Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koncz Andrea

86 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha ma este sokat ettem, holnapra már hízom? Biztosan sok emberben felmerült már a kérdés, vajon mennyire instant dolog a túlevés okozta hízás? A szakemberek szerint a válasz valahol középen van: attól senki nem lesz túlsúlyos, mert egyszer többet evett a kelleténél. Ha viszont…..
Szuper jó, hogy mindenre rá kell írni, miből készült, meg a tápértéket is kötelező már feltüntetni, de mire megyünk, ha az egész akár kínaiul is lehetne néha? Nyugi, segítünk a kódtörésben.  Az, hogy minden élelmiszerre rá kell írni a hozzávalók listáját, nagy…..
A magok a természet titkos kis kincstárai, egy picike testbe préselve rengeteg értékes tápanyag, méghozzá kiegyensúlyozottan elosztva. Érdemes ezt a hármat megismerni, és beépíteni a mindennapi menübe. Azt hiszed, magokat enni modern divat? Hát nem éppen, már 10 ezer évvel…..
Mi az, hogy rákkeltő? Olyan ételek, amelyek rendszeres fogyasztása mérhetően jelentősen növeli valamilyen rákos betegség esélyét. Mondjuk +20 százalékkal. Azért az nem hangzik jól, nem? Jelenleg ezekről a dolgokról igazolta hitelt érdemlően a tudomány, hogy jobb nem túlzásba…..
A boltban egyre több terméken látjuk, a kávézók, vendéglők, cukrászdák egyre több ételnél jelölik, hogy nem tartalmaz glutént. Ez jó hír (lenne) az arra érzékenyeknek, ha nem lenne a kiírások meglepően nagy része téves. A problémát először egy amerikai civil szervezet…..
Csirkecomb, bio vagy szabadtartás, és egész biztosan Dél-Franciaországból jön - tippelt Ferran Adria, a világ egyik leghíresebb séfje, amikor megkóstolt egy titokzatos ételt, amit egy holland barátja főzött neki. A kaja isteni volt, a hús textúrája tökéletes. Csak egy apróság…..
Vannak ételek, amelyekből bármennyit ehetünk, és van, amiből nem. Viszont ha az alábbi öt szabályt betartjuk, biztosan nagyobb sikerrel fogunk a súlyunknál maradni (vagy fogyni, ha épp az a cél). Még sosem láttunk embert, aki répától meg almától hízott volna el - szoktak…..
8 vastag szelet kenyér, 4 közepes és 2 óriás marhahúspogácsa, 28 szelet sajt, 27 bacon, 4 megsütött tojás, meg még némi grillezett hagyma, zöldség és szósz - ja, meg az 56 deka sültkrumpli. Ez a világ legnagyobb hamburgere, aminek neve is van, méghozzá Quadruple Coronary Bypass…..
A bolti dobozos sütiporok végtelenül egyszerűek, csak éppen nem lesz olyan íze a desszertünknek, mintha tényleg otthon készült volna. Kivéve, ha tudod, mivel lehet felturbózni. Sütit sütni szerintem jutalomjáték, és tényleg vannak végtelenül egyszerű receptek, szóval arra…..
A klasszikus mondás szerint a havi bevételünk felét kell a szükségleteinkre költeni, 30 százalékát a kényelmi dolgokra, és 20 százalékot pedig félretenni. Ez persze elég utópisztikus, de ha ügyesek vagyunk, a fix kiadásainkból jelentősen faraghatunk.  A statisztikák szerint…..
A mosogatógép, ami nem is olyan sok idővel ezelőtt még különleges, sőt, talán kicsit gyanús luxuscikk volt, mára egyre több családban megtalálható, és épp olyan megszokott, mint a mosógép. Amikor meg rászokunk a készséges munkatárs szolgálataira, egyre több mindent bízunk…..
Néha úgy jön le a keménytojás héja, mint az álom, néha pedig miszlikben kell lekapirgálni, és jön vele a fehérje fele is. Miért van? Nem a főzést rontod el, nagyon úgy tűnik. Aki készített már életében rakott krumplit, az jó eséllyel kapirgált már miliméteres kis…..
