Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Belsőolga

202 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kétezres évektől a szalonna új életre kelt, és amíg korábban főleg sós ételekbe tették, ettől kezdve már az édes sütiken is megjelent a sült bacon. Erre mi csak azt tudjuk mondani, hogy nagyon derék, semmi sem hozza ki jobban az édes ízeket, mint a sós-zsíros szalonna. Régi trükkje az…..
Az ősz olyan évszak, amikor minden levél és termés virággá változik, annyira gyönyörűek a fények és színpompás a természet. Ennek megfelelően a tányérunkra is csodás színű dolgok kerülhetnek. Hagyjuk a fehér káposztát, készítsünk Coleslaw-salátát őszi színekből és…..
Bizonyára neked is feltűnt, hogy a gasztronómiában ugyanúgy változnak a trendek, mint az öltözködésben, vagy a lakberendezésben. Magyarul, vannak éppen divatos, felkapott ételek és sütik, és vannak, amikre mindenki kissé lesajnálóan néz már - holott húsz éve még hatalmas…..
A sütőtökös sütiket mindenki imádja, mert finomak, szaftosak és egészségesek, egy baj van csak velük: mindig meg kell előre sütni a tököt, ami időbe telik. Persze lehet arra is bazírozni, hogy véletlen kimarad a sült tökből, de hát akkor hol marad az előrelátó…..
A mikrohullámú sütő az istenek ajándéka. Akinek van, nemcsak, hogy pillanatok alatt fel tud melegíteni dolgokat, de mosogatni is sokkal kevesebbet kell utána, mivel egyenesen abban a tányérban vagy a bögrében melegíthetjük meg az ételünket vagy italunkat, amiből utána…..
Ezt az ételt egyszer egy étteremben rendeltük, és annyira ízlett, hogy kénytelenek voltunk otthon is elkészíteni. Azóta bekerült a családi recepttárba, és mindenki boldogan falatozza, én meg boldogan készítem, mert finom, laktató, egészséges, és nincs vele túl sok munka, és…..
Valami gyümölcsöt vagy zöldséget keverni a sütik tésztájába mindig jó ötlet, mert akkor tutira valami finom, szaftos, ízekben gazdag végeredményt kapunk. Mi lenne kézenfekvőbb a magyar konyhában, mint az almás-mákos süti? Ráadásul ez tényleg egy végtelenül egyszerű recept,…..
Habár mindenki azt tanulta, hogy az élelmiszert felhasználás előtt mindig alaposan meg kell mosni, a tudomány jelenlegi állása szerint az élelmiszerbiztonsági szakértők egyáltalán nem javasolják, hogy főzés előtt megmossuk a nyers csirkét, vagy más szárnyashúst. A külsején…..
A világon szinte mindenhol megvannak azok az édességek, amiket néhány alapanyagból, viszonylag kevés munkával összedobnak - általában ezek válnak hagyományos nemzeti eledellé. A brazil verzió kókuszból készül (mi másból), a neve beijinhos, de mi nevezzük csak nyugodtan brazil…..
Se szeri, se száma azoknak a gasztronómiai mítoszoknak, amelyek az életünket övezik. Mármint csak abban az esetben, ha hajlandók vagyunk magunk nekiállni elkészíteni az ételünket. Valóban léteznek negatív kalóriatartalmú ételek? Szép is lenne. És mi van a csirkehússal, tényleg…..
Maradt rád valahonnan egy kuglófsütő? Vagy esetleg olyan ügyes és előrelátó voltál, hogy vásároltál magadnak? Hát akkor gratulálunk, minden készen áll, hogy kuglófot süss, ezzel a recepttel nem kell többet dolgoznod negyed óránál. Emlékszel még a Bazi nagy görög lagziban…..
Nem tudom, észrevettétek-e már, de mi itt a Só&Borson hatalmas rajongói vagyunk a zöldségeknek és a gyümölcsöknek. Nemcsak azért, mert hiszünk abban, hogy igenis egészségesre ehetjük magunkat, és ha jó kajákat eszünk, akkor örökké sokáig élünk, méghozzá kiváló…..
