Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Szadó

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A betegtájékoztatás és a betegekkel való kommunikáció sok kívánnivalót hagy maga után. A 21. században, amikor lassan Mari néni is okos telefonnal megy ”kapálni”, akkor az egészségügy információátadása, hogy lehet „középkori” szinten? Hazaengedés előtti…..
Őszintén szólva nem értem, hogy foglalkozhatnak ilyen rosszindulatú, fennhéjázó , Istent játszó emberek betegekkel. Üdv!   Ma 2017 08 21-én 13:15kor (14hig rendeltek, mit is gondoltam) megjelentem az Auróra utcai sztk nőgyógyászati osztályán. A recepciósnak mondtam, hogy nincs időpontom, kérdezte…..
Kedves Praxis-blog olvasók! Régóta olvasom a blogot, de most írok először, mert szerencsére eddig nem volt rossz tapasztalatom egyik kórházban sem. Egy év diplomás ápolói képzés után és most elsőéves orvostanhallgatóként úgy gondoltam, nem igazán láthatok bele abba, hogy egy…..
De könyörgöm, miért nem engedik haza, ha nincs rá pénz, vagy ápoló, hogy tisztességesen élje le a hátra levő idejét és ne a szarba, húgyba fetrengve egy pelenkában? Tisztelt Praxis! 91 éves nagymamám 3 hete fekszik Dél-pesti Kórháza Belgyógyászatán. Eredetileg a szívével került be, kisebb…..
Többsoron hibázott a kórház, amit a Nagypapám szervezete sajnos már nem bírt ki. Elvettek tőlünk egy csodálatos embert, aki szerető férj, szerető Édesapa, szerető Nagypapa és szerető Dédnagypapa is volt egyben. Nagypapám 2017. Október 6-án pénteken került be a szentesi…..
Praxis Barbár állat a fogászaton 2013.04.24 07:11:22
Szeretném  megtudni hogy hol jelenthetném fel ezt a barbár állatot,mert már nagyon elegem van belőle így is de most aztán betelt a pohár. Tisztelt Praxisblog!   Nem egész 1 évvel ezelőtt letört a bal alsó hatos fogamból,egy kb 2 miliméteres darab,és ezzel fordultam…..
Tudom, én vagyok a hibás. Ha nem ugrálnék, nem bringáznék, hanem minden nap stadionba mennék óriásplakátot nézni, mindjárt rózsaszínben látnám a világot – de legalábbis narancsban. Akinek az meg nem tetszik, az ugye elmehet.  Megosztanám az alábbi történetet.…..
Keresztszalag szakadásra kenőcsöt ajánlottak a balesetin.  Tiszteletem!   Mesém főszereplőre egy akadály, amit átugrottam, de a földet érést követően kattanást éreztem, hallottam a térdemből. Azonnal jelentkezett a tünet, nem tudtam mozgatni, fájt, dagadt. Ezt követően…..
Levélírónk lányát nem látták el törött kezével az Uzsoki Utcai Kórházban, érzéstelenítőt sem adtak neki. Tisztelt Praxis blog!   Történet egyszer, hogy 15 éves lányommal biciklizni mentünk. Városligetből átmentünk Zuglóba, ahol lányom megijedt egy hirtelen kikanyarodó autótól és tövig húzta az…..
Hiába a szívroham, amíg nincs betegkártya, nincs vizsgálat! Azóta a korrektebb ellátás érdekében agresszívebb beteg lettem és sajnos mérsékeltebb kivitelen már szükség is volt rá.  Tisztelt Blog!   Nem nekrológ. Amikor valaki bajba kerül, intelligensnek kell lennie és türelmesnek. Akit megvert a…..
Dr. Szadó 2018.04.22 11:57:48
@platelet: Teljesen igaza van a kollégának. Akiben szívroham közben nincs annyi lélekjelenlét és kötelességtudat, hogy előbányássza és magával vigye a TB-kártyáját, azt hagyni kell megdögleni a picsába. A vezetőség úgyis kidumálja a dolgot, a média is csak pár napig foglalkozik az esettel. Életképtelen szardarabok.
Dr. Szadó 2018.04.22 12:05:58
@rest of boys: A tájékozottnak és világlátottnak tűnő demagógia remek taktika, magam is gyakran élek vele. Előtte azonban alaposan körbe kell szaglászni, mert ebben a fránya világban már bármikor felbukkanhat valaki, aki pl. élt Amerikában, és tudja, hogy az életmentő beavatkozásokat, mint amilyen a szívroham is, kötelesek elvégezni, ráadásul az orvos-beteg viszony is teljesen más, vagyis nem anyázzák közben a beteget, ha másért nem, hát azért, hogy ne kapjon sem az orvos, sem a kórház egy jókora pert a nyakába, de ígéretes próbálkozás volt a kolléga részéről, csak így tovább!

ui.: folyékonyan beszélek angolul, de a neve jelentésére sehogysem sikerül fényt derítenem, ez is része a megtévesztésnek? Pl. aki élt Amerikában, az se értse, vagy ilyesmi? Ragyogó ötlet, kolléga, ragyogó!
Frissen amputált szeptikus sebbel, 1 db antibiotikum recepttel, fájdalomcsillapító recept nélkül.  Kedves Praxisblog!   Kérem, ha a történetem megosztásra kerül, csak nevek nélkül, mert vannak benne rám nézve kompromittáló részletek. Elnézést az ékezetek helyenkénti…..
Praxis Nem vesz komolyan az orvosom 2018.03.24 06:00:00
Első perctől kezdve nem vagyok vele megelégedve, nem vesz komolyan, bármit kérdezek, nem válaszol rendesen, most sem vette figyelembe, hogy továbbra sem vagyok jól. Tisztelt Praxisblog!   Én csupán 2 perce találtam rá az Önök oldalára. Körül sem néztem igazából, hogy mi is ez…..