Tudod, melyik a konyhád legkoszosabb része? Baktériumok néha olyan helyeken szaporodnak a legnagyobb örömmel, ami talán nem is gyakran jut eszünkbe. A konyha tisztogatásának vannak triviális pontjai, az ember mosogat, letörli a pultot, étkezőasztalt, felseperjük a morzsát. Aztán…..
Az emberek legnagyobb része "társasági ivónak" vallja magát, vagyis jellemzően egyedül nem piálnak, csak barátokkal, családdal, kollégákkal. Mi a baj ezzel? Csak annyi, hogy a "társasági" igen mást jelenthet, attól függően, hogy kit kérdezünk. Valakinek a társasági ivás heti…..
A reklámok és magazinfotók világában nem minden az, aminek látszik, és igaz ez a nyálcsorgatóan fényképezett ételekre és italokra is.  Manapság élesen kettéválik, milyen trükköket tartanak elfogadhatónak a megrendelők, ha ételek vagy italok fotózásáról, filmezéséről…..
A csontritkulás gyakori betegség, ami jobban érinti a nőket, de a férfiak sincsenek tőle biztonságban. Megfelelő életmóddal azonban sokat tehetünk ellene. Lássuk, milyen fegyvereink vannak! 1. Figyeljünk oda a kamaszokra! Nekünk már késő, ahogy valószínű olvasóink többsége…..
Nagyon érdekes néha belepillantani, milyennek látnak bennünket mások. És nincs ez máshogy akkor sem, ha az országunkról, pontosabban az ételeinkről van szó. Ha van kedved játszani egy kicsit, ne lapozz tovább, hanem gondold végig, mire tippelnél, melyik magyar ételek hagyták a…..
A megsült sajtban van valami végzetesen vonzó, az olvadt, nyúlós belső, a pont megfelelően megpirult külső, és az az isteni íz... Kivéve, ha ehelyett egy ehetetlenül sós, gumisra nyúló izét találunk a tányéron, amit elrágni is kín.  De akkor mit vegyünk, ha finomat ennénk?…..
A királyi családban az evésre is számtalan szigorú szabály vonatkozik, nem csak arra, mit ehetnek, hanem arra is, hogyan, mikor, kivel falatozhatnak. Sőt, a szokások állítólag még attól függően is változnak, hogy éppen melyik rezidencián van a család, Skóciában például sokkal…..
Rizst többféle érvényes módon is lehet főzni, de ez talán a legegyszerűbb eljárás, amivel garantáltan sikerülni fog.  A "Hogyan főzzünk rizst?" kérdés a google szerint örökösen ott tanyázik a leggyakoribb keresőkifejezések között, ezért arra gondoltunk, mutatunk egy…..
A pattogatott kukorica AZ egyes számú mozirágcsa, nachos ide, perec oda, legtöbbször ezt vesszük, amikor beülünk egy filmre. De miért? Az ok történelmi. A pattogatott kukorica sokkal régebben létezik, mint a mai értelemben vett mozi: már az 1800-as években hatalmas népszerűségnek…..
Ha megkérdezitek a gyerekeimet, mit kapnak tízóraira, azt fogják válaszolni, hogy MINDIG sonkás szendvicset. Ami, bár persze ebben a formában nem teljesen igaz, de jól megmutatja, mennyire vagyunk képesek változatosságra, ha az uzsonnásdobozról van szó. Egyik gyereknél hat,…..
A tejszínhab felverése az egyik konyhai mumus, pedig nem nehéz. Két egyszerű trükkje van, ha ezt betartod, biztosan sikerülni fog! Nem gondoltam volna, hogy az valamiféle különleges dolog, hogy mindig sikerül felvernem a tejszínhabot, de miután Olga közölte, hogy neki nem szokott…..
Amilyen jó vele főzni, olyan rémes tisztítani - ért egyet talán minden háziasszony, akinek a konyhájában gázfőzőlap van. Ha nálad is ráégett már ez-az, ne keseredj el, közel a segítség! Kifut egy kicsit az étel, ráég. Aztán valamiért nem szedjük le rögtön, talán mert…..
A főtt csemegekukorica isteni étel, és ha ismerjük a gyors elkészítési módszert, nagyon hamar el is készül. Mutatjuk, hogy válassz csövet, és hogyan készítsd el - pillanatok alatt. A finom főtt kukoricához vezető út első, és talán legfontosabb lépése a…..