Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsanka

2 bejegyzést írt és 171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasóim! A Csomborblog 2010 augusztusában indult. Az elmúlt csaknem öt évben több száz cikk jelent meg itt régi receptekkel, ételtörténeti és kultúrtörténeti érdekességekkel, és néha én is megfőztem egy-egy múltbéli finomságot. Eközben folyamatosan érkeztek a…..
A Budapest TV olyan, mint a csernobili reaktor: évekkel bezárása után is érezteti hatását. És nem is akármilyen intenzitással. Azt gondoltam naivan, hogy a gagyizmus templomának sekrestyéseként már ez a csatorna sem tud olyan múltbéli lidércfénnyel előrukkolni, mely őszinte döbbenetet váltana ki…..
zsanka 2013.02.05 23:02:45
Tény: Kínában nincs karácsony. Boldog Karácsonyt! 圣诞节快乐! Valóság: Kínában valóban nincs olyan értelemben karácsony, mint mondjuk Európában, vagy Magyarországon. Ettől függetlenül, mint mindenhol, az európai hagyományok és kulturális nyomás itt is meglátszik. A…..
Volt ugye az elvileg megnyugtató történetünk fél éve, hogy nem kutyát/macskát sütnek a kínai kajáldákban a piacokon, hanem max galambot. Most viszont fénykép is érkezett hozzá Ágitól, úgyhogy ezt ezennel megerősített információnak vehetjük: Épp a Józsefvárosi piacról…..
Bár Dávid Sándor hangja még egy alaszkai nőstény grizzly tundrabugyiját is képes lenne átnedvesíteni, ne higgyük, hogy művészünk afféle harangvirág lelkű amorózó. Egy alkalommal már olyannyira befenyítette a Budapest TV technikusait, hogy az egy hormonkezelt dominának is becsületére vált volna.…..
zsanka 2012.10.04 17:25:35
@crazyfish: :D :D
Peking felett az ég A vizsga 2012.09.17 08:13:17
És elérkezett a vizsga napja! Gömbi egész éjjel rosszul aludt. Éjszaka még próbáltunk néhány jelet átismételni, több-kevesebb sikerrel, de hamar rá kellett jönnünk, nagyon sokat felejtettük a nyáron. Majd csak lesz valahogy. 8:30-ra már ott kellett lenni és kezdődött a vizsga…..
Hosszas hallgatásomat kompenzálandó, ezúttal különösen szuggesztív összeállítással hozakodom elő. A két videó első blikkre semmi szokatlan elemet nem tartalmaz, megtekintésük csupán a szokásos mellékhatásokkal (mocsárláz, Mária-jelenések, harakiri disznólábbal) járhat - gondolhatnánk naivan. A play…..
Ádám. 25 éves. Egyetemista. 2,5-3 éve tanul kínaiul. 2012-ben elnyerte az egy éves (10 hónapos) Konfuciusz Ösztöndíjat. 10 hónapig Pekingben fog lakni, tanulni, élni. Ez itt pedig az útinaplóm. Számos okból írom: Azért, hogy ha valaki a jövőben szintén megnyeri az…..
A 3+2 vitathatatlanul azon ősanyag részét képezte, melyből a hazai mulatós STÁRok kifejlődtek. A darwinisták állítják: világosan kimutatható a rokonság a frontember orrszőrzete és Mulatós Misi között. Állítólag a korai időkben a zenekar még merőben más felállásban koncertezett, ám az akkori…..
A napokban már szóba került a spenót, enyhe bűnbánó felhanggal, most következzen egy spenót-rokon, a rejtélyes és szinte ismeretlen mángold. A név - bár inkább hajaz egy pornófilm-kiadóra - egy alig ismert zöldségfélét takar, ami a spenóthoz több szempontból hasonlatos,…..
zsanka 2012.05.18 00:01:39
A tantuszt, amellyel bordélyokban lehetett a szolgáltatásokért fizetni, feltehetően egy római légiós vesztette el 2000 éve a Temze partján. Most egy amatőr fémkeresős megtalálta, aki mellesleg a híres londoni Nobu-étterem főcukrásza. A kicsinyke, I. századi bronzérme egy…..
zsanka 2012.02.03 14:50:55
A magyar ember nemzeti mulatós nélkül mindeddig olyan volt, mint a vonóhorog teniszlabda nélkül. A hitelességhez természetesen kétség sem férhet, a művésznő úgy fest, mintha most parittyázták volna a csíksomlyói búcsú céllövöldéjében. Ugyanakkor számos életkép megjelenik…..
