Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egy igazabb ember

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én tudom, hogy nem sokakat érdekel, de azért emellett nem lehet szó nélkül elmenni. Ha liberális az ember, azért. Ha magyar, akkor azért. Román nacionalistát választottak vezetőnek Európa liberálisai, vígaszként egyik helyettese a magyar Cseh Katalin lett a Momentumból...
Néhány napja azt firtatjuk a nyilvánosság fórumain, vajon a volt miniszterelnök átverte-e a szocialistákat. Elvégre kihátrált Karácsony Gergely mögül, és elővette a sufniból Kálmán Olgát, aki szerinte harcosabb természet, mint „a Gergő”. A Demokratikus Koalíció elnöke azóta magyarázgatja a…..
Egy igazabb ember 2019.06.14 19:45:33
Az a helyzet, hogy megteheti:
hvg.hu/gazdasag/20050627adoreform
és
m.magyarnarancs.hu/belpol/oszod_es_a_2006-os_kampanyigeretek_egymasra_figyelve-67617

De mit csodálkozunk rajta?
A magyar bíróságok a perek elején pénzbírságot kilátásba helyezve mindig felhívják a figyelmet arra, hogy megbüntetik azt a felet vagy képviselőt, aki akár a tárgyaláson, akár valamely periratban jobb tudomása ellenére vagy nagyfokú gondatlanságból:
a) az ügyre vonatkozó oly tényt állított, amelyről bebizonyult, hogy valótlan, vagy az ügyre tartozó oly tényt tagadott, amelyről bebizonyult, hogy igaz,
b) olyan tényt elhallgatott, amelyről tudnia kellett, hogy a per eldöntése céljából jelentős, vagy
c) nyilvánvalóan alaptalanul hivatkozott valamely bizonyítékra.

Gyakorlatilag idézik a törvényt. És vajon ők, a törvényesség őrei betartják?
Több esetben tapasztaltam, hogy egyszerűen semmibe veszik, sőt még azt sem szeretik, ha felhívják rá a figyelmüket és ez független volt, hogy járásbíróság, törvényszék vagy ítélőtáblai szinten történik.

Ha a bírók is ilyenek, akkor mit csodálkozunk a politikusokon?
A hétvége legújabb, legviccesebb híre: Schmuck Andor is pályázik a főpolgármesteri címre. Ez így, ebben a formában nem igaz. A hír ugyan új és sajnos az is igaz, hogy Schmuck pályázik a főpolgármesteri posztra, de akkor mi nem igaz? Az, hogy ez lenne a hétvége legviccesebb híre. Ez ugyanis…..
Egy igazabb ember 2019.06.11 16:19:53
@Cycmen:
Egyetértek. Többdiplomás és meglehetősen széles körű tudással rendelkező értelmiségiként és mint egykori vezetőként mindegyiknél többre tartanám magam, ha nem ismerném az ilyenkor kötelező szerénységet.
Felnézni ugyanakkor egyikre sem fogok.
Úgyhogy hajrá, kedves Andor!

Amivel viszont nem: "Életútját megnézve jól látszik, hogy bármit elvállal, csak ne kelljen naponta 8 órát beosztottként dolgoznia valahol."
Ha jól tudom, tekintélyes magánvagyona van. Ennek eredete előttem nem ismert, de csatolnék egy cikket 2014-ből:
444.hu/2014/02/19/gyurcsany-bevenne-schmuckot-a-buliba

Ennek a jómadárnak viszont ismerjük a vagyona eredetét és ő aztán tényleg nem dolgozott meg érte.
Egy igazabb ember 2019.06.11 18:58:10
De@Pop40: Könnyen megoldható. Kiváló és történelmileg kipróbált receptek vannak rá 1918-ból vagy 1947-ből.
A legutóbbi két napban oly sokan fogalmazták meg álláspontjukat a neves műsorvezető szakmaváltásáról, hogy a megszólalástól elment a kedvem. Ahogy azonban olvastam az értelmezéseket, hiányérzetem támadt, amelyet ebben a mégiscsak szakmai rovatban talán érdemes kifejteni. Kálmán Olga negyedszázadnyi…..
Egy igazabb ember 2019.06.10 12:03:05
Ha visszatekintek a rendszerváltásig, akkor azt kell mondanom, hogy a budapestiek a stabilitást szeretik.
1990-ben (igaz akkor még nem közvetlenül, hanem a Fővárosi Közgyűlés által, a legnagyobb frakcióval rendelkező SZDSZ és a Fidesz támogatásával) megválasztották a jó kiállású, energikusnak tűnő 38 éves Demszky Gábort, aki - noha hamar kiderült, hogy igazából semmihez sem ért - további négy alkalommal is simán nyerte a főpolgármester-választást, immáron közvetlenül is megválasztva.
Még 2006-ben is úgy kapott közel 47%-ot, hogy volt egy tragikus augusztus 20-i vihar (egy városvezető felelőssége ilyenkor megkérdőjelezhetetlen) és a Kossuth-téren már két hete tüntettek Gyurcsány őszödi beszéde miatt (a kormánypárt SZDSZ népszerűsége 5% körül volt).
Ki tudja, ha 2010-ben is indul, milyen eredményt ér el? Horváth Csaba 29%-nál valószínűleg jobbat.

