Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Hamis Ábránd

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legtöbb elavult otthon esetén az ablakcsere a leggyorsabban megtérülő befektetés, általában a szigetelésnél és a fűtéskorszerűsítésnél is gyorsabban behozza az árát. A mellett ráadásul, hogy nyáron hűsebbet, télen melegebbet kínál, csendesebbé is teszi az otthonunkat, és persze egy korszerű,…..
Dr. Hamis Ábránd 2018.06.29 10:59:22
@steery: A legnagyobb baromság a műanyag nyílászáró!! Azon túl, hogy a műanyag áldásos környezeti hatásairól nap mint nap kapjuk a borzalmas képsorokat, nyílászárónak is teljesen alkalmatlan a műanyag. Idővel elveszti a rugalmasságát, és tartósságát, szét eszi az UV, nem javítható, és egy gusztustalan érintésre is kellemetlen , takaríthatatlan felület jön létre rajta.. Az élettartamuk max 15 év, ami kiadás pillanatában nem annyira érdekli az embereket, csak amikor másodszor cserélik kezdenek gondolkozni. A Fa nyílászáról, a megfelelő minimális gondoskodás esetén száz éveket bírnak, vannak Magyarországon 4-500 éves Fa nyílászárók is, (Pl. a budai vár egyes lakóépületein) teljesen jó állapotban. Amiről ez a cikk egyáltalán nem tesz említést, a természetes filtráció( légcsere) ami belső levegőigényű gáz fűtésnél elengedhetetlen. Az ablakos nem fog rákérdeni milyen fűtésed van, csak beteszi a szép műanyag nyílászáród, te meg meghalsz szénmonoxid mérgezésben, mert 100% -os a szigetelés ( új fa ablaknál is) ha nem, akkor meg a konyhaszekrény mögötti két négyzetméteres láthatatlan penész okozta egyéb szövődményektől betegedsz le. Szóval az a régi nyílászáró nem mindig olyan rossz!!!
Dr. Hamis Ábránd 2018.06.29 14:19:37
Én megértem azt, ha valaki a pénz és idő szorításában ezt választja, de jobb ha tudja, hogy mik a kockázatai..
Hatalmas marketing rizsa áll a műanyag ablakok mögött, és ami állandó visszatérő elem bennük, hogy ezek a mai műanyagok már másak, mint a régiek, és sokkal jobban bírják a strapát. Az ellentmondás benne, hogy mivel új, a 20, de még a 10 éves tapasztalatok sincsenek meg, és régebbiek pedig pont hogy azt bizionyítják, mekkora hulladékok .. Tapasztalatból mondom, tavaly kb 15 lakás felújításakor szedtük ki, a 2000-es években berakott műanyagokat..

Láttál már valakit műanyag ablakot újrafesteni? Láttál már műanyag ablakot átalakítani, kipótolni, máshova beépíteni? Ha az a gumiprofil elveszti a rugalmasságát, ami a szigetelését adja, meg tudod venni hozzá valahol mégegyszer?
A sarkok megerősített fém pántjai általában berozsdásodnak, a nem vasalt részek megrogynak..
A fát kis kézügyességgel és egy felsőmaróval, még újabb 50 évre fel lehet készíteni.. Ha pedig szorul, akkor rossz a vasalat, de arról nem a fa tehet, a műanyaggal is előfordul..

A fa ablakok is tudnak 100% os légzárást, szóval az utolsó bekezdésem arra is vonatkozott..
Mindenesetre ha nem tudlak megmenteni a műanyagtól, akkor nem tudlak, bár a mindent ellepő műanyagszemét korántsem a te magánügyed, idővel majd talán eljön egy szemléletváltás..

Sajnos tényleg elég nagy az árkülönbség a műanyag, és a minőségi fa nyílászárók között, de ez kb. mindenre igaz, aminek van műanyag alternatívája..