Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyul

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor nem is olyan rég nyilatkozott valamit, ami félelmetesebb, mint elsőre tűnik. Elsősorban azért, mert vannak, akik tényleg ezt a szellemet képviselik. Orbán Viktor egy katolikus lapnak azt nyilatkozta, hogy az uralkodó felfogás szerint a hit, a vallás és a teremtés…..
gyul 2012.04.17 22:33:43
@Pobjeda elvtárs:

Látom neked nincs cöliákiás gyermeked. Ha lenne tudnád, hogy az elmúlt 200 év nemesítése miatt a glutén megtöbbszöröződött a gabonafélékben. Emiatt hatalmas mértékbe nő a lisztérzékenyek száma. Ráadásul a gluténérzékenység nagy részben látens. Sokan szenvednek egész életükben számtalan gonddal és soha nem fogják megtudni, hogy mi az oka,mert az orvosok többsége sincs még képben. Ha mégis lennének kétejeid, akkor ugorj be egy gasztroenterológia rendelésre és nézd meg a tömeget.
És a nemesítés sehol sincs a GMO-tól.
Szerintem egye aki akarja, de ha én nem akarom akkor nekem ne kelljen.
gyul 2012.04.17 22:39:35
@Pobjeda elvtárs:

Én rendesen beszéltem hozzád. Amit írsz az utolsó mondatodban az nem igaz.
gyul 2012.04.17 23:07:31
@Pobjeda elvtárs:

Sajnos a munka 99%-át az elmúlt a 200 évben tették. Ezen felül a finomítás is nagyon sokat változott. A nemesítés célja a gluténtartalom növelése volt, ettől nyúlik és válik alkalmassá kelesztésre.
Sem a japánok, sem a négerek esetén nem elsődleges élelmiszerforrás a glutén. Az afrikai amerikaiak körében viszont nincs lemaradás.
Próbálj meg ma Európában gluténmentes élelmiszert vásárolni. Meg fogsz lepődni milyen nehéz dolgod van.
Az elmúlt 200 év pedig összefügg az élelmiszeripar kialakulásával.
Nem akarlak meggyőzni, örülök, hogy neked nincs ilyen gondod. Ez a betegség valóban autoimmun betegség, csak még azt nem sikerült bizonyítani, hogy elváltozás. A 200 évnél korábbi gabonaminták töredéke ennyi glutént (pontosabban alfa-gladin) tartalmaznak.
Az előző posztom utáni kommentekből tanultam egy érdekes jelzőt: „szíjjártópetyai”. Ahogy ez a politikában lenni szokott, már a definíció megfejtéséhez sem mindegy, hogy honnan nézünk a szóra. Én azt mondom: a jobboldallal nem szimpatizáló kommentelő meghatározása…..
gyul 2011.06.24 20:36:12
gyul 2011.06.24 22:43:02
@Goompah:

Látom te okos vagy. Én nem. Kérlek magyarázd el nekem a következőket:

1. Miért volt a nevében, hogy magán?
2. Miért én kapom a reálhozamot?
3. Ha nem magántulajdon volt, akkor miért kellett megzsarolni a magyar nemzet egyes tagjait, hogy átlépjenek?
 Nem erről volt szó! címen indít kampányt a Lehet Más a Politika, melyben eredeti célja bemutatni a kormány hibás döntéseinek sorát, számtan órát tartani az orbáni megszorításokról, bizonyítani azt, hogy a választási kampányban mást ígért a Fidesz. Nos a film e cél…..
gyul 2011.05.05 10:03:30
@Dillinger:
Kedves Dillinger:

1. Orbán nem mondta, hogy fájdalmas lesz.
2. A talicskázásnak nincs vége.
3. A Fideszre szavazók és a Fidesz hívek nem ugyanazok. A szavazók száma gyorsabban változik.
gyul 2011.05.05 10:22:34
@Dillinger:

