Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alex072

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint az köztudott, az elmúlt héten nyolcan haltak meg herointúladagolásban, ami a szcientológusoknak éppen kapóra jött, hogy cinikus és felháborító reklámkampányukkal kijöjjenek.Nem fogják elhinni, a szcienotlógusok szerint azért haltak meg ennyien, mert az iskolák már nem az ő…..
Aszongya dr. habil. Balázs Géza, tanszékvezető egyetemi tanár, nyelvápolás-ipari nagyvállalkozó a keddi (júl. 29.) Népszabadságban a helyesírási szabályzat ún. reformjának környülállásait ecsetelve:..
Ezért érdemes még a Homárnak is Homárt néha olvasnia, hiszen mindig tanul valamit. Adott technikai problémára a Microsoft ügyfélszolgálata nem volt hajlandó válaszolni, mert naiv felhasználó a szoftvert a géppel együtt fizette ki: Tisztelt Windows felhasznok! Javaslom mindekinek, a…..
Alex072 2008.07.24 16:39:59
- Most tényleg, ez, a Homáron? Hát van hova süllyedni még? Kéne ezeknek egy blog, ahol egymás hülyeségén hőbörögnek.

- Re: MS SUX, stb.: nagyon kíváncsi lennék, aki ilyesmit ír, vajon látott-e már úgy távolról félszemmel legális Windows-t, nemhogy neki van-e legális licensze. Miért "SUX" a Microsoft? A termékei működnek, egy billió innovációt hozott, átvezette ezt a sok Escapegomb-kereső istenmarhát a DOS-ból a 32-bites ultrastabil operációs rendszerre, attól függetlenül, hogy mindenki harmatgyenge taiwani noname szar hardvert használt régebben, és ilyenkor jön a kérdés: hol van a Novell, az OS/2, a többi csodaoprendszer? Ha valakinek csak egy kis rálátása van, hogy mekkora szar alapzatra kellett várat építeni a Microsoftnak, akkor fejet hajt. Ha szerinted a Linux jobb, akkor azt mondom, tedd le egymillió béna user gépére, és nyújts nekik supportot, majd rájössz. Ha az Apple a király, akkor meg nézesd meg magad. Mindkettő rétegtermék, az egyik a sznob hacker/kommunista hülyegyerekeké és űberprofi szakembereké (és ezek != "átlagos Jucika user"), a másik meg akik nem boldogulnak egy normális oprendszerrel, meg kivagyiságból inkább szopatják magukat a Mac-kel, meg duplaannyit fizetnek gépért meg szoftverért, és nem veszik észre, hogy mindenki rajtuk röhög.

OEM: eladva minden, support NEM a Microsoft-té. Te se szeretnéd, ha a szomszéd kurva kuncsaftjai folyamatosan hozzád csengetnének be, ha nincs itthon, segíts te...

SMTP: Aki post-ot írni tud, az talán rá is tud keresni a Google-on, mi a túró volt a baj... Aki meg inkább postolgat meg fikáz minthogy megtanuljon pár dolgot az SMTP-ről, nos az eléggé minősíti.

Én: 16 éve rendszergazda, rendszermérnök, fejlesztő vagyok; 200 Windows desktop, 10 Mac desktop, 20 Linux desktop, 20 Win server, 15 RHE Linux server, 1 failover cluster tartozik hozzám. Ezerszer is Windows, SQL server, stb. mint bármi más, ha csak egy százalék esélye van, hogy más is dolgozzon vele.

Arról nem a MS tehet, hogy nincs pénzed, aztán mégis itt blogolsz, ahelyett, hogy dolgoznál. Mellesleg a Linux vagy Mac fenntartás nem jön ki olcsóbbra, sőt.

