Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Worm

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre egy közös ellenségkép, amihez minden ember egyetemlegesen csatlakozhat. A robotok könyörtelenül menetelnek előre a nagyobb Tescókban, és önkiszolgáló pénztár néven sorra veszik el az ártatlan humanoidok munkáját. Ráadásul csak félig, úgyhogy a vásárlóknak maguknak…..
Worm 2012.07.20 18:22:36
@ColT: Érdekes, nyugatabbra tudnak normálisan is viselkedni

Nos ez így van és ez nem a multik hibája, hanem a magyar munkaerőé sajnos :(
Worm 2012.07.20 18:59:20
@Gergő77: Csak halkan kérdezem meg: mi van???
A gazdasági növekedés nagyobbik része a szolgáltatásból adódik. Ez pedig abból az öngerjesztő folyamatból, hogy az egyre több embert egyre kevesebb munkájából el lehetne tartani, így azok akiknek nem jut munka az alaptermékek előállításánál, azok bizonyos kényelmi szolgáltatásokat nyújtanak (és ezzel nem degradálom a szolgáltató ipart) nekik.

És igen mesterségesen erősítik ezt, mert elég kemény világ lenne, ha 10 %-s dolgozna csak az emberiségnek, azok akik az alapdolgokat állítják elő. Komoly vita lenne, h bocs én inkább a 90% pihenve jól élőhöz szeretnék tartozni.
Megjött a Széll Kálmán 2.0. Megszavazták, lesz, ennyi. Hatékony, mi?DE!Az egész alapja (és nem a vége!!!), hogy a GDP arányos államháztartási hiány 2012-ben 2,5%. Na ez ölég nagy baj, ezt többen, akik a számokhoz értenek, és nem nagyon kalkulálnak hosszútávon egyszeri…..
Worm 2012.04.23 21:56:10
@Ad Dio:
Igen, ezt sajnos valamikor el kell kezdeni! Ezért rövidítették le a munkanélküli ellátást, hogy ezek az elküldések kevesebbe kerüljenek az államnak. Akkor miért állunk meg félúton? Ha nem teheti meg az ország, hogy eltartson rengeteg embert akik alibi munkát végeznek (az alibit nem a munkájukra értem, biztosan kiválóan végzik a munkájukat, hanem magára a tényre, hogy nem is lenne szükség ezekre az állásokra) akkor sok választás nincs! A MÁV-ot még senkinek sem sikerült rendbe raknia ugyanilyen alibi állások ezrei miatt (pl váltóőr akit egy mikrochip ki tudna váltani kb az egy havi fizetésének 10%-ért. Ez egészen egyszerűen pazarlás!
  Tegnap este bóvlivá minősítette Magyarországot a Standard&Poor's is. Megkérdeztük, mit gondolnak erről az emberek. „Mindenki minősít mindent”, és lehet, hogy ez „nem csak az Unió ellen támadás, hanem Magyarország ellen is”, de „van benne…..
Michael Knight Most már elég! 2011.08.01 11:38:00
Most már elég! Értem én, hogy kétharmad van. Értem én, hogy most ők a játszótér urai, még szűk három évig őket kell elviselni, túlélni - hát ha kell, elviseli és túléli az ember. Ez is a demokrácia. De koncepciós pereket, kreált váddal és visszamenőleges hatállyal ne…..
Worm 2011.08.01 22:14:10
@torró: A Gyurcsányéknál a probléma a folyamatos adat hamisítás még az EU felé is.Amit Ő is elismert :hazudtunk éjjel hazudtunk nappal.

