Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ovarzolee

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor szép idő volt, nagyon szívesen vittem a tanulókat olyan területére a vasútnak, amit az utasításokból már ismerhettek, de még az életben nem találkoztak vele. Ezeket a gyakorlati oktatásokat a tanulók is szerették   -  ahogy 50 évvel ezelőtt én is, amikor…..
A Tanműhely indulása előtt is jártam már a Bercsényi iskolába, de az olyan régen volt,hogy azóta az iskolai tanárok zöme   -  főleg a fiatalok, akik mostanában kerültek oda  - vagy elfelejtett, vagy nem is ismert egyáltalán. Hetenként egyszer-kétszer…..
 Nem sokat törtem a fejemet azon, hogy nyugdíj mellett elvállaljam a fiatalok tanítását.Egyrészt azért, mert már volt benne gyakorlatom, tapasztalatom. 15 éven keresztül oktató voltam.  Másrészt pedig, kívánni sem tudtam volna jobb elfoglaltságot  magamnak nyugdíjas…..
Fapadossal okosan Izlandi 8 nap 2011.08.23 17:03:00
Ovarzoli küldött egy képekkel és videóval illusztrált beszámolót az izlandi útjáról. Még 2010 nyarán jött az ötlet, hogy az idei nyáron Izlandra menjünk. Jó magam már 2009-ben jártam ebben a csodálatos országban, de csak 4 napot voltam. Most egy 8 napos körutazásról volt…..
ovarzolee 2011.08.28 08:49:50
Mi elég korán kezdtük a tezvezést mégis már januárban a Myvatn tónál olyan választ kaptunk, hogy az adott helyen már nincsen szabad szállás.

Biztos, hogy lehet olcsóbb utat is szervezni főleg, ha az ember rövidebb időre megy, esetleg szervezett formában busszal viszik, de akkor a látnivalók töredékét fogja csak látni.

Repülőgép: Mint közvetlen járat ez az egy jöhetett szóba. Hajnalban mentünk és éjszaka jöttünk. Volt teljes 8 napunk.
Hiába olcsóbb két fapados, ha Koppenhágában kell várnom 3-5 órát. Nem beszélve arról, hogy az autóbérlésnél bizony minden megkezdett napot teljes tarifával kell fizetni.

Autó: Ha személykocsival mész több helyre nem tudsz eljutni, ráadásul a Jeeppel jobban lehet haladni.

Szállás: Mi átlagban 35,7 eur/fő fizettünk egy éjszakára szerintem nem drága, persze az autónál drágább, de nem kapsz reggelit, nincs mosdó stb. Ha ezekért külön fizetek akkor már nem ér annyit az egész, hogy egy bádog dobozban szenvedjek éjszaka, ráadásul ha 2-en mentek és egy kis autót választotok, az nem is kényelmes, hova rakad a csomagot és mit csinálsz, ha 3 napig ömlik az eső. Ha meg jeepben vagytok 4-en akkor nem tudtok aludni.

Látnivalók: Izlandra nem érdemes 2-3 napra menni. Egy gondosan megválasztott programmal ahol optimális a látnivalók és a megtett km-ek aránya esetleg lehet spórolni, ha nem 8 napra mégy, hanem 6-ra pl.

Én most voltam másodszor, de már most gondolkodom egy harmadik utazáson részben olyan helyekre, ahol most is voltunk és persze érdekelnek új dolgok is.
Első alkalommal 4 napot voltunk, személyautót béreltünk, igaz május eleje volt a felföld zárva volt a szállás a fővárosban volt. Így került az út 200 ezerbe.
Tisztelt Praxis! Gimnazista lányom történetét szeretném elmesélni önöknek és egy olyan problémára felhívni a figyelmet, amely sokakat érinthet. Minden iskolában szokott lenni orvosi vizsgálat, évente egyszer, vagy kétszer. Ilyenkor megmérik a gyerekek magasságét, súlyukat,…..
Norvégia 2009 Benzin 2009.08.05 14:39:41
Szerencsére az üzemanyag árakban már nem a kétszeres-háromszoros árakkal kell számolni, de azért itt is kitesznek magukért a norvégok. Bár a világ ötödik(!) legnagyobb olajexportőrei, Európában kizárólag Hollandia előzi meg 0.2-0.3 %-kal árban a norvég üzemanyag árakat.…..
Korábbi írásában lokoszt barátunk megemlékezett a Wizzair légitársaság által alkalmazott csomagtúlsúly tarifáról, ami bizony kilónként a 4000 forintot is meghaladja a megengedett 15 kg súlyhatár fölött. Az intézkedés egyáltalán nem egyedi, mivel a légitársaságok –…..
Norvégia 2009 Képáradat 2009.08.28 16:55:30
Feltettem egy kicsivel nagyobb mennyiségű képet az útról ide. A képek között akad olyan, amelyik a napi beszámolókban is szerepelt már, de sok új kép is bekerült.Néhány panorámakép is került fel ide...
Fapadossal okosan Izland saga 2. 2009.06.07 14:32:00
Folytatjuk Tompus izlandi beszámolóját a 3. és 4. nap történéseivel.3. nap: Jules Verne nyomán elindultunk megkeresni a lejáratot a Föld középpontja felé. Reykjavíkból az 1-esen indultunk ÉNY felé. Ismét áthaladtunk a tenger alatti alagúton, majd Borgarnesnél letértünk az…..
A folytatásban kiderül miért is nem kapunk percre pontos  információt, ha késik a gépünk, tényleg komolyan veszik-e a poggyász túlsúlyt és ki a problémásabb, a hajnali londoni, vagy a délutáni nyaralós korfui utas. A csekines interjú első része itt olvasható. –…..
A Homár megemeli, kicsit lengeti, majd földig hajtja fogyasztóbőr süvegét: a Wizz Air a maga területén elért a lehetőségek elméleti határához és szinte fénysebességgel száguld a szenyósági bajnokság aranyérme felé. A fogyasztóbarát repülős cég új húzása az, hogy…..