Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pearl.79

24 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden mentes ételek Omlós keksz 2012.10.29 14:51:15
tejmentes  laktózmentes  szójamentes Hozzávalók: 1/2 kg finomliszt-1/2-e,1/4-e zabpehelyliszt 25 dkg Liga margarin 12,5 dkg porcukor 1 vaníliás cukor( dr oetker) 1 sütőpor (dr oetker) 2 tojás 10-10 dkg dió, mák, kókusz, mandula, mogyoró…..
Minden mentes ételek Sós keksz 2012.05.29 08:30:00
tejmentes  laktózmentes  szójamentes tojásmentes Az eredeti receptet itt találtam:http://www.nosalty.hu/recept/koktel-kreker. Nagyon megörültem neki, mert végre egy sós süti, amiben nincs tejföl. Ezen módosítottam kicsit. Hozzávaló: 55 dkg…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes Almás muffin Hozzávalók: 2 tojás 3 ek.porcukor 20 dkg liszt (1/4 része zabpehely vagy zabpehely liszt) 1/2 cs. sütőpor 1 tk. fahéj 2-3 ek olaj ( kanál mérettól függően) 1 cs. vaníliáscukor 3 alma…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes Hozzávalók: 3 tojás 3 ek. rétesliszt 3 ek. kristálycukor késhegynyi sütőpor A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját cukorral és…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes  Hozzávalók: sárgarépa gyökér krumpli só, pirospaprika 1/2 paprika 1/2 paradicsom tojás rétesliszt olaj petrezselyem A zöldségeket…..
Minden mentes ételek Brassói 2011.11.27 12:00:00
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes Hozzávalók: 50 dkg csirkemell/ pulykamell/ sertés comb 2 gerezd fokhagyma só bors 1-2 paprika 1-2 paradicsom olaj A húst-…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes Hozzávalók: 1,5 kg birsalma 0,5 kg cukor 1 tk. darabos fahéj 1 tk. egész szegfűszeg Ha szép birsalmát kapok szívesen főzök birsalma kompótot.…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes  Hozzávalók: csirkemellfilé zöldborsó fokhagyma só bors olaj petrezselyem rizs Csirkemellet felkockázom, fokhagymát…..
gluténmentes A glutén leginkább a kalászos gabonákban, búzában, árpában, rozsban előforduló fehérje-komplex. Az európai lakosságban hozzávetőleg minden ötszázadik, de egyes becslések szerint minden századik ember valamilyen mértékben glutén érzékeny, így diétára…..
tejmentes Tejfehérje allergia A táplálékkal elfogyasztott tej fehérjéje az immunrendszert védekezésre készteti a szervezetet, ezáltal allergiás válaszreakciót indít. Ezen reakciók révén jönnek létre a tünetek, melyek igen sokfélék lehetnek, legjellemzőbb közülük a…..
Pearl.79 2011.09.10 07:07:07
@tikktakk:
A MÁK ebben az esetben is csak szakorvos (itt gasztroenterológus) által kiállított igazolást fogad el (egy genetikai vizsgálat nem az). De ha megvan az eredmény keresd fel a gasztroenterológusodat és az eredmény alapján biztos kiállítja a papírt a magasabb összegű csp. igényléséhez., mert a MÁK-nak és máshol (OEP) is azt kérik. Ez a bürokrácia:(
Pearl.79 2011.09.19 20:12:00
@dedina81:

Itt írok a terheléses tesztről:
mitegyek.blog.hu/2011/05/20/terheleses_tesztek#more2900746
Felülvizsgálatra évente kell menni.
Esélyeket nem szeretnék latolgatni, sem hiú ábrándokat ébreszteni nem akarok, sem letörni nem szeretnélek. :)
Pearl.79 2011.10.06 07:03:52
@tikktakk:
Egyik orvos sem fogja elfogadni ezt az otthon készített tesztet. A választ te magad adtad meg "igaz ha ellenőrzött körülmények között készült a mintavétel". Nem személyeskedni akarok, de a te két szép szemedért nem fogják elhinni és csak az alapján kiállítani a papírt. És mint már privátba írtam, a genetikai teszt hajlamot mutat, nem a konkrét betegséget. Az ő kezüket is törvények, szabályok kötik. És a teszt sem úgy kezdődik, hogy igyál és fúj, előbb mindent kikérdeznek. De azért adtak időpontot terhelésre, hogy ha már elmentek és végül kell, akkor ne kelljen újabb időpontot kérni és még egyszer menni. Ember baráti hozzáállás, ne kelljen a szülőnek 2 szabadnapot kivennie.
