Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grendel 6.5

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt heti posztban már írtam a Magyar Honvédségnél rendszeresítésre kerülő új lőfegyverekről, de akkor nem igazán volt mód kitérni több fontos részletre. Valahogy a sajtóban sem durrant akkorát a hír, nem lett kivesézve a téma, pedig már több konkrétumot is elmondtak Szolnokon. Ezért érdemes…..
grendel 6.5 2018.04.27 16:26:03
@Harrdder: Igen, az M 17-es a szerb hadsereg új, rendszeresítés előtt áló gépkarabélya. Három csőhosszal és két űrméretben fogják gyártani. Az érdekessége az, hogy kb. 400 eurós befektetéssel a meglévő M 70-es kalsnyikov típusu fegyverből, egy hihetelenül pontos, egyszerű felépítésű, strapabíró, minden kütyüvel felszerelhető fegyvert alkottak. A késlekedés oka, a szerb hadsereg engedélyeztető labor ezernyi bevizsgálása. A "Crvena Zastava" fegyvergyár panasszal is élt, mert a külföldről behozott fegyverek azonnal hadrenbe vehetőek, míg az általuk gyártott és bevizsgált fegyverek, még a hadseregi labor rengeteg tesztjén is át kell, hogy essenek. Na de már a vége felé jár a dolog. Ami az átállást illeti, az biztos hogy hosszú időt vesz igénybe. Szerbia már tavaly teljessen leállította a 7.62x39mm-es lőszer gyártását, és az óriási készleteitől (melyek mindenképp elöregednének) féláron szabadul.
grendel 6.5 2018.04.30 19:43:42
@Kullancs1983: Ezt nem tudtam. Csak abból a szemszögből mondtam a fentieket, hogy miként lehetett volna megoldani olcsón de minőségileg a gépkarabélycserét.