Ha csak elmesélték neked az öszödi beszédet akkor csúnyán átvertek! Ha saját füleddel végighallgattad és ezt szűrted le belőle, akkor nagy baj van a szövegértési képességeddel!
Varánusz Kussország? 2011.07.01 05:56:00
Nagy napra virradtunk drága Feleim! Imhol a pillanat, mikor elválik búza az ocsútól, szar a májtól, meg úgy egyáltalán kiderül, mit is kell a gyakorlatban médiatörvény alatt érteni. Az EU elnökségünk lejárt, mától hatályos a médiatörvény büntető szakasza.Számtalan…..
Egyelőre úgy tűnik, hogy el sem kezdődött, máris leverték a bohócforradalmat. Az index a Független Rendőr Szakszervezet mai közleményéből idéz: Berendelték a tüntetni készülő rendőröket című írásában. Eszerint: „Hatályos alkotmányunk minden magyar állampolgár…..
Gyönyörű dolgokat tud produkálni az elcseszett magyar igazságszolgáltatás! Amikor 2009 októberében Schiffer András feljelentette Gyurcsány Ferencet, a legtöbben a tarkójukat vakargatták: Ki a szar ez a Schiffer meg az elempé vagy mi...? Igen, annak a feljelentésnek akkor nagyjából…..
Csak egy rövid bejegyzés mára. A mai napon, húsvét hétfőjén, pár perccel ezelőtt a köztársasági elnök úr aláírta Magyarország új Alaptörvényét. 2010. április 25.: forradalom Magyarországon a szavazófülkékben; 2011. április 25.: új Alaptörvényünk megszületésének,…..
Worm 2011.04.25 22:48:28
@Kalmár:
""És ha nem akarok feleséget és gyereket?"
Akkor te nem vagy kellően hasznára a társadalomnak, így nem szabad terád költeni a kedvezményekből. A gyerek fontosabb, mintha 200 ezer adót fizetsz havonta. A népesség gondok miatt ez elsődleges prioritás.
MUNKA, GYEREK. "

Akkor ugye nem baj, ha az általad nem kellően hasznos tagjai a társadalomnak aposztrofált gyermektelenek nem fogják finanszírozni a gyermekeseket?
Ebből lesz igazi adómorál: ha úgy érzem, hogy nem kapok semmit az államtól, mert azt inkább másoknak "felsőbbrendűbb állampolgároknak" osztja vissza, akkor sokan úgy lesznek vele - be sem fizetem, hisz minek!
Worm 2011.04.25 23:00:16
@Kalmár: bocsez, de te kezdted, hogy kevéssé hasznos tagja vagyok a társadalomnak!

Ez nem kérdés. Nem lehet olyat csinálni, hogy nem fizetsz.
Elveszi az állam és kész.
Ezt komolyan írtad? Ha mindenki rendesen fizetne adót nem itt tartana az ország!!! Tehát sokan megoldják!

Én fizetem magam után a nyugdíjjárulékot, és mivel állítólag egyéni számla lesz, ezért ez mellé!
Rádásul nem sokan fognak nyugdíjat kapni, tehát ez nem lesz gond! Sokan nem tudják de igen komoly buktatók vannak a rendszerben: a főiskola, a táppénz, munkanélküli segély időszaka mind-mind nem számít bele a szolgálati időbe!
Sziasztok!   Nem igazi terror, inkább egy kis színes a pénteki napról. Irodában dolgozom 10 másik emberrel együtt. Több korosztály is képviseltetve van, a 22-től a 40 -ig. Nagypénteken szokásos munkanapot tartottunk, azaz nem volt apelláta, mindenkinek be kellett jönnie, volt,…..
Worm 2011.04.24 22:38:11
@hagyma: mihez képest sok itthon a szabadság? a fizetésekhez képest azért annyira nem. Bár a fizuk alapján minek a parasztnak sok szabi, hiszen úgysem tudja megfizetni a nyaralást. Ha meg otthon ülne, hát nem jobb ha dolgozik?!
Ezzel az a baj, hogy itthon ezt a szabimennyiséget szokták meg az emberek. Ezekután többet kell dolgozni ugyanazért a pénzért, aztán ha a "szemét munkaadó" nem emeli meg a fizetést (hiszen többet dolgozik az alkalmazott éves szinten) akkor majd erre is lesz új bérkommandó!
A gesztusok és szimbólumok kormánya lassan inkább emlékeztet természeti katasztrófát okozó elemi csapásra, mint felelős vezetőkből álló emberek gondolkodni képes csoportjára. A kiforgatjuk a világot sarkaiból mentalitás az egyetlen, amit egy durcás ötéves homokozó…..
Worm 2011.03.21 12:32:05
@szist: Milyen 7 év??? Örüljenek ha maradhatnak a ciklus végéig!
Varánusz Más faszával 2011.03.02 19:15:00
Van nekünk egy zsír új, egykulcsos, állítólag mindenkinek jó személyi jövedelemadónk. Esetlegesen, véletlenül, nagyon-nagyon ritka esetekben előfordulhat, hogy mégis rosszabul jár valaki, azt persze 'kompenzálja' a jóságos állambá' mert senki de senki nem kaphat kevesebbet, mint…..
Worm 2011.03.03 04:32:16
@nyesta: egy kicsit segítek, hogy lásd hogy működnek a dolgok. Az alkalmazott BRUTTO bérben állapodik meg a munkaadóval. Innentől kezdve egyiküknek sincs befolyása arra, hogy ebből mennyit kap meg a kezébe. Erről az állam dönt! Ha kevesebbet kap (mint jelen estben sokan) akkor az államnál kell panaszkodnia!

