Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Silence78

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor eszembe jut ő. Vajon, mi lehet vele. Sok sok éve már, hogy nem találkoztunk, sok sok éve már, hogy nem tudom, merre vitte sorsa.  Nem akart engem. Mindig kihangsúlyozta, ha összevesztünk, hogy csak "véletlen" gyerek vagyok, egy olyan apától, akit sosem szeretett, sosem ismert. Egyéjszakás…..
Hamarosan negyvenéves leszek. És azon gondolkodom, mit is sikerült elérnem az életembe, vagy mit sikerült letennem az asztalra.    Negyven éves leszek. Az elmúlt éveknek az életről, meg önmegvalósításról kellett volna szólnia. A filmekben legalábbis ez van. De, ha visszanézek a múltba, nekem…..
Volt színházigazgató, szabadságharcos és lánccal akart megállítani egy vonatot. A tanulatlan betyárfejedelem 45 évnyi bűnöző múltja tele volt színes történetekkel. ..
Silence78 2018.10.02 09:29:36
Könyvtacskó Olaszország 2018.08.24 08:57:10
  Itália az ellentmondások országa. Az olaszokat sokan lustának tartják és az eladósodott ország összeomlását prognosztizálják. Itália mégis a világ 9. legnagyobb gazdagsága. Az olaszok sokra tartják természeti kincseiket és épített örökségüket. Védelmükért mégsem tesznek. A tájat beépítik, a…..
Az már nemegyszer kiderült itt, a Határátkelőn is, hogy a bennünk egy országról vagy régióról élő kép és a valóság nem feltétlenül mindig esik egybe. Vagy még pontosabb lenne úgy fogalmazni, hogy minden országnak megvannak az árnyoldalai. Még a Karib-térségnek is, úgyhogy…..
Angliában (meg nyilván máshol is) a külföldi élet sok határátkelő számára az ügynökségi munkánál kezdődik. Így volt ez Józseffel is, aki még 2010-ben költözött a szigetországba, először egyedül, majd ment utána a felesége is. Posztjából kiderül a kezdeti…..
Silence78 2018.07.20 08:46:16
Ormos Mária az 1914 és 1945 közötti történelem egyik legjelentősebb tudósa. Szakmaiságát bizonyítja, hogy ma is megállja a helyét, amit a politikailag kényes időszakról a szocializmus éveiben írt. A hetekben látott napvilágot ’97-es Hitler-biográfiájának átdolgozott kiadása. Lerágott csont? – a…..
A lenyűgöző család – ahogy a ’30-as évek amerikai sajtója Mannékat emlegette. Különös klán. A csúcson egy zseni. Körülötte apjuk árnyékából kilépni képtelen szikrázó elmék, lenyűgöző tehetségek. Nem találják helyüket, küldetésüket. Nyugtalanul vándorolnak országról országra, vágnak bele újabb és…..