Drágáim! Sok boldogságot nektek jövőre! És ne feledjétek, a népi hagyomány szerint aki lencsefőzeléket fogyaszt január első napján, jó eséllyel elokádja magát! Most pedig partitájm, és senki ne ijedjen meg, ha holnap reggel Laci betyár mosolyog vissza rá a tükörből!..
Amellett, hogy új fejezetet nyitottak a dadaizmus terén, a Budapest TV műsorainak nyilvánvaló érdeme volt, hogy megreformálták a "technika ördöge" kifejezés jelentését. Ha valaki egy tényfeltáró könyvben azt írná, hogy a notórius csatorna technikusai tengerimalacok voltak, csupán azért…..
Modorosblog A csúnya nő 2011.12.02 06:00:00
Gőzerővel készül első közös könyvünk, mely az örök témát, oldalbordáink viselt dolgait fogja boncolgatni. Országos cimborám és harcostársam, Modor Tibi remek gondolatait ezzel a kis aprósággal terveztem kiegészíteni, amelynek hosszabb, bővített változatával találkozhattok…..
Büszkék szoktunk lenni a magyar tudományosságra, de a házi sörfőzést se a szociológusok, se a gasztrotörténészek, sem a sörfőzés krónikásai nem méltatták soha különösebb figyelemre, így ma nagyon kevés emlék vagy tárgyi dokumentum áll a rendelkezésünkre ebben a…..
Liszt zenéjét akarva-akaratlan mindenki ismeri, aki a huszadik században – vagy azután – született. De vajon lehet-e toplistát összeállítani egy ilyen gigantikus életműből? Megpróbáltuk, kiderül, sikerült-e.Az idő ez esetben nekünk dolgozott: 2011-ben már csak azon…..
Azt mondja a vörös rébék a tévében, hogy pénzbevonzó tűzvarázslatot tud mondani CSAK ma, de végül is kurvára mindegy mit mond, mit kínál, rontáslevevést, vagy jövendőmondást, esetleg egy bibircsók kvázi levarázsolását tévén keresztül, és felőlem lehet a Világ Legjobb…..
zsanka 2011.10.11 13:14:49
@Napkutya: erről még nem hallottam, úgyhogy nem azért, mert kételkedem (egy ilyen posztnál ezt írni azért elég furcsa) benne, hanem, mert jobban érdekel, bármilyen forrást/cikket/bármit tudnál erről a témáról ajánlani?
Hali Tibi! Imádom a blogodat, gondoltam színesítem egy kicsit a palettát. Remélem megfelel a színvonala. Bocs, ha kissé hosszú lett. /ez a felvezetés gondolom, direkt volt - Tibi/ Üdv: purga   Modoros punk Lehet akár általános iskolás (kétszer bukott), középiskolás, vagy…..
zsanka 2011.09.26 23:45:22
@neccharisnyás útonálló: általában hétvégente szoktak lenni a Ferenciek terénél is. tarhálnak is, bár nemtom, hogy jönnek ki a helyi koldusmaffiával....
tekintetes urat bezzeg senki nem emlegette. oké, nem egy rózsaszín pitbull, de azért az életút fordulatossága tartogat humorforrást.
legyen még több baleset:
www.youtube.com/watch?v=-85i3E4vhuU&feature=related
és:
www.youtube.com/watch?v=84F35bXeyGI&feature=related
a megasztáros genya megvan? azt a jelenséget egyszerűen nem értettem.
Wilhelm Conrad Röntgen 1845. március 27-én született a Poroszországi Lennep-ben (ma Remscheid, Németország, Düsseldorf mellett). Nobel-díjas fizikus, gépészmérnök, a róla elnevezett röntgensugárzás felfedezője és nem utolsósorban az első röntgenfotót is nevéhez kötjük,…..
zsanka 2011.09.24 21:08:54
Hűha, bekerültem a zsűri által kiválasztott három blogba (a közönségszavazáson pedig a TOP10-be a 164 gasztroblogból)! Íme a zsűrivezető, Gyimesi Zsuzsa kedves értékelése: "A műfajának tökéletesen megfelelő, igazi személyes hangvételű, széles kitekintésű, saját…..
Mit tegyél, egy tökéletes vasúti utazás érdekében? Nyolc szabályt kell betartanod. 1. Utazz inkognitóban. Ne képzeld, hogy téged mindenkinek ismernie kell.       2. Ne mássz fel a vonat tetejére. Kényelmesebb a kocsikon belül utazni.   3. Beszélgess bátran…..
zsanka 2011.07.24 19:29:31