Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attila Mikolics

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb fölénnyel nyerte meg a 2018-as választást, mint amire akár maga is számított. Ha megnézzük a választás…..
Attila Mikolics 2018.04.09 14:03:07
@Neo07: Biztosan vitatható álláspont ez és amúgy szerintem teljesen mindegy is a mondanivalóm szempontjából.
Szerintem az a kérdés, hogy mi a cél ezzel az egésszel a "haza megvédésén" kívül. Arról érdekelne a véleménye, hogy a HUXIT lehet-e a cél Ön szerint vagy nem? Kiváncsi lennék ebben hol tartunk, szavazna-e most erre hogy kilépés az EUból vagy nem?
Attila Mikolics 2018.04.09 13:29:42
@eßemfaßom meg áll: Nem nick vagyok, ez a nevem. Ellentétben a magával.
Attila Mikolics 2018.04.09 13:38:31
@miert?: Ez már nem csak esély mától, szerintem tök világos forgatókönyv, minden erre mutat.
HUXIT nélkül Orbán Viktor hatalma nagyon korlátos, nem jellemzö rá az "iga" eltürése és nem is látok más kiutat neki, hiszen ha az EU korrupciós és szabadságjogi problémák miatt keménykedni kezd Orbánnal (akár jogosan, akár csak a saját politikai céljaik miatt - ez most mindegy), akkor csak egy itthon is eladható kiút van számára, a kilépés. Természetesen rábizza az országra, akár 2022 fö kampányüzenete is lehet ez ha jól felépitik, szerintem simán megcsinálható és ebben sokat segít a médiahelyzet illetve az emberek fejében kialakult "gyöztes hadvezér" kép.
Tulajdonképpen nagyon érdekes kisérletnek is tekinthetö, hogy abban az országban, ahol az EU tagság 70% feletti népszerüséggel bír, hogy lehet ezt átfüzni az emberek fejében. Lehet hogy 2026-ra terveznek, de talán Orbán ennél türelmetlenebb. Mindenesetre meglátjuk, indul a STOP Soros, civil szervezetek bezárása és a médiamunkások kamarája, ezek bejelentett tervek. Kérdés az EU úgy reagál-e ahogy Orbán várja. Ha igen, akkor indulhat a gözhenger.