Ha a munkaadónak most az állam szerint ki kellene pótolnia az általa elvett összeget, akkor eszerint a logika szerint azoknak akik jól jártak az új adórendszerrel lecsökkentheti a bérét annyira mint amennyit tavaly kerestek!
autózz! Tudom, hogy ki vagy! 2010.11.11 16:22:25
Ha egy autó fel van matricázva céges reklámmal, elég könnyű rájönni, hogy ki vezette, főleg, ha egy viszonylag kis cégről van szó. Tamás egy ilyen, webcímmel ellátott autó vezetőjére rágott be, miután nem volt épp előzékeny vele szemben. A személyiséghez kötődő jogok…..
Budapesten olyan rétegek élnek a város közepén, akik máshol Európában leginkább a külső kerületekben. És miközben a városvezetés milliárdokért sem tudta kitalálni Budapestet, vállalkozóknak és fiataloknak ez sikerült: a romkocsmákkal. (Fotó: szimpla.hu) Nemrég…..
    Most, hogy a Nemzeti Tanévnyitó után már Nemzeti Oktatás folyik az iskolákban, hadd járuljak hozzá egy igazán konzervatív javaslattal a hoffmanni reformokhoz: legyenek újra egyenruhák az iskolákban! Nem megijedni.   Nagy-Britanniában járva ismét feltűntek azok a bizonyos…..
Tamás öltönyös majmokkal találkozott legújabb autópályánkon, akik nem villogtak kéken, nem szirénáztak (legalábbis Tamás erről nem tesz említést), csak nagyon menni akartak az A8-assal. Ő pedig pofátlanul képes volt pont akkor furgont előzni, nem számítva arra, hogy ezerrel…..
Ezt a mondatot ordította át nekem az a kedves férfiember, aki úgy hordja a napszemüvegét, hogy annak lencséi a tarkóján vannak, a szára meg előre felé mutat. Egy szürke 206-os Peugeotból tette mindezt. Vajon mivel érdemeltem ki? Forgalmi helyzet volt. Esős csütörtök reggel,…..
Írtunk már arról, hogy a Vám- és Pénzügyőrség lehetetlen feladatot vállalt az adócsalással gyanúsított szlovák rendszámos autók ellenőrzésével. Azt is, hogy furcsa így hasraütéses alapon kipécézni épp a szlovák rendszámokat, amikor az igazán nagy értékű autókat a…..
Nem sokkal az olimpiai láng eloltása után sok kicsi kínai megtámadja Taiwant és Tibetet. Egyre több gyanús jel utal ugyanis arra, hogy a pekingi kormány már nem csak Mao Ce-tung reinkarnációját, hanem a megfelelő casus bellit is keresi. Mindez lehet a játékok idején elkövetett…..
Worm 2008.07.30 21:56:10
Gyászhírrel folytatjuk az önfeledt kárörvendést, ugyanis mint az várható volt, a mávosok a mai közgyűlésen nem szavazták meg az 5 milliárdos hiány visszatermelésére irányuló pótdíj befizetését, így a PSZÁF hamarosan felfüggeszti az egyesület működését. A 195 ezer naiv…..
Worm 2008.07.30 02:09:25
Nagyon kíváncsi leszek a közgyűlés által megszavazott Nemzetközi Könyvvizsgálat végeredményére. Bevallom szívesen megnézném a PSZÁF főnököt megint amint nyökög valami értelmetlenséget (mint valamelyik este a TV-ben) arról, hogy miért számolták így félre a dolgokat. Ez a 9mrd óriási kamu!!! Ráadásul ez az összeg az ő vezetésük alatt emelkedett az első közgyűlésen elhangzott 4-5 mrd-ról ennyire. Örülök, hogy ilyen szakemberek (akik a saját bevallásuk szerint sem biztosítási szakemberek)viszik a biztosítót jelenleg :(
Ha a nemzetközi könyvvizsgálatból kiderülnek a PSZÁF huncutságai, remélem pár izmos per a nyakukba szakad. Már csak azért is megérdemlik, hogy így megfeküdtek a nagy biztosítóknak, akik ezzel egyszerűen a kötelezők árának visszaemelését fogják elérni. Mi szívunk, de ők vidáman zsebreteszik majd a hatalmas profitot. Éppen ma TIR ellen is. Igen jó lesz, hogy jövőre sokkal többet fizethet mindenki a kfb-ért.
Én mint MÁV biztosított nem érzem felelősnek magam azért, amiért velük kötöttem meg a kötelezőt. Ez volt a legjobb ajánlat, és nem az én feladatom ellenőrizni, hogy korrekt-e a cég, hanem a PSZÁF-é. Ha valakinek az a véleménye, hogy ezért szarrágó vagyok, az remélem vesz majd újracímkézett jó régen lejárt szavatossági idejű élelmiszert valahol, és a kórházban majd az a tudat is kínozni fogja, hogy mekkora kretén amiért abban a boltban vette meg a cuccok, amit az állami szervek hagynak működni.

