Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JoEstetRetro

37 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem szeretném kifejteni, mi az a sportwashing, a Blatter úrról szóló Netflix filmbe se mennék bele, és a sérült, kizsigerelt sztárjátékosok sorát sem citálnám ide, inkább csak rögzítem az alapvetést: a katari vb egy rendes focidrukkernek maga a rémálom, de legalább a kínzón tomboló kognitív…..
Egy retrofoci rajongó időérzékelése egészen sajátos. Az éppen nagyon hype-olt Watchmen sorozat Dr. Manhattenjéhez hasonlóan ugyanis mi is egyszerre éljük a különböző idősíkokat: nézzük a Leverkusen-Juventust, és a 90 perc során kétszer kiabálunk igazán hangosan, amikor Ballackot mutatják a lelátón,…..
Az ünnepek közeledtével mindenki kényszerét érzi annak, hogy éves legekkel foglalkozzon. Mi csak egy nagyon picit ülünk fel erre a vonatra. Az év legnagyobb átigazolási szenzációja volt, hogy Daniele De Rossi a Bocába igazolt. Az év további átigazolási eseményeivel nem is foglalkoznánk. Helyette…..
A Nemzetek Ligája sorsolás kifejezetten kedvezően sikerült magyar szempontból. Ez persze nem azt jelenti, hogy biztosan kijutunk, de az esély legalább a sorsolás után is megmaradt. Pedig a nevek egyáltalán nem hangzanak könnyűnek, hiszen Romániával és Bulgáriával is egy ágon vagyunk Izland mellett.…..
A marcali Sport utcai betonoson szerintem több száz órát rúgtam egyedül a labdát, mindig készen állva arra, hogy valakinek feltűnik ez a megalkuvás nélküli munka, és mesébe illő módon megkérdezi: “hé, kölyök, nem akarsz egy nagy csapatban játszani?”Tényleg fel voltam készülve az eshetőségre. Instant…..
JoEstetRetro 2019.11.06 12:32:35
@Frady Endre: hááát, te tudod....de mi van, ha az Atletitől keresnek?
JoEstetRetro 2019.11.07 18:46:06
@gabroca: Amit biztosan tudunk, hogy minket még nem.
Vannak csapatok, amik igazi ugródeszkák az elitbe vágyó fiatal játékosoknak, ezekről sokat is beszélnek a különböző focis fórumokon. De arra gondoltál már, hogy melyik csapatok jelzik biztosan egy híres, ámde idősödő kedvenc sport pályafutásának nem túl dicsőséges végét? Szerintünk van egy klub,…..
Az átigazolási szezon egyik nagy kérdése zárult le azzal, hogy Icardi a PSG-hez került. A korábbi sampdoriás csapattárs, Maxi Lopez is értesült a hírről, és Insta oldalán félreérthetetlenül jelezte, hogy továbbra sem kedveli Icardit. Úgy tűnik, hogy a seb, amit Icardi a neje elszeretésével ejtett…..
Azt hiszem, nincs olyan focirajongó, aki ne játszott volna el azzal a gondolattal, hogy mi lett volna, ha labdarúgó lesz. Ez általában többségünknél egy-egy nüanszon múlt. Például általános eset, hogy szülői intelemre más szakmába vágja az ember a fejét, mert ugye az a biztos. A történelem azonban…..
Minden évben eljön az ideje, hogy néhány nagy kedvenc szögre akassza a csukát, és életében először alapozás nélkül töltse a nyarat. Sokuknak ez biztos megkönnyebbülés, de a szurkolóiknak csak az üresség marad. Nézzük, kik voltak a 2019-ben visszavonult játékosok közül a legnagyobb egyéniségek, akik…..
Évről évre látjuk, hogy a nyári átigazolási piacon egyre több őrült átigazolási pletyka válik valósággá, és a szaksajtó már többet beszél az eurómilliókról, meg titkos záradékokról, mint a várható eredményekről. Ez nem jó, össze is szedtem 6 érvet, hogy miért nem.  1. Eszetlen átigazolási…..
Azt hiszem, hiába vagyunk a retro foci elkötelezett hívei, lassan megszokjuk, hogy a légiósok a foci szerves részei. Nincs jobb dolog annál, mint amikor látjuk a helyi srácot benőni az első csapatba, meghalni a pályán, felemelni a kupákat stb. Ez viszont már a múltté. Sőt, már a ’90-es években is…..
A focisták hajviselete állandó téma. Megkockáztatom, hogy a világ tévéi előtt több szó esik a játékosok hajáról, mint magáról a meccs alakulásáról. Az extravagáns játékosok ugyanis kötelesek ugyanazt a “ruhát” hordani, mint szürke társaik, már ékszereket sem lehet viselni, ezért számukra az…..
JoEstetRetro 2019.07.12 09:43:58
@geegee: 11-en fodbalista fér el a pályán :)
JoEstetRetro 2019.07.12 09:45:45
@Maxim Tsigalko: próbáltuk elmagyarázni miért, szerintünk vicces :(
Egy karakteres játékosnak dukál egy igazán kifejező becenév! A focista becenevek és gúnynevek mögött rendkívüli pályafutások, és meredek sztorik állnak. Sokat elárulnak tulajdonosaik személyiségéről, vagy a pályán viselt dolgaikról - így a 11 leghíresebb és legtalálóbb becenév gyűjteménye egy igazi…..
