Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pittiman

0 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korunk felszámolja a hagyományos örökséget, és minden területen újat akar, olyat, amilyet eddig még nem láttak és hallottak, ami egészen szokatlan, és ebben az ingerdús világban is felkapjuk rá a fejünket. Nem kell a régi, új kell! Nem mentes ettől a törekvéstől az egyház…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
Miután elfoglaltuk helyünket a Rantapao Lodge-ban, a szervezők elvittek minket egy temetési szertartásra. A torajai hitvilágban jelentős szerepet játszik a halál. A halottat addig őrzik az otthonukban a családtagok, amíg nem lesz annyi pénzük, hogy drága temetést rendezzenek neki. Ez…..
Ehhez túl sok mindent nem lehet hozzáfűzni. A találatot köszönjük malocznak...
pittiman 2011.03.06 17:30:50
@sixx: nyilván számos albán és orosz blogot olvasol. Sajnos nem tudtam, hogy egy blogger megítélése az internetes kommunikációban világszerte elterjedt kifejezések használatától függ Albániától Oroszországig. Az, hogy a nyelvőrzéssel kapcsolatban más értékeket vallunk szerintem nem a korlátoltság szimbóluma, egy ilyen dolog miatt a személyiségemről értékítéletet mondani igazságtalan. És nem csak mint nyelvőrző/hagyományőrző tartom ezeket a kifejezéseket gáznak, egyszerűen minden esztétikumot nélkülöznek. Nem is akarok jobban belemenni, sajnálom, ha megsértettelek, de a kommentálásnak ez a lényege, hogy kifejtsem a véleményem, viszont az eltérő vélemény okán a másik személyiségéről messzemenő következtetéseket levonni szerintem felesleges és sértő, egy szerzőnek az ilyen kritikákat nem kellene személyes sértésként felfogni
 Mára demokratikus hatalommonopólium jött létre Magyarországon. Van ilyen? Hiszen a demokrácia lényege éppen az, hogy nem monopolizálható a hatalom.Valóban: ott, ahol a demokrácia gyökerei maguktól, hosszú-hosszú évszázadok alatt jöttek létre, igen kicsi az esély manapság…..
pittiman 2011.03.06 12:40:13
Hát ez a cikk nagyon gáz, és nem azért, én abszolút hazaáruló vagyok, ÉS-t olvasok, Tilost hallgatok, de ez a 12 pontos fejtegetés pontatlan és béna.

Mindenki, aki ismeri a korszak történelmét tudja, hogy ez a dokumentum a polgári átalakulás kiáltványa. A bevezetés: Legyen béke, szabadság, egyetértés. Itt már megfogalmazódik a szabadság mint cél, hasonlóképpen a francia forradalom jelszava a dokumentum végén egyértelmű közösséglávalást jelent a fél évszázaddal korábbi eseményekkel . Nem is beszélve a korszellemről, és az ez után következő áprilisi törvényekről, ami mind a szerző felvetését cáfolják.

Elsődleges cél a feudalizmus felszámolása volt, senkinek eszébe nem jutott rendi vagy abszolutista önálló Magyarország, a függetlenedés csak a forradalom balra tolódásával, annak későbbi szakaszában jelent meg mint lehetőség, majd mint cél egyes vezető körökben, de általánossá akkor sem vált.

A sajtószabadság a polgári államok legfőbb értéke.
Felelős ministerium akkor kormányt jelentett, egy kormányt, aki a választott országgyűlésnek felelős, és nem másna,. ez is a polgári államok sajátossága, sőt, maga ez a kormány dolog se jellemző se az abszolutista, de a rendi hűbériségre. Törvény előtti egyenlőség vallási és polgári tekintetben. Ergo nincsenek nemesi kiváltságok, és nincs előnyben a katolikus. Ezek is polgári értékek, nem feudálisak, nem abszolutisták. Közös teherviselés: Vége a feudalizmus alapvető sajátosságát jelentő kiváltságok szűkebb-tágabb köreinek. Az úrbéri viszonyok megszüntetése nem jelentett mást, mint a jobbágyság felszabadítását, azt, hogy a nemesi nemzet megszűnik, és helyét a polgári Magyarország veszi át, ahol mindenki egyenlő. Esküdtszék képviselet egyenlőség alapján: Önálló bírói hatalmi ág, laikus résztvevőkkel, ami a függetlenséget garantálja, laikusokkal a társadalom minden szegmenséből.