Végül nem a SOTE-re mentek?
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes Hozzávalók: csirkemell só bors őrölt pirospaprika pici olaj A csirkemellet előző este felszeletelem vékony (3-4) szeletre, fűszerezem.…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes Hozzávalók: csirkemell fokhagyma só bors őrölt pirospaprika zabpehelyliszt (GM) olaj Előző nap a csirkemellet felcsíkoztam,…..
tojásmentesTojás-érzékenység Magyarországon nagyjából a lakosság 1%-a allergiás a tyúktojás valamely összetevőjére. Nem szabad összetéveszteni az átmeneti intoleranciával, amely nagy mennyiségű tojás fogyasztása következtében létrejövő, múló tünetekkel lép fel, majd…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes  A zabpehely és a zabpehelyliszt,- ha megfelelőt sikerül kapni (ált. német gyártmány)-akkor gluténmentes . (ld. pl a…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes Amerikai palacsinta Hozzávalók: 10 dkg rétesliszt 1 kk. sütőpor 1 kk szódabikarbóna 1 ek. cukor 2 dl tápszer/ növényi tej 1 tojás 2 ek olaj A tojás sárgáját az…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes Hozzávalók: 2 zsenge cukkini vagy egy 25-30 dkg-os padlizsán, vagy egy patiszon 1-2 tojás (mérettől függ) 1 ek. liszt zsemlemorzsa olaj sütéshez só…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes  Hozzávalók: 2 dl tápszer (a Milupa Pepti Plus 2 laktóztartalmú) 2 ek. gríz (gluténtartalmú) csipet só 1 z. vaníliás cukor vagy csapott ek. cukor…..
Pearl.79 2011.07.25 23:01:18
@zümmi:
Örülök neki, hogy más apróság is szereti:)
Sok citrusféle, és amibe tudod helyettesítsd a lisztet zabpehelyliszttel. És keress fel egy dietetikust- elvileg ilyen esetben tb alapon jár-, rengeteget segíthet az étrend kialakításában. A banán is jó kálciumpótló. Szinte minden gyümölccsel finom párosítás, de sóskával sem rossz.
Itt biztos olvastál a kálciumpótlásra alkalmas ételekről:mitegyek.blog.hu/2011/03/21/tejfeherje_allergia
És panaszkodj nyugodtan:).
Az étkezés mizéria elkerülésére felvágottakból, margarinbólés a miből csak lehet-ha megengedhetitek magatoknak-egyetek egyformát a gyerekkel.
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes  Hozzávalók: 30 dkg darált hús (mi esetünkben pulyka a befutó) 1 gerezd zúzott fokhagyma 2 szelet gluténmentes kenyér vagy 1 db fehér zsömle (ebben az esetben tartalmaz glutént) só, bors…..
szójamentesSzója allergia A táplálékallergiák közé tartozó szójaallergia oka, hogy a szervezet emésztőrendszere a szójában található hat fehérjét – pl. a glicinint a conglicint, a defensint, a profilint- nem képes megfelelően lebontani. Felnőttkorban kialakuló…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes tojásmentes Hozzávalók: 2 dl tápszer 2 ek. búzadara 1 zacskó vaníliás cukor zsemlemorzsa olaj 2 dl tápszerben-mindenkinek a neki megfelelő- megfőzők 2 ek. grízt, 1 zacskó…..
tejmentes  laktózmentes  Laktóz és tejfehérje terhelés A kisfiam halmozottan táplálékallergiás. Most voltunk laktóz és tejfehérje terhelésen. Gondoltam leírom tapasztalataimat, mert egyre több gyerek küzd hasonló problémával és a szülők nem tudják, hogy mivel jár…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes                    Hozzávalók: tésztához: 1tojás sárgája 5 dkg Liga margarin 10-12 dkg rétesliszt 0,3 dl tápszer pici só 1 kk. porélesztő 1kk. cukor…..
tejmentes  laktózmentes Laktózérzékenység A laktóz a tejben és tejtermékekben megtalálható cukorfajta, melynek lebontása és felszívódása normálisan a vékonybélben zajlik. A laktózérzékenység, az egyik leggyakoribb gyermekkori felszívódási zavarok közé tartozik. A…..
tejmentes  laktózmentes  szójamentes gluténmentes tojásmentes A legegyszerűbb leves a világon. Ronda és finom. Hozzávalók: fagyasztott gyümölcsök (lehet bármilyen gyümölcs vagy gyümölcskeverék), mi általában két…..