Amúgy pár hónapja megtört a Grupamás fickó, és azóta is lelkesem várom, hogy a szakszervízből szóljanak, hogy megjött a zsé, és vihetem az autómat mert tudják csinálni! Gondolom nem vagyok egyedi eset ezzel, de érdekes módon a hírek csak a MÁV-ról szólnak...
Belsőség A MÁV-ÁBE levelez 2008.06.09 22:35:00
Íme egy levél, melyet a botrányba torkolló működésű MÁV Általános Biztosító Egyesület ügyfelei kaptak a pénteki közgyűlést követően: Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a MÁV Általános Biztosító Egyesület 2008.05.06-án tartott közgyűlésén nem szavazták meg a…..
Worm 2008.06.30 18:32:36
Marionett: Alapvetően a Pszáf kezében van a stafétabot, merthogy ők a felügyeleti szerv, és amióta a vezéreket lecsukták, semmi sem történhet a Pszáf engedélye nélkül.
spy80: nem lopták el a 4 milliárd forintot. (különben is 5,8Mrd ról szólt a legutóbbi hír) A Pszáf szerint ennyi hiányzik a tartalékból (nem azért mert kivették, hanem azért, mert a Máv biztosító úgy ítélte meg - és ehhez a jelenlegi szabályozás szerint minden joga megvan - hogy elég lesz a jelenlegi tartalék.)
Ezt a tartalék dolgot sem ártana mindenkinek megértenie: minden biztosító képez egy tartalékot, amit természetesen nagy ráhagyással az előző évek alatt okozott károk alapján számol ki. A Pszáf szerint keveset tettek félre, mert ha minden mávos ügyfél holnap összetör egy-egy 600-as mercit, akkor nem lesz elég a tartalék! Sajnos ez nem vicc!