Mindemellett, mint ahogy már említettem, ekkor még nem volt szó önálló Magyarországról, nem volt szó a Habsburg monarchia feldarabolásáról, az abból való kiválásról, trónfosztásról, stb, ennek bizonyítékaként sem a monarchikus államormáról, de az ausztriához fűződő közjogi viszonyról nem esik benne szó.

A 12 pontot taglaló része a cikknek tehát alapvetően hibás, és nem támasztja alá a szerző koncepcióját. És az 56-os tervekről nem is beszéltünk. (szinte a forradalom másnapján újraalakultak a pártok stb)
Nézve a szerdai EP vitát és az azt követő népnemzeti ömlengést, valamint a hazaáruló kritikák tömegét, bekapcsoltam a törökgábor™ modult és megpróbáltam szenvtelenül, érzelmeimtől és értékeimtől elrugaszkodottan elemezni a tényállást. Sajnos a TG modul nálam…..
„Igaz, hogy a buliban a lányok jönnek oda hozzám, de valahogy visszataszítom őket a kedvességemmel” – következő Levélírónkat üldözi a balszerencse: pedig sikeres a munkájában, van egzisztenciája, drága autója, egy belvárosi lakása, igényes, jóképű és…..
Critical Miss Magyar tutiság 2010.07.15 07:40:00
Nem tudom, hogy mi történik, de kezd egyre több coolság lenni itthon. Most nem a sok épp csak valamilyen, agyonajnározott kezdeményre gondolok, hanem a tényleg jó, színvonalas anyagokra, mint amilyen például a Kepp Showroom, a Momeline, az Umbrella és egy birka logós valami által…..
A rocker éppen New Orleans utcáin sétálgatott egy haverjával, amikor meghallotta, hogy egy kórus mintha a Fly Away című nótáját nyomná az utca végén, hát megszaporázta lépteit, s lőn: egy texasi templomi kórus valóban ott szórakoztatta a jónépet egy téren. Kravitz egy ideig…..
pittiman 2010.06.29 10:01:36
biztonságos? Hinni jó? 2010.06.25 18:23:00
Őszintén sajnálom az egyetlen teremtő istenben hívőket. Mert gyermekkoruk óta szorongásokkal plántálták teli a pszichéjüket. Mert folyamatos logikai és önellentmondásba keverednek, amikor a jóságos mindenható istenük nem akadályoz meg tömegmészárlásokat, vérengzést, nemi…..
pittiman 2010.06.25 23:41:47
@Bobby Newmark: Én nem az "igazságot" akarom bizonyítani, csupán bemutatni, hogy a szerző hibás fegyverekkel küzd, amiket mond az nem, az amit a vallás hirdet. Az igehelyeket meg nem bizonyítékként hozom fel az 'igazságra", csupán azt akartam bemutatni, hogy a kereszténység alappillérét jelentő könyv se támasztja alá a szerző állításait.

