Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brühühűzzetek

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tizennyolc évvel ezelőtt, 2001 szeptember 11. reggelén a világ TV csatornái, hírújságjai és rádióadói szörnyű, szinte sokkoló üzenetekkel illetve képekkel árasztották el a médiát, amikor arról számoltak be, hogy New Yorkot súlyos terrortámadás érte. Ezen napon ugyanis 19 géprabló 4 utasszállító…..
brühühűzzetek 2019.09.06 13:18:14
@STIRLITZ: "Akkor mit is nyert ezzel az egésszel Amerika?"

baszki nem "amerikának" kell ezen nyerni, hanem a fegyvergyártóknak meg az olajkitermelőknek. Hogy átlag joeval mi van, az ott se érdekel senkit.
brühühűzzetek 2019.09.06 13:31:02
@STIRLITZ: oké, a háborúkon szerinted senki nem gazdagszik meg, meg az olajmezőkön sem. Ezek mind ilyen nettó negatív játékok, azért is nincsenek háborúk.

Hát jó.
Etan Patz története minden szülő rémálma. A hatéves kisfiú 1979 májusában iskolába indult, de soha többé nem látta senki. Egészen 2012-ig nem lehetett tudni, mi történt vele.          Etan Patz - Fotó: CNN A fiú eltűnése megrázta a világot, minden korábbi ügynél nagyobb visszhangot keltett: ő volt…..
brühühűzzetek 2019.09.06 08:05:38
@Eugene Horse: "én nem mondtam véleményt."

ja, az a legegyszerűbb, csak leugatni másokat nulla saját álláspont mellett
brühühűzzetek 2019.09.06 08:12:45
@FlybyWire: Na látom neked is sokan beugattak hogy mi lesz így a gyerekből, elmondom, semmi baja nem lesz, 10+ éves korára neki lesz ciki hogy anyuka kísérgeti, és magától leáll ezzel a nagy ragaszkodással.
A kérdést többször felvetődött már, legutóbb ebben a posztban, most Eszter írta meg Dániából, hogy mi az, amiért ő Magyarországra költözne – illetve talán pontosabb úgy fogalmazni, hogy mi tartja vissza a hazatéréstől. Neked mi kellene ahhoz, hogy hazaköltözz? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com…..
brühühűzzetek 2019.09.03 15:38:04
@gabors: "ja es nem orulsz hogy Vikieknek van penzuk stadionokra terkovezesre kisvasutra ??? (ha igaz ezt oktober utan mar nem kell finansziroznod de 2004 ota 15 evig igen...)"

2004-ben mi történt?
Abban a szerencsés helyzetben vagyok gyerekkorom óta, hogy a rendszeres húsfogyasztás része a mindennapjaimnak és számos pozitív emléket és érzést társítok húsételek fogyasztásához, legyen az a vasárnapi rántottcsirke, vagy bolognai spaghetti, hogy csak a leggyakrabban fogyasztottakról beszéljek.…..
brühühűzzetek 2019.08.30 11:27:34
@DFK: "Vajon minek nagyobb az ökológiai lábnyoma? Egy kiló csirkehúsnak, vagy az azt helyettesítő 10 kg avokádónak (amit repülőn vagy hajón szállítanak)?"

Pontosan ezt akartam írni én is, köszönöm :D
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
brühühűzzetek 2019.08.27 22:09:16
@Shanarey:
"Avagy a minapi hír, egy Bencsik nevű NER idióta, bizonyította, mekkora ökör is ő, s elmesélte miért is nem nagy probléma az hogy ég az amazonaszi őserdő. "

Jaj de jó, végre lehet kicsit fideszezni meg csapkodni, hogy ezek a szegény földhözragadtak nem értik a Globális Problémákat szemben az igazi Világpolgárral, csak éppen Bencsiknek van igaza.

Egyrészt javaslom az index cikkét:

index.hu/tudomany/til/2019/08/27/az_esoerdok_nem_is_nyelnek_el_szendioxidot_de_azert_nem_jo_hogy_leegnek/
Rövid összefoglalása:
- Az esőerdők nem csak fákból állnak, amik természetesen nettó oxigéntermelők, hanem állatokból is, amik meg nettó oxigénfogyasztók, azaz az egyenlege egy esőerdőnek simán lehet negatív is.
- Nem az erdők termelik a legtöbb oxigént, hanem a planktonok
- Nem egyértelmű, hogy egy fa mennyi oxigét termel, mert oxigént közben használ is
- Egy fa nem a világ végéig köti meg a CO2-t hanem ameddig el nem rohad

Illetve egy másik cikk is a témában:
vilagoszold.blog.hu/2019/08/25/politikai_eszkoz-e_az_erdotuz
Megállapításai:
- Semmivel sem nagyobbak most az erdőtüzek, mint bármelyik másik évben
- Bizonyos mennyiségű erdőtűz normális
- A téma tele van totálisan félreértett clickbait címekkel (pl. hogy az Amazonas menti esőerdő felel a világ oxigéntermelésének 20%-áért)
- A Brazíliának felajánlott segítségek a rossz vicc kategória
- A téma messze túl van lihegve.

De azért további jó visítozást a Föld Sorsán, úgyis szeretitek az ilyesmit, mert jó messze van, úgy igazából nem kell vele csinálni semmit, és könnyű magatokat felmagasztalni tőle, hogy micsoda Csudás Problémákkal foglalkoztok.
Gulyás miniszter egy fórumon a közép-európai országokról szólva nem tartotta kedvezőnek, hogy nem erős és erősödő államok vezetőivel kell tárgyalniuk, hanem „állandó belső válságokkal, és szuverenitásproblémákkal küzdő országok vezetőivel”, de szerinte ez nem szabad változtasson a magyar…..
Ma hajnalban 6 óra 17 perckor és 6 másodperckor ezt írta a Kutyás majmok népe: „A blogger nem normális. Újfent felületet biztosított a közismert orbánista trolloknak.” S bár normálisnak vélem magam, annyi igazság van az elmarasztalásban, hogy két troll elgondolkoztatott a digitális nyilvánosság…..
brühühűzzetek 2018.05.08 14:26:45
@sírjatok: úgy ám!
A Magyar Idők nevű Orbán-lap szinte egész száma az operai tüntetéssel foglalkozik...