De a téma most Kálmán Olga.
Gondolom azzal senki nem akar vitatkozni, hogy egy okos, értelmes nő és kiváló a kommunikációs képessége. Ez egy főpolgármesterséghez elég, főleg, ha a helyén tudja kezelni a dolgokat és nem üti olyanba az orrát, amire nem kapott megbízást, azaz az országos politikába. Ebbe bukott bele Tétényi Éva és fog Márki-Zay Péter.

Ami a többi jelöltet illeti:
Sermer Ádám egy tisztességes embernek tűnik, ugyanakkor nincs mögötte reális politikai támogatás, ezt az ellenzék többi pártja sem adja meg neki.
Puzsér Róbert kifejezetten értelmes, logikai megközelítései olykor zseniálisak, teljesen fején találja a szöget. Ugyanakkor nem lehet leordítani a többieket és látszatra idióta módjára viselkedni.
Kerpel-Fronius Gáborról még nincs sok információ. A családjában sok okos, értelmes ember van, aki az emberiségnek sok jót tett, gondolok itt akár a híres gyermekgyógyász nagypapára, de akár a ma is tevékeny édesapát alapul véle. Biztos egy értelmes, ügyes, széles látókörű emberről van szó, ám egyes megnyilvánulásai aggasztanak. Akárcsak a mögötte levő párt.
Karácsony Gergely? Őt egy tipikus megélhetési politikusnak tartom, hasonlóan Fodor Gáborhoz. Mindent elvállal, de érdemi eredményt sehol sem tud nyújtani. Legfeljebb a jó kiállást. Persze, ha most 1990-t írnánk...

...és akkor máris ott tartunk, ahol kezdtük: Demszky...
Az utóbbi hónapokban több felmérés is készült, melyek mind egyértelműen a Fidesz győzelmét előlegezték meg. Nemzetközi szinten is nagy eredményt el, hiszen nehéz mondani még egy országot az EU-ban ahol ekkora támogatottságnak örvend egy párt. Akár kétharmados győzelmet is arathatnak a teljesen…..
Egy igazabb ember 2019.05.16 11:19:27
@László Szűcs Szümi: Azért nincsenek, mert nincs lóvé.
Nézd csak meg, hogy áll a delegáltak listája. Hány Momentumost találsz?
www.valasztas.hu/delegaltak_ep2019
Ezeknek az elkényeztetett gazdaggyerekeknek nem buli 13-15 órát ingyen dolgozni!
Egy igazabb ember 2019.05.16 11:25:22
@csúti csüngőhasú tolvaj: Épp ma halottam az EU kapcsán Donáth Annát emlegetni a korrupcióról. Természetesen a Fidesszel kapcsolatban. Az első példa a 40 cm-es kilátó volt, ami 2007-es pályázat volt:
index.hu/belfold/2009/10/05/nem_akartak_nagyobbat_mint_40_centis_kilatot/

Nem tudja valaki ki volt akkor a miniszterelnök?
„A politikai svihák rosszabb a kígyónál. A kígyó, bárhogy vagdalják össze dirib-darabra, él mindaddig, míg a napvilág rásüt, a politikai svihák pedig bármily ép legyen, csak addig él, míg a nap rá nem világít.” [Mikszáth Kálmán: Két választás Magyarországon]   Mióta a Magyar Liberális Párt…..
 Az alábbi kép egy Schmidt Mária blogján megjelent posztban található, és nem elítélőleg írt róla a jelenleg orbánista, valamikor keményvonalas kommunista szerző.     Nem patkány, de azért elég érdekes. Prof. Dr. Tornóczky Anitával szólva.,. és ezt így hogy?   P.S  Én a FIDESZ szavazóit nem azért…..
Egy igazabb ember 2019.04.27 15:45:11
@labrys: Csak?

