ZorróAszter: egyetértek.
Ficzek Úr 2018.06.17 20:44:26
@pettra01: a rendszer a neoliberális vadkapitalizmus elvei szerint van működtetve. Nem csak az oktatás,ez ügyben a Luganoi tanulmány nyújt segítséget. Orbánnál nagyobb liberális jelenleg nincs,legalábbis ahogy a rendszert működteti ezt igazolja. Más kérdés hogy minek van beállítva.
Ficzek Úr 2018.06.19 17:51:16
@bölcsbagoly: "Nektek miért lenne fontosabb, hogy nála rosszabbul teljesítő kapja a megrendelést/nyerje a pályázatokat" Ilyet ne írjál. Ahol a vejkó csinálta meg a világítást,ott nappal is sötét van. Nála rosszabbul teljesíteni ...........
Csak mondom Az álcivil 2018.06.19 01:44:29
Beindult a fideszes sorozatvető, most össztüzet nyitottak Győri Péterre, aki függetlenként indul a józsefvárosi időközi polgármester-választáson. Nem elég, hogy indul, de az összes ellenzéki párt támogatja, és ez a hatalmi sajtó szerint egészen egyértelművé teszi,hogy az ember egy álcivil. Ezt…..
Csak mondom A putnoki ember 2018.06.10 16:03:48
A híradó a végletek műsora. Egyrészt megtudjuk belőle, hogy milyen nagyszerű minden, mert egyre erősebb a gazdaság, egyre többet vásárolunk, mert egyre több a pénzünk, a költségvetés stabil, de azért óvatosak vagyunk, mert a válság bármikor begyűrűzhet, mi viszont erre is felkészülünk tartalékokkal…..
Csak mondom És jött a vonat 2018.05.27 17:29:17
Egy nagymama véget vetett az életének. Tragikus, sőt, ebben az esetben még tragikusabb, mert nemcsak a saját életének vetett véget. Négyéves unokájával a karján lépett a vonat elé. Hogy mi oka volt erre, talán majd kiderül, már megjelentek írások, melyek szerint a gyermekvédelmi rendszer…..
Ficzek Úr 2018.05.29 19:10:26
@pettra01: ki tud segíteni,kérdezed. Hát a hivatal,pl azzal hogy nem fenyegeti a családot a gyerek elvételével. A hivatal tagad,de a megkérdezettek közül sokan állították hogy igen is meg volt lebegtetve ez a lehetőség. Ez váltotta ki a történet végét. Hagyni kellett volna hogy tisztes szegénységbe és nagy szeretetbe éljen a kisgyerek,valószínűleg akkor nem történt volna meg a szörnyűség. Érdekelne hogy mennyire nyugodt az álma annak a "szakembernek" , aki esetleg közvetlenül érintett ebben az ügyben. Szerintem nyugodtan alszik,semmi lelkiismeret furdalása nincs.
Kormánytisztviselőket vádolnak korrupcióval - olvasom a címet. Naná, hogy belenézek, ilyen hírt azért nem sűrűn talál  az ember. Aztán, ahogy kibontakozik a történet, elképedek. A részletekből kiderül, hogy két kormánytisztviselőt lepleztek le a fővárosban, aki szörnyűséges visszaéléseket követtek…..
Ficzek Úr 2018.05.27 19:17:27
@Drizari: Régebben az OTP "viccelt meg" hogy felvettem pénzt egy bizonyos automatából,holott akkor a környéken se jártam. Egy hozzáértő szerint a banknál tudják hogy hol szoktál pénzt felvenni,és mivel az automaták kameráinak nagy része semmit sem ért,így nem bizonyíthattam hogy semmi közöm a pénzfelvételhez.
Ficzek Úr 2018.05.27 19:18:44
@pettra01: javítja a statisztikát.