További jó fikázást.
Alex072 2008.07.24 23:33:16
Tutanhamon: a 32 bites Windowsok nagyon stabilak. Most nem olyan Windowsra kell gondolni, amin fent van ezer Warez, meg gagyi program, hanem ami be van lőve és jogtiszta szerverekkel. Mind az MS, mind a RHEL szervereim már időtlen idők óta futnak, mellettem törik fel a szervereket, nekem meg csak a biztonsági patcheket kell időnként felrakosgatnom, más gond nincs velük, és nem én mondom, néha van külső audit.

Mizy: nem nyalom a seggét, de a piacon élek, és nyakig néha a kernelben. Nem tudom milyen Linuxos szervertapasztalatod van, de 1. az hogy TE tudod, nem biztos, hogy a valtotarsad is, stb. 2. Az hogy elmegy esetleg egy szervered nem jelenti azt, hogy egy parallel DOD támadás esetén is fenn tudsz tartani egy 24/7-es szerverfarmot. (Még a hülye is össze tud rakni Wizarddal egy szervert, aztán amikor majd patchelgetni kell, meg van rajta 500 domain meg kliens, akkor is ilyen vidám vagy? Meg egyáltalán, ELMEGY a géped ekkora terhelésnél??)

Egyébként Linux otthon: megintcsak: lehet hogy TE tudod használni, de egy átlag user nem tudja. Rakjál föl neki egy Ubuntu-t aztán majd örül meg forradalmár lesz, meg "MS SUX", de igazság szerint még nem is látott egy komolyabb oprendszert... Majd amikor az átlag user Slackware distrot vagy Gentoo-t rak föl otthon, és a nagymami majd ezeken keresztül VideoChat-el a hétéves unokával (meg parancssorból fordít egy drivert, ha esetleg éppen nincs azon a distron :-), jó, ez gondosz), na akkor majd azt mondom, persze, jobb a Linux. De egyenlőre nem jobb, mert pont az átlag-hülye-user akivel a Linuxos társadalom nem foglalkozik, vagy ha foglalkozik, akkor drágább mint az MS (lásd pl. RedHat desktop licensz-ek - és most ne kavarjuk ide pl. a Fedorat, ami egy biztonsági kockázat önmaga), szóval amíg nincs annyi támogatás a Linux mögött, mint ami az MS mögött, addig az MS mindig győz, amikor meg van Linux támogatás, pl. SUSE, RedHat, akkor meg fizetsz bizony, mint a katonatiszt.

Félre ne értsd, nekem van itthon feltéve Fedora, SUSE, Gentoo a Windows mellé (meg VMWare-n), és én szeretem őket, de én nem vagyok átlag user, aki kinyitja az Anna Kournikova-s emaileket bármi áron, mégha 56 pontos piros villogó Arial Bold felirat van a képernyőn, hogy talán nem kéne...

Andrei: Nincs igazad, miért gondolod amit leírtál? Szerinted a kamerádban levő CCD chip meghibásodása esetén automatikusan fordulhatsz a CCD chip gyártójához? Abszolúte nem, te a kamerád gyártójához fordulhatsz. Ugyanez a helyzet az OEM licensszel. Alapból van a dobozos termék vedd meg, használd egészséggel, kapsz supportot. Az a support sem érvényes egyébként bármilyen problémára, olvasd el a részleteket. Namost, hogy a gyártók olcsón kaphassanak installálható szoftvert, ezért van az OEM licensz, de maga az OEM vállalja a megfelelő support támogatást, illetve ha te magad raksz fel OEM terméket, akkor TE vagy az OEM, szóval te azt mondod, neked nem kell a MS support, mert vagy kurva okos vagy, vagy hozzáférsz a TechNet-hez, vagy tele vagy MCSE, stb. vizsgás emberekkel, és neked inkább adják sokkal olcsóbban a szoftvert. A Dell, Toshiba, stb. az, aki NEM tart fent MS támogatást, és ezért őket kellene fikáznod, nem az MS-t. És ott lehetne is, mert az OEM szerződés szerint nekik kutya kötelességük lenne supportot nyújtani.