Robbant a hír: őrizetbe vették Michel Platinit, az UEFA volt főtitkárát, ex-futballistent. Több se kellett nekünk, egyből összeszedtük, kik voltak a kedvenc fociidőszakunk rosszfiújai a csapatorvostól a jobb bekken át a tulajdonosokig. Ne feledjük, Platinivel szemben semmilyen ítélet nem született…..
Egy korszak vége… Ezzel a címmel hozta De Rossi távozását az nso, és kivételesen nagyon beletaláltak. Csakhogy ez a korszak most több, mint az AS Roma egy fejezete. Ez a labdarúgás egy fejezete. De Rossi távozásával talán az utolsó igazi, egycsapatos ikon távozott, mintegy szimbolizálva a modern…..
Higgyétek el, egészen kiváló foglalatosság retro foci blogot írni! Egyszerre kikapcsoló és felemelő élmény a régi emlékekben kutatni legendás meccsek és játékosok után. Egy baj van csak ezzel az egésszel: ha olyat látunk, mint a 2019-es Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóin, akkor egyből arra…..
Akkor szerettem bele a fociba, amikor teletexten jöttek a hírek, és ha találtam az újságban egy fekete-fehér képet Del Pieróról, azonnal ollót fogtam és kivágtam. A világ és a média egy picit változott azóta, de a foci varázsa ugyanúgy tart - iszonyú érdekes, hogy a régi sztárok mindennapjait…..
A szurkolók azon rétege, aki a meccsek és a színházi előadások között különbséget tesz tudja, hogy egy mérkőzésen kifejezetten jó valami apró genyóság. Egy-egy bírói hiba, egy alattomos szabálytalanság, egy beintés a szurkolók felé mind-mind olyan apró disznóság, ami valójában jó a meccs…..
JoEstetRetro 2018.10.25 17:28:03
@Pic: Ahogy írtuk a bevezetőben, ő már-már egy különálló liga ebben a műfajban. :)
JoEstetRetro 2018.10.25 17:28:54
@dare: Nagy versenyben volt a bekerülésért Ramos-szal.
„Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy - úgyszólván - élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb.” – mondta Bill Shankly. Egy-egy nagy kedvenc eligazolása pedig tökéletesen bizonyítja is ezt a…..
Miután Firmino szemét majdnem kinyomták, egészségi okokból szemüveget kellett vennie. Jürgen Klopp meg is jegyezte, hogy „Edgar Davids visszatért”. A fiatalabb generáció talán már nem is emlékszik Davids-ra, és a szemüveges időszakára, de mi régi rajongók sohasem felejtjük. Már csak azért sem, mert…..
JoEstetRetro 2018.09.24 17:18:03
@RTB: Ez óriási. Köszönjük. Nagyon emlékszem erre a foltos időszakra, de ezt az egyszerű utánozási megoldást nem próbáltam.
Egy focicsapat szerencsés esetben nemcsak egy munkahely egy játékosnak. Nemcsak bemegy dolgozni, aztán hó végén felveszi „szerény” keresetét, hanem egy széles közösség részesévé válik, képvisel egy települést/városrészt/országot, és tömegeknek okoz örömöt. A távozás ezért fájdalmas lehet, és sokan…..
Az önmagát alakító Puskás Öcsitől a tragikomédiába süllyedt Balogh Ko­ki­ig sorra vettünk néhány klasszikus és sztereotíp focista karaktert. A kiválasztott filmekben a magyar focistákról alkotott tipizált képek rajzolódnak ki, ugye te is ráismersz pár karakterre, akik az életben pont ilyenek?(A…..
JoEstetRetro 2018.08.21 18:44:32
@aMegmondóEmber: Elnézést kérünk, jogos és javítva!
(köszi az észrevételt)
Minden sikeres férfi mögött áll egy nő – a mondás szerint. Nincs ez másként a fociban sem, bár néha hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy a focista feleségek (WAG, wives and girlfriends) egy része inkább csak a siker haszonélvezője, nem pedig megalapozója. Az ebből fakadó sztereotípia pedig…..
Az IMDB-t lapozgatni mindig jó szórakozás. Például egyszerű hálózatelméleti eszközöket használva kiderül, hogy a felnőttfilmesek a legbefolyásosabbak a film világában. Ennél persze sokkal izgalmasabb, hogy rengeteg focista is feltűnik az oldalon az ezredforduló focis világából. Ennek apropóján…..
Sajnos a politikának nem sikerült érintetlenül hagynia az idei Vb-t, és túl sok politikai szereplő akarta a fociról alkotott értelmezését ráerőltetni a közvéleményre. Ezek a vélemények nagyrészt a játékosok származásával kapcsolatban fogalmazódtak meg. Minket viszont a játékosok származása nem most,…..
JoEstetRetro 2018.08.01 08:44:00
@totii: Jogos. Javítva.