És most őszintén, miért szavazna egy diplomás értelmiségi egy ilyen primitív lelkivilágú, alulművelt emberkére, aki még ráadásul ezért kb. két-háromszor annyit kap, mint ő az állami munkahelyén?
Nincs közös ellenzéki európai parlamenti lista - hiába mondja az MSZP. A Medián szerint jobb is ez így, ez a helyes, ha az ellenzék maximalizálni akarja a szavazatokat. Meg hát, nemet mondott rá a Jobbik az LMP és a Momentum is. Czeglédy Csaba, MSZP-s politikus viszont a DK listáján indul. Így a DK…..
Furcsán kezdődött az uniós választási kampány. A baloldali MSZP „eligazít” a baloldali Demokratikus Koalíció ellen, illetve a baloldali MSZP és DK Budapesten közösen kampányol a szintén ellenzéki LMP és Jobbik ellen. Az utóbbi két párt politikusai persze szintén kifejtik álláspontjukat a…..
 Gyurcsány Ferenc szokatlan, első pillantásra meghökkentő bejegyzést osztott meg a közösségi oldalán: „Enyém a Népszabi, Klárié a Népszava.” (Facebook.com, 2011. október 20.) A reggeli újságolvasásról számolt be, az összefüggéseiből kiragadott mondat mégis azt sejteti, hogy amiről a volt…..
Egy igazabb ember 2019.04.14 18:33:38
DE@enrikokaruszo: De annyira szórakoztatóak :-) Ne legyünk irigyek inkább nevessünk egy jót! Most megy a DK kampánya az ATV-n. Egyszerűen zseniálisak! Pl. nagyon tetszett, amikor Fletó kifejtette, hogy 67-ből 49 az 28 és a felesége meg az egészségügyet emlegette. Szinte a könnyen is kicsordult a röhögéstől.
Nem kell politikai zseninek lenni ahhoz, hogy kiderüljön: kinek az érdeke az LMP külön indulása bármely választáson. Tavaly a Fidesz kétharmadát köszönhettük az állítólagos zöldeknek, most pedig Tarlós újrázásában érdekeltek...
Egy igazabb ember 2019.04.09 11:34:48
@megamedve: Teljesen igazad van és maradj otthon, hiszen a másik oldal sem jobb. Gondolj csak két korábbi országvezetőre, Horváth Ágnesre vagy Kóka Jánosra.
A különbség csak az arroganciafaktorban van, ami e két személyben igencsak magas, a többiekről nem is szólva.
Egy kis emlék:
index.hu/belfold/koka0502/
hu.wikiquote.org/wiki/K%C3%B3ka_J%C3%A1nos
eddsz.hu/magunkrol/tisztsegviselok/35-hirek/eddsz-hirei/804-az-eddsz-feljelentest-tesz-dr-horvath-agnes-egeszseguegyi-miniszter-ellen
Egy igazabb ember 2019.04.09 12:19:41
van egy új hír az Origón, aminek azt hiszem jelentősége lesz:
www.origo.hu/itthon/20190404-kdb-dontese-gatat-szabott-karacsonyek-pofatlansaganak.html

Ha a cikk alapján egy kicsit keresgélünk, akkor érdekes dolgokat találhatunk:

1. Az említett C-Ware Kft. egyik tulajdonosa Kupper András, aki a Fidesszel is meglehetősen jóban van:
444.hu/2019/03/07/gulyas-szerint-semmi-akadalya-hogy-a-centrum-parkolo-korabbi-vezetoje-kulfoldon-is-szerencset-probaljon
444.hu/2019/02/14/evtizedes-rejtozkodesbol-bujik-elo-a-rendszer-atyja-aki-egysegbe-forrasztja-a-fideszt-es-a-szocialistakat

2. A másik tulajdonos egy bizonyos Centshare GmbH, meglehetősen érdekes céghálóval:
www.northdata.de/centshare+GmbH,+Limburg+a.+d.+Lahn/HRB+4708

3. A társaság átlagos statisztikai létszáma tárgyévben 13 fő, ebből 12 fő teljes munkaidőben
foglalkoztatott, 1 fő részmunkaidőben foglalkoztatott. Fizikai foglalkozású 4 fő, szellemi
foglalkozású 9 fő. Egész jól fizetnek: A személyi jellegű ráfordítások a bérköltség (76.327 e Ft), a személyi jellegű egyéb kifizetések (5.066 e Ft), valamint a bérjárulékok (19.048 e Ft) összegéből áll.