Engem inkább az bosszant amit most a Pszáf csinál: Először volt a Tatai trükk a pótbefizetésről, most pedig csendben készülődik a következő nagy lehúzás. Nem tudom, hogy ki kapott már csekket a következő negyedéves befizetésről. Már meg kellett volna jönnie! Ilyenkor kihez fordulhatunk? Csak nem a Pszáf-hoz? Ha pedig valaki csak várja és várja a csekket, akkor nagy csalódás fogja érni: ha letelik a 30 napos türelmi idő, akkor megszűnik a biztosítása, de éven belül csak ugyanazzal a biztosítóval kötheti újra, de a Bónuszai elvesztek! Szerintem most erre játszanak a srácok. Tehát mindenki menjen el és verje az asztalt a csekkjéért, ha nem akarja beszívni!
Úgy néz ki, a lehetetlen helyen és időpontban tartott közgyűlésen módosítani szeretnék az alapszabályt, hogy pótlólagos befizetésre kötelezhessék a tagságot. A MÁV Általános Biztosító Egyesület honlapján az alábbi közleményre bukkantunk egy kedves olvasónk…..
Neander is kiszúrta, hogy pénteken sorsfordíthatnak a MÁV Biztosító kiszopatott ügyfelei, akiktől most 10 ezer forint pótdíjat akarnak beszedni. Aki ezt nem szeretné befizetni, annak azt javasoljuk, pénteken délután 1-kor legyen a Tatai Honvéd Sportegyesület (2890 Tata, Május 1.…..
Worm 2008.06.05 12:52:43
Önkéntes, ha figyelmesen elolvasod a linket, amit küldtem, akkor láthatod, h szó sincs már sikkasztásról:

" Mi lehet az ügy hátterében? A MÁV ÁBE helyett egy nagy biztosító létrehozásán dolgozott a társaság első embere, amihez állítólag 2,6 milliárd forint tőke is rendelkezésre áll, ez most kútba eshet, ha nem sikerült a felügyelettel tisztáznia az egyesület pénzügyi helyzetét. A tartalékhiány állítólag más biztosítók követelése miatt van, ezt a biztosító vitatja. Találgatások szerint többen is érdekeltek lehetnek az ügyfelek átvételében, ennek azonban az egész piacra nézve drágító hatása lehet. A sajtóhíreket böngészve olyan vélemények is felszínre kerülnek, hogy az egész ügy a nagy biztosítók közötti harc miatt bontakozott ki.

A MÁV ÁBE vezetői tavaly óta folytatnak tárgyalásokat a PSZÁF-fal arról, hogy alapítanak egy új Zrt-t, amelybe a teljes kötelezős állományt átraknák és a jövőben már nem egyesületként, hanem teljes biztosítóként üzemelnének a piacon. Az új cégnek állítólag áprilisig kellett volna megkapni az engedélyt a PSZÁF-tól. A fedezetlenséget egyes nagy biztosítókkal szembeni elszámolási vita okozhatja, melyek a MÁV ÁBE nyilatkozatai szerint piaci ár felett végzi(k) el a MÁV ÁBE által okozott károk javítását, ezért ezeket a károkat az egyesület nem térítette meg, s ezt most bíróságon akarják behajtani. "

Amúgy is büdös ez az egész! Az elmúlt években folyamatosan arról szólt a média, hogy a Pszáf ellenőrizte a biztosítót. Te mernél olyan cégből sikkasztani mint tulaj, ahol volt 2 év alatt kb 10 ellenőrzés, és várhatóak a továbbiak? Ki lehet venni a pénzt úgy is, hogy nem tudnak belekötni.
A pszáf vajon akkor nem végezte rendesen a dolgát, vagy most nem stimmel ezzel az egésszel valami?
Ráadásul a Köbé-t és a TIR-t is állandóan piszkálják. Az lesz sajnos a vége, hogy a kicsiket ilyen mondvacsinált indokokkal kinyírják, aztán a nagyok szépen visszahozzák a jó magas árakat!