Majd meglátjuk.
De a pénzcsapokat nem zárták el, hidd el. Nem tudom milyen területen dolgozol, de ahol én ott nem zárták el. Legfeljebb csak a látványos helyeken. Pontosan olyan siralmas a helyzet, mint korábban.
Az a bajom, hogy nekem nem elég az, hogy valaki annyit mond, hogy nehéz lesz. Mondja meg, hogy mi lesz nehéz és kinek lesz nehéz!
 Megjött a kisgömböc étvágya. 2011-ben Dávid Ibolyát idézni talán ciki, de ez jutott eszembe először, amikor arról olvastam a Népszabadságban, hogy intézményesülni akar az Egymillióan a sajtószabadságért névre hallgató Facebook-csoport. Persze aki ott volt március…..
Mindig megoszlanak a vélemények, amikor arról van szó, hogy az egyik autós rendre utasítja a másikat valamilyen módon. András is ekként cselekedett nem olyan régen, nem csodálkoznék rajta, ha gyorsan ki lenne kiáltva közellenségnek meg önkéntes rendőrnek.A szlovák autópályán a…..
gyul 2011.02.18 22:29:18
@nopánick:

Ne aggódj felvetésedre nem fognak válaszolni. És erre sem:

"majd mire vége lett a korlátozásnak visszamentem a külsőbe "
gyul 2011.02.18 22:38:10
@zebugata:

Te csak ne türelmeskedjél itten. Üzletben nincs barátság, autópályán nincs türelem. Mi faszom vagy te, ember?
gyul 2011.02.18 23:02:41
@zebugata:

Vicceltem barátom. Türelem nélkül nem szabad kimenni vezetni. Valószínüleg a helyesírásommal van gond, mivel úgy értettem, hogy ember vagy, aki ember módjára viselkedik, amikor próbál türelmes lenni.
A taxis vállalatok is panaszkodtak a rendőrség új keletű gyakorlata miatt, miszerint a köztéri kamerák felvétele alapján bírságolnak. Kérdés az, hogy közhiteles-e egy ilyen felvétel, elfogadható-e bizonyítékként? Jobb helyeken a diszpécser szól a járőröknek, és a…..
gyul 2011.02.18 16:13:06
@grivesztábornok:

Mostanság napi 2-3 trafipax mellett megyek el. 30K Km-t vezetek évente. És mégsem kaptam semmiféle büntit évek óta. A bölcsi előtt is szabályosan parkolok, pedig csak 5 percre állok meg.
Miről beszélsz?
A konzervatív német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung rövid idő alatt többször is védelmébe vette a magyar kormányt, Matolcsy gazdaságpolitikáját, és személy szerint Orbán Viktort is. Több cikkben érvelnek az eltúlzott és hisztérikus, a magyar médiatörvényre vonatkozó…..
Na jó, valójában Gábor csak tanítóként nevezi az önkéntes rendőröket a levelében, de esetünkben egy hölgyről van szó vagy legalábbis valami olyasmiről, ezért lett a címben tanítónéni. Különben meg önkéntes rendőrnő is lehetett volna akár.Először a korábbi szemetelős…..
Nem tudjátok, van nyitva ma valahol bélyegző készítő?Az van, hogy anyósom menne a piacra, és a hírek szerint annyi lett hirtelen az aláírásgyűjő, félek ínhüvely gyulladást fog kapni szegény. Kéne egy fasza stempli, rá valami frappáns "húzzatok a faszba! -sok'szeretettel…..
Nem tudom, hogy így két hét után mennyi esély van arra, hogy megtaláljunk egy cserbenhagyót, aki kishíján megölte levélírónkat a gyermekével együtt. Márta azért rajtunk keresztül is tesz egy próbát. Az biztos, hogy megérdemelné az ilyen mocsok, hogy elkapják és hűvösre…..
„A polgármester márpedig olyan, hogy az nem lop. Nem hazudik, nem csal. Sem helyből, sem nekifutásból!” – ennek a kijelentésének a súlyát azonnal megértette mindenki, mert a hangadónak két szabadrúgása sem jött össze a mérkőzésen. Sem helyből, sem…..
gyul 2009.08.03 15:47:09
autózz! Centikre a haláltól 2008.06.24 13:31:00
Cathy története sajnos nem egyedi eset, rövidre nyesett T betűs korszakom alatt velem is szórakozott minden különösebb ok nélkül (ha a T betűt nem tekintjük annak) két játékos kedvű elmeroggyant idióta, abszolút át tudom érezni a helyzetet, könnyen baleset lehet az ilyesmiből,…..
autózz! Harc a haladásért 2008.06.05 13:21:00
Néha az az érzésem, hogy sokan megrekedtek ovis szinten, főleg mikor Tamás sztorijához hasonlókkal találkozom, melyben szakasztott olyan küzdelem folyik az előbbre jutásért, mint az óvodában a homokos lapátért. De az utakon nem csak a "mécses törhet el", hanem az autók…..