Úgyhogy a cirkusz a mienk, a kenyér az övék.
  A képviselőik belemondták a kamerákba, hogy külön indulnak ugyan, egyesítik azonban az erejüket, hogy ellenőrizhessék a május 26-án esedékes szavazást. A „nagyjából 14 ezer választókörzetben” így lehet emberük. Máskülönben megismétlődik 2018. április 8., amidőn az országgyűlési választáson…..
Egy igazabb ember 2019.04.07 21:02:24
@ParePCSI: De, küldhetnek! aAlegutóbbi törvénymódosítás, miszerint valaki csak a lakóhelyén lehet szavazatszámláló bizottsági tag, kizárólag az önkormányzat által kijelölt három megbízottra vonatkozik. A szavazólapon szereplő jelöltek jelölő szervei továbbra is bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező állampolgárt delegálhatnak a szavazókörbe.
Egy igazabb ember 2019.04.07 21:53:08
De nézzük a tényeket! www.valasztas.hu/delegaltak2
Pontosan 106 választókerület és ezekben 10.285 választókörzet van. A pártok képviselőinek illene ismernie a számokat.
A 106 országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságban a jelöltek részéről 1 delegáltnak illene lennie. Ők optimális esetben felkészült, jogvégzett emberek, akik ismerik a választási törvényt.
Nézzük, hány ilyet találtak az ellenzéki pártok: DK: 39, Együtt: 17, Jobbik: 93, LMP: 61, MKKP: 4 (!), Magyar Munkáspárt: 18, MSZP-PM: 58, Momentum: 5 (!), Független: 5 (!).
Azaz az egyes pártok mögötti szellemi potenciál igencsak kérdéses.
De mi a helyzet a szavazatszámláló körzetekkel? Ide minden párt két delegáltat küldhetne, azaz amely országos listát állított összesen 20.570-et pártonként! Ők egy délutánt igénybevevő kb. 1 órás eskü és elméleti felkészítés után a szavazás napján általában reggel öttől kb. éjfélig keményen dolgoznak. Ha szerencséjük van, összehangoltak dolgoznak és jól felkészült az önkormányzat részéről küldött ellenőr, akkor akár hamarabb is végezhetnek.
A pártdelegáltak nem kapnak fizetést, de a szavazást követő munkanapot igazolás ellenében kihagyhatják, arra jár a teljes fizetésük, amennyiben természetesen van munkahelyük és élnek a lehetőséggel.
Mit gondoltok, hány ilyen önzetlenül dolgozó aktivistát találtak a pártok?
Nézzük a tényeket! Fidesz: 15.784, DK: 2.198, Együtt: 221, Független: 114, Jobbik: 7.834, LMP: 463, MKKP: 16 (!), Magyar Munkáspárt: 17, MSZP-PM: 5.642, Momentum: 39 (!) főt delegált a szavazatszámláló bizottságokba.
Jómagam 1998 óta minden választáson voltam szavazatszámláló pártdelegált pártonkívüli létemre, társadalmi munkában. És sosem a nyertes párt részéről.
Azon a napon mindig együtt dolgoztunk, általában jó hangulatban és az eredményeink változatlan formában jelentek meg a választási honlapon, azaz a körzetben, ahol dolgoztam, sosem történt csalás!
A tavalyi körzetben rajtam kívül volt 2 Fideszes, 1 MSZP-PM és és egy DK-s pártdelegált. Utóbbi este már annyira unta a munkát, hogy többször is kijelentette, hogy az életben rá nem veszik többet az ilyesmire.
Kunhalmi Ágnes szerint többen, mint rá. Tegnap este ezt találta mondani az ATV stúdiójában: „A magyar választók 52,3 százaléka a Fidesz ellen szavazott.” Az MSZP választmányi elnöke nem először pendítette meg a társadalmi többséget. Ezt is fejtegette: „2018. április 8-án a szavazók 52,3 százaléka…..
Egy igazabb ember 2019.03.27 21:53:07
Szeretném kiemelni továbbá Kunhalmi Ágnes hagyománykövető demokráciafelfogását:
www.youtube.com/watch?v=xqgPvHfPCno
főleg 14.08-tól érdemes figyelni.
Ha tehetné, bizonyára minden kamupártot (értve ezalatt minden más pártot a sajátján kívül) betiltana, hiszen ezt a pénzt sokkal hasznosabb célokra (pl. még szebb frizurákra) lehetne költeni.

Csak így tovább, kedves Ágnes!
Az előző részben azt elemeztem, hogy miért nem jutott el az ellenzék üzenete a választókhoz, így azok nem tudhatták meg, hogy miért is lenne jobb az ellenzék jelöltje képviselőnek vagy épp kormányfőnek, mint a Fideszé vagy Orbán Viktor. Ám az se baj, ha a választó a…..
Csak mondom Csalás, ámítás 2018.04.13 07:41:09
Ami engem illet, én belebetegedtem a kétharmadba. Újraszámolják vagy nem, már nem is érdekel, nem tartom persze kizártnak, hogy a számolásnál is történtek fura dolgok, de annyi trükk nem létezhet, ami végül egy ilyen eredményhez vezet. A csalás az egész megelőző időszak volt, az elmúlt nyolc év, ami…..