Re: Windows kalap szar: nem tudom, miért is? Én már írtam oprendszert többet is, egy i386-ost, meg két beágyazottat, utóbbi mindkettő elfutogat jópár helyen, és komolyan érdekelne a szakmai érved, hogy miért szar. Korrektül fel van építve, nézd meg az MSDN-t meg a TechNet-et, atom dokumentáció van hozzá, nem tudom, miért szar, azon kívük, hogy menő fikázni a WIndows, nade menő a hülyegyerekeknek szétTAGgelni a falakat is, és kb. annyira hasznos fikázni a WIndowst is. Ha problémád van: 1. van pénzed -> keress szakembert. 2. nincs pénzed -> tanulj a neten. Addig, amíg nem raktál össze pl. egy Embedded Windows XP-t, és nem raktál össze egy Linux distro-t csak forrásból, addig nem hiszem, hogy megáll a véleményed. És bizony programozói és rendszergazda szempontból a Windows leveri a Linuxot. Miért van pl. az, hogy a RedHat a support+patch díjai sokkal magasabbak, mint a normál Windows Server fenntartása? Hát mert a RHEL-ek - ami kb. szabvány ugye - is AKKORA trash, hogy el nem hiszed. És most nem az a baj, hogy máshol van az ikon, hidd el nekem.
A címbéli kérdést Hubi tette fel, aki úgy érzi, "rossz, törvénytelen és helytelen", hogy a diósdi Jet kútnál nem szolgálnak ki sisakos motorost. Vagyis csak az kaphat benzint, aki leveszi a bilit a fejéről. A Homár maga is motoros, azaz robogós, és hasonló helyzetben…..
Alex072 2008.06.13 16:09:06
moto.sapiens: Hát én elég agresszív barom lehetek, mert gyalog + BKV járok, hogy ne füstöljek mások orra alá feleslegesen. :-)

Szóval miattam akár le is szedheted a "sportkiput".

Nekem nincs kisebbségi komplexusom. Azoknak szokott lenni tudod, akik leugatva kezdik, meg bőgetik a nagy motorukat, meg sportkiput raknak fel.

Az Üllői praktikus a közlekedés meg a metró miatt. Bizony, nem mindegy, hogy mennyit utazol, főleg, ha nem a dugóban akarsz egy-egy órát naponta.

Az IQ kérdésben bármikor megmérkőzhetünk, hozok kamerát is, hadd röhögjünk utána, felrakom bármelyik videómegosztóra. :-))

Én nem panaszkodom, hogy itt nagy a zaj, mert az ambiens zajt kalkuláltam, és mindent megtettem, hogy kiszorítsam. De a szándékos bunkósággal és zajkeltéssel nem számoltam, mert nem laktam még itt, és régebben még nem volt a szombati zajongás a módi. Ettől függetlenül ha lenne rá technológia, biztosan megvenném, akár ablak, vagy bármi, de nincs, ami a kedvelt sportkipud zaját szűri. Hidd el, sok pénzt szívesen rááldoznék.

És tudod az a baj, hogy én - pont az IQ-mnak köszönhetően - megengedhetem, hogy ilyen szajszűrést megvegyek, de azok, akik már itt élnek 20-30-40 éve, azok nem.

Na, várom, hogy az übermensch kitörjön belőled, és újabb IQ-sziporkázással bizonyítsd, mennyire is rátermett vagy, te fenegyerek, te.

Egyébként meg ha megtanulnál közlekedni, akkor nem kéne a "sportkipu", hogy mások észrevegyenek. Ugyanis az autók nem használják, mégis észreveszik őket. Ha meg azért rakod fel, hogy közlekedési szabálytalanság közben is észrevegyenek, és inkább "vigyázzanak rád", nehogy valami történjen veled, akkor egyértelmű, ki is az "agresszív barom", hogy téged idézzelek.


Alex