Ha így állsz hozzá, hogy meggyőzhető vagyok, ez sajnos nem segít. A hit, és az általa adott szabadság jóval több mint meggyőzés. Az életnek ezen a területén a v=s/t gondolkozásmód nem segít. Ha nem hiszel, nem tudsz hegyeket mozgatni. Én lassan tudok, remélem egyszer neked is menni fog :-)
A Hitlert idegesítő és a Gandalfot harca kényszerítő vuvuzelák után aljasul más írányból ütött a következő vicc: A francia és az olasz csapat tagjai tegnap közösen meglátogattak egy fokvárosi árvaházat. „Szívszorító volt látni a…..
Hungarian Cycle Chic All white 2010.06.17 06:30:00
Számomra megvan Miss Június! Én őt választom a hónap legstílusosabb bicajosának! All white, azaz teljesen fehér, megbolondítva arannyal. Minden nagyon egyben van (Kopasz segítségével).  A tulajdonos arany szín szeretete a kiegészítőkben is erősen megfigyelhető és ettől…..
pittiman 2010.06.17 16:23:37
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
Mit kell mondani? Igen, mediterrán, meg egy hete 10 fokkal kevesebb volt mint most éjjel egykor, meg igyatok sok- sok üccsit. A biciklis menetszél pedig majd lehűt. Azért a lengébb ruhák korszakának örülünk. Nagyon. Mert az olyan hot... ..
Sorozatunkban azokat a munkákat mutatjuk be, amik a 90-es években, egy otthon lakó, a rezsiről csak elbeszélésekből értesülő középiskolás pöcs számára lazának tünhettek különböző (pornó)filmes élmények alapján.  Videótékás: Egész nap csak ülni a seggeden és…..
Miután Brian boy-ról táskát nevezett el Marc Jacobs, már meg sem lepődök, hogy a Zara francia divatbloggerek képét tette legújabb polóira. Ráadásul az egyik polón személyes kedvencem Pandora szerepel, aki olyan tökéletességgel ötvözi a 21. századi trendeket a vintage stílussal,…..
pittiman 2010.06.08 12:44:41
@izlésrendőrség: figyu, a véleményem te is olvashatod, én se értem ezt a jelenséget, nem tudom, hogy őket szponzorálják-e divatmagazinok szerkesztői a bloggerek, vagy csak unatkozó ízléses gazdag csajok. Volt szerencsém Indiában utazgatni, jártam Iránban, a Közel-Kelet számos országában, abszolút megértem, miről beszélsz, igazat is adok neked, én is ledöbbentem, amikor a helyi viszonyok közt nem is olyan szegény indai sofőrünk azt mondta, soha nem evett még McDonald's-ot, pedig nagyon szeretne, de nincs 320 forintja egy menüre. Épp ezért, ha egy ilyen célt felvállalsz, tarthatatlan, hogy ilyen ordenáré hangnemben fejtsd ki a véleményed. Ezzel kelted inkább a sikertelen erőszakos irigy ember benyomását, mintsem az önzetlen nyitott emberét...
A nemzet fogalma a francia forradalom során született: a forradalmárok rájöttek, hogy bár a szabadság is nagyon lelkesítő tud lenni, de a haza szavára még könnyebb katonákat toborozni. A nacionalizmus baloldali, plebejus, demokratikus ideológiaként született. Az arisztokratikus…..
pittiman 2010.06.07 18:02:39
Ha volna ateista egyház, abban bizonyára minimum plébános lennék. Úgy nyüzsögnek itt a Trianon-törvény megszövegezése óta a báránykák, mintha ettől legalábbis dzsihádot kellene hirdetni, indításnak pedig felgyújtani a Bazilikát. Nyugi, gyermekeim. Nem lesz semmi baj. Sőt,…..
 Picsázmány:  „A házasságot, családot nem azért támogatja az állam jelképes és anyagi módon, hogy az állampolgárok szexuális önmegvalósítását finanszírozza, hanem azért, mert gyerekek születnek, akik fenntartják a nemzetet és eltartják az idősebb…..
Május elején jártam Tokióban a világ legnépesebb városában, ahol a főváros nappali népessége a városba érkezők miatt (egy egész Budapesttel) 2,5 millióval, kb. 14,5 millióssá nő. Itt is nagyon népszerű a kerékpár, mint közlekedési eszköz, a metró után a 2., és…..
pittiman 2010.05.19 15:06:53
Muhaha! Csináltunk egy fociblogot, amire a csajaitok csak legyintenek, és belefeledkeznek a Zone Club sminkelős műsorába! Na, jöhetnek a seggek? Honduras első számú tradicionális tánca, a punta Nyugat-Afrikából érkezett, maga a szó is valószínűleg a mandé népek feneket jelölő…..
Még csak nem is Amszterdam, hanem lakosszám szerint a negyedik helyen álló holland város, Utrecht egyik bicikliútjánál cövekelt le kamerájával egy expresszív dokumentarista videós, hogy megmutassa milyen egy szokásos szerda reggel. 2010. április végén felvett nyolcpercnyi anyagot,…..
pittiman 2010.05.18 18:07:44
@Brother Love: egyet kihagytál: BUDAPEST SZERKEZETÉT NEM ÚGY ALAKÍTOTTÁK KI, HOGY ABBAN KERÉKPÁROZNI LEHESSEN!!! ezt is elmondja minden x5-ös.

Amúgy hihetetlen, hogy egyesek még tényleg nem fogják fel, hogy miért van ez az egész, és írják itt a sok sületlenséget állandóan a piros lámpákról és hogy segédmotorsztráda meg traktorsztráda. Debrecenből hétfőn reggel jöttem fel, kocsival vitettem be magam az állomásra és a dugóban nem egy bringás ment el mellettünk.