Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gixer86

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tele van a város ezzel a plakáttal, de csak most érte el nálam a jelenléte a kritikus szintet. Nézegessük, ízlelgessük egy kicsit: Az első dolog ami egyből eszembe jutott, hogy nincs is jobb helye a pénzünknek  (Szerencsejáték…..
gixer86 2008.06.04 14:22:38
A nemzet itt összegyűlt bölcseihez:

persze a legegyszerűbb köpködni és elképzelt gombokat nyomogatni. ((c)ariadne) A plakátot nem védem: ízléstelen, ocsmány és ostoba. De cigány kultúra létezik és nem csak a százfogú cigányzenekar alkotja (ld:
athesam.godorklub.hu/, most megy éppen) Ami pedig a lényeg: van egy kisebbség Magyarországon, ami jelenleg öt-hat százalék körül jár, de sokkal nagyobb növekedési rátát mutat, mint a magyar etnikum. Jelenleg semmi kormányzati szintű politika nincs ennek a jelentősen alulképzett és átlagosan alacsony jövedelmű csoportnak az integrálására. Tudjuk, hogy a romák között átlagosan nagyobb a bűnözési arány és átlagosan nagyobb arányban élnek segélyből. De ha egy nyírségi kisfaluba születsz (mondjuk 95%-os munkanélküliséggel) és nem tudod elvégezni az általános iskolát mert a családnak nincs pénze arra hogy megvegye a tankönyveket, akkor nincs esélyed arra, hogy te vegyed át a következő magyar Nobel-díjat és nem lepődök meg, hogy lopni kezdesz. Egy brutális csapdában van a magyar cigányság jelentős része és ebből saját erőből nem fog tudni kivergődni. Persze, egyénileg felelősek: Olaszliszka megtörtént és az egyes egyének felelősségre vonhatóak és büntetendőek. De az egész lefelé húzó spirál csak egyre több gondot fog okozni, ahogy a romák aránya növekszik. Erre pedig szerintem a lehető legrosszabb reakció mondjuk Hardcandy-é: "nem tudnak beilleszkedni. dehát nem is próbálnak! és nem is akarnak halkan jegyzem meg ez így pont jó" Ugyanis nem látok olyan megoldási javaslatot a hozzászólók között, ami ne lenne egy egyszerű gettósítás és / vagy kiirtás. Gratulálok, Európa 2008. Lesz egy roma polgárjogi harc,ami még nem indult meg. Érdemes emlékezni a 60-70 évek fekete polgárjogi harcára az USA-ban: a helyzet hasonló, csak még előtte vagyunk. Hogy a konkrét utcai harcokig eljut-e a helyzet mint nemrég Kelet-Szlovákiában, azt nem tudom, de az esély megvan rá. Mindenképpen nagyon sokba fog ez kerülni az országnak: vagy tíz év múlva a kármentés, vagy az integráció támogatása minél előbb. Nem gondolom hogy "megérdemlik", csak azt, hogy a jelen helyzetben tenni kell az integrációért, mert hosszú távon nincs más lehetőség.

Várom átgondolt romapolitikai reakcióitokat :-)