A kecskesajtos sült füge egy igazi villantós előétel. Még akkor is, ha nálunk a kert végében itt virít a nagy fügefa, ami csak úgy ontja a terméseit (az aljában meg ott nő a rukkola), a kecskesajtot pedig a szomszéd hozta az előbb kóstolóba. Ráadásul elkészíteni sem tart…..
Mi emberek, akárcsak a hangyák, mindenhol ott vagyunk, és az életünk állandó sürgés-forgás az ételért. Ám a hangyákkal ellentétben, az emberi népesség egyre nő és nő, miközben egyre távolabb és távolabb kerülünk a saját élelmiszereinktől. Az étel definíció szerint…..
Előbb-utóbb elérkezik az életben az a pillanat, amikor elkezdjük unni a legjobb alapanyagot is. Ilyenkor érdemes magasabb szintre lépni vele, és valami meghökkentőt, vagy vicceset húzni. A töltött tojás annyira retró étel, hogy ma már tényleg csak viccből tenném az asztalra, ha…..
Folyamatosan mutatjuk itt a jobbnál jobb recepteket, amiket az ősz különböző csodás terméseiből készíthettek el, de nem lehetne már végre egy rendes süti recept, amiben liszt, csoki, vaj meg egy csomó cukor van? Nem. Sőt, mi több, a bownie-t is megcsináljuk sütőtökös…..
Ősrégi igazság, hogy sokkal egyszerűbb egészségesen étkezni, ha az ember otthon főz, és nem szolgáltatja ki magát mindenféle zseniális szakácsok kénye-kedvének, szaktudásának és csábításának. Elég egy jól felépített tányér, ami elsuhan mellettünk a pincér karján, és…..
Ha egy süti receptje úgy kezdődik, hogy "kapcsold be a sütőt", abból rögtön sejthetjük, hogy túl sok munkánk nem lesz vele. A kókuszos csók még ezt is képes überelni: három hozzávalóból, nagyjából öt perc munkával készíthetünk finom sütit, azonnal mentsd el a receptet! A…..
Mostanában jó sok avokádós recept volt a Sóborson, úgyhogy itt az ideje, hogy "ha lúd, legyen kövér" alapon, süssünk hozzá valami rendes Közép-amerikai dolgot, amivel autentikusan fogyaszthatjuk. Például amerikai kukoricakenyeret. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a…..
Egy ideje megfigyeltem, hogy a legtöbb zöldség úgy kerül csúcsformába, ha betoljuk a sütőbe, és megsütjük. Ezzel a módszerrel a cukortartalma karamellizálódik és kiemeli az ízeket - ami ezzel az eljárással mind benne marad a zöldségben. Nem is értettem soha, hogy ki találta ki…..
Az édes levesekben az a legjobb, hogy a desszertkérdést előre le lehet tudni velük. Aztán - ha még maradt belőle - egész nap rá lehet járni, á, nem nassolok, dehogy, levest eszem. Táplálkozom, mintegy. És az úgy mindjárt más. Egyébként, ez tényleg egy tápláló leves,…..
A lazac jó étel, csak megtévesztő. Gasztronómiailag semmiképpen sem számít halnak, hanem inkább a puccos kuriózum kategóriába tartozik, ami azt jelenti, hogy azok is hajlandók megenni, akik egyébként sosem esznek halat. Ha te most tiltakozni kezdesz, hogy de szoktál, akkor gondold át, hogy mikor…..
Számos alkalommal leszögeztük már, hogy maradék húsleves nem létezik, mert ha mégis előfordulna, természetszerűleg azonnal átlényegül sertés/szárnyas/stb. alaplévé, ami, nem mellesleg, remekül tűri a fagyasztást, és mint ilyen, bármikor előrántható. Na de, vannak azok az…..
Annak idején, a főiskolai kolesz menzáján abszolút kedvencünk volt a káposztás tészta. Nem, mintha mást nem tudtak volna főzni, sőt, egyenesen elkényeztettek minket, a vörösboros marhapörkölttől a frissen, trappistából sütött rántott sajtig minden volt, azóta is…..
Hosszú utat járt be a sör a maga több mint 5000 éves történelmével. Manapság, ha sörfőzde tulajdonosokról, sörözőkről, vagy akár sörfogyasztókról, vagy a sörfesztiválok lelkes látogatóiról beszélünk, a legritkább esetben gondolunk nőkre. A sört egyszerűen a férfiakhoz…..