Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Introvertált aktivista

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lekvárt főzni életérzés. Sokan a csipkekendős, keményített köténykés nagymamákhoz asszociálják e tevékenységet, de bízvást állíthatom, hogy melegítőnadrágban, indukciós tűzhelyen, youtube-ot hallgatva is átjön a lényeg. A kétkezi alkotás, a gondoskodás öröme, a gyümölcsillatban úszó konyha, no és…..
Avagy a semmitől sem mentes vegán hókifli története Az idejét sem tudom megmondani, mióta nem használtam fehér cukrot a konyhámban. Mert hizlal, mert egészségtelen, mert nem tesz jó a vércukor-inzulin-háztartásnak és - ha tényleg teljesen őszinte akarok lenni - kicsit talán a trendek miatt is. A…..
Végre eljött a várva várt pillanat, amikor folytatjuk a Dr. Greger által ajánlott, napi rendszerességgel fogyasztandó élelmiszerek listáját. Előző posztunkban az első hat alapanyagot vettük sorra, így - a váratlan fordulat dramaturgiai eszközével élve - a hetediktől folytatjuk a listát. Korábban…..
Ezen a héten van egy éve annak, hogy megalakult a Vegan Sisters, hiszen körülbelül két hét eltéréssel, egymástól függetlenül tavaly ilyenkor döntöttünk úgy, hogy felhagyunk az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásával. Az alábbi bejegyzésben egy év vegánság tapasztalatait osztom meg az arra…..
Az előző posztunkban megígértük, hogy számba vesszük a Dr. Greger által ajánlott Napi Tucat egyes menüpontjait, melyeket minden nap érdemes a szánkba venni. A  lista legfőbb erénye, hogy a legtöbb tétel nagy valószínűséggel van Neked is otthon, vagy ha nem, hát könnyűszerrel beszerezhető. Mivel dr.…..
Ha Téged is, akárcsak minket, foglalkoztat, mit jelent az egészséges étkezés, mit együnk és mit kerüljünk, akkor biztosan számtalan honlapot, könyvet, cikket és reklámot elolvastál már. Talán Te is elgondolkoztál azon, hogy lehet, hogy néha az irányelvek homlokegyenest ellentmondanak egymásnak.…..
November 1-jén, azaz ma ünnepeljük a vegán világnapot. Történelmileg azért, mert 1944-ben ezen a napon alapították meg a brit Vegán Társaságot. De talán az sem véletlen, miért éppen a halottak napjához esik ennyire közel a nap... De most beszéljünk inkább az étrendi vonatkozásokról. Vagyis inkább:…..
A Vegansisters egyik tagja néhány hónapot az Egyesült Államokban tölt. És bár megállapította, hogy ott sincs (gabona)kolbászból a kerítés, legalábbis, ami a teljes értékű étkezést illeti, azért a választék szélesebb, mint idehaza. Ezek a képeket a Whole Foods Market nevű áruházlánc egyik…..
- Szóval te vegán vagy?- Igen.- Akkor biztosan nagyon egészségesen étkezel.- Őőő, aham... Különös, a köztudatban egyszerre él, hogy vegánnak lenni egészséges (hisz zöldségeket és gyümölcsöket eszünk, az pedig egészséges, már az óvodában se lehetett addig felállni az asztaltól, amíg meg nem ettük a…..
A NutritionFacts.org új videójában arról beszél dr. Greger, vajon igaz-e a mondás: Naponta egy alma az orvost távol tartja. Az AMA nemzetközi orvosi újságban publikált cikk szerint az alma segíti a fogyást, lassítja a neurodegeneratív folyamatokat, csökkentheti az asztma tüneteit, a daganatok…..
    Dr. Michael Greger, a nutritionfacts.org oldal kutató orvosának videója gyümölcsfogyasztás vércukorszint-növelő hatásáról.  Manapság több olyan étrend is divatban van, amely a gyümölcsöket hizlalónak minősíti. Ez önmagában is teljesen értelmetlen, hiszen nincsenek "hizlaló" és "fogyasztó"…..
Valószínűleg elég sokan vagyunk, akik erre a kérdésre keressük a választ. Részben, mert szeretnénk egészségesebben élni, részben, mert szeretnénk át- vagy visszavenni a kontrollt afelett, hogy mit gyömöszölünk az arcunkba, és miért van az, hogyha egyszer tudjuk, hogy mi az egészséges, akkor miért…..
Ha arra gondolunk, mi az, ami alapvetően befolyásolja az egészségünket, a táplálkozást bízvást az elsők között említenénk legtöbben. Az egészséges életmód egyik meghatározó eleme az étkezés. Az egészségmegőrzés egyik előfeltétele az egészséges táplálkozás. Arról pedig, hogy mi az egészséges és mi…..
Néha azon gondolkodom, vajon mennyire előnyös számunkra, hogy az interneten szinte bármilyen információ hozzáférhető, megválaszthatjuk a világnézetünket, hogy miről mit gondolunk, a hitünket és talán a sorsunkat is akár. Ha most azt gondolod, hogy egy elvakult, szemellenzős, fanatikus, a középkori…..
A tej élet, erő, egészség - nem tudtam utánajárni, honnan, kitől származik ez a mondás, mindenesetre úgy hangzik, hogy akár a Gazdálkodj okosan társasjáték egyik szerencsekártyáján is állhatna. Bárki is találta ki, bárhonnét is eredjen, népnevelő ereje vitathatatlan. A tej kitörölhetetlenül mint…..
A legtöbb vegán arról álmodik, hogy a veganizmus egy progresszív, egyre több tagot számláló mozgalommá válik, marginális jelenségből előbb-utóbb ez lesz a mainstream. Úgy tűnik, jó irányba haladunk efelé. Talán nem is olyan sokára bekövetkezhet a paradigmaváltás. Ki-ki a maga eszközeivel sokat is…..
A húgom 2017 november elejétől, én pedig november végétől tértem át a vegán életmódra. Illetve először mindketten csak a növényi étrendre. Már akkor körvonalazódott mindkettőnk számára, hogy a kettő nem ugyanaz, de akkor még nem sokat foglalkoztunk ezzel. Nem is neveztük magunkat vegánoknak, csak…..