Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jogasz12345

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai filmek gyakori eleme, hogy a középiskolás gyerekek suli után vagy hétvégente dolgoznak valahol, a diákmunkából befolyó bevételekből aztán nyárra összejöhet az új bringa, egy menő teleszkóp, amivel a csillagokat lehet nézni a kertvárosi éjszakában vagy érettségit követően az utazgatás a…..
jogasz12345 2018.04.25 18:03:59
Kedves János,
Nagyon érdekesnek találom az irományát, gondolom mielőtt megírta jól feltérképezte az ügy hátterét.
Lenne nekem is néhány kérdésem önhöz.
Gondolom, amikor az ön ismerőse megkereste, ön megnézte a munkaszerződését mielőtt megírta a cikket.
A leírtak alapján Dia nem a megkeresett cég alkalmazottja, hanem egy alvállalkozó kollégája. Akkor a Tesco neve csak azért került az ön kis irományába, hogy nagyobb hírverést szerezzen?
Ön úgy gondolja, hogy bármelyik kereskedelmi vagy gyártó vállalatnál a dolgozók szabadon és korlátlanul étkezhetnek az árukészletből. Vagy esetleg Dia szerződése tartalmazott ilyen pontot mely erre feljogosítja?
Gondolom, tisztában van az adatvédelmi törvényekkel, tehát tisztában van azzal is, hogy kit terhel a felelősség ilyen esetben.
Ha jól értelmezem a két lány közül az egyik kiskorú.
Nagyon erkölcstelennek tartom, amikor kiskorú gyermekeket kihasználnak és törvénytelenül foglalkoztatják őket. De jön a kérdés: A gyerekek szüleit vagy hivatalos gyámját is megkereste, hogy nyilatkozzon arról, hogy miként történhet meg, hogy a lány eltűnik 14 órára éjszaka (13munkaóra az ön állítása szerint + 1 óra utazási időt számoltam), és a szülő/gyám nem keresi a gyereket?
Bátorkodok az ön cikke alapján egy gyámügyes kollégával felvenni a kapcsolatot, hogy vizsgálják ki, hogy a gyerekek a megfelelő helyen nevelkednek-e. Szülői engedély nélkül nem lehet 16év alatt munkát vállalni, akkor a szülő nem fordított kellő figyelmet a gyermekére, ha éjszaka el tudott menni 13 órás műszakba? Vagy esetleg engedélyét is adta a szülő a gyereknek a munkához?
Természetesen jól látszik a munkáltató felelőssége is, remélem, megkapja a jogszabályok alapján járó büntetését.
Tisztelettel várom válaszait a feltett kérdésekre.