Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atomvillanas

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyszerű eszközöket adnak a különféle közösségi szájtok a marketingeseknek arra, hogy minél kreatívabban tudják pimpelni az adatokat. Vegyünk egy egyszerű példát. A cikk leadje azt állítja, hogy "Az idén első alkalommal élőben közvetített a YouTube a Szigetről, a neten…..
Jól éreztem magam a tegnapi Smartmobil konferencián, sok érdekes információt, előadást hallottam. Ugyanakkor nem mehetek el szó nélkül a magyar konferenciák állandó problémája, az idők nem betartása mellett. Előrebocsátom, magamat sem tartom kiemelkedő előadónak, mégis a problémát és az óriási…..
atomvillanas 2012.03.30 12:59:42
@ern0: az, h te nem akarsz mozgo prezit latni az a te bajod :)

en nem tantoritanek el senkit annak a hasznalatatol, jomagam is igyekszem ha tudom hasznalni, mar csak azert is mert eleg mar az MS altal belenkbetonozott megszokasokbol.

az eloado persze legyen felkeszult, ne a mozgasra hegyezze ki a dolgokat, tudja kezelni a helyzetet ha valamiert gond akad, de ezek alap elvarasok asszem.
Az ilyen alapozó videóknál mindig az az érdekes, hogy milyen analógiát használ a prezentáló az adott témakör bemutatásához. Az alábbi videón a könyvtár - könyvtáros -könyvíró mesével kísérlik meg érthetőbbé tenni a SEO alapkoncepcióját. Igaz, később áttérünk a…..
Kádár Ákos írásaKét héttel ezelőtt (2012.01.10.) jelentette be a Google a „Search Plus Your World”-nek keresztelt, sok ellenérzést kiváltó újítását. A searchengineland a következőképpen foglalja össze az előzményeket:2005 júniusa óta jelennek meg a Google-ben…..
November van. Máris. Én nem sokat írtam azinternetre októberben, csökkent is az online keresetem az előző hónapokhoz képest. Kaptam 3,21 eurót, amit nagyon köszönök. Ezidáig 32,90 euró gyűlt össze a flattr Flattr számlámon. Ezt én ott gyűjtöm, hogy majd valami nagy kerekedjék…..
atomvillanas 2011.11.14 13:16:22
atomvillanas 2011.11.14 15:01:06
Csúnya késéssel, de itt a múlthavi bevétel poszt. Hagyomány az hagyomány.  Én 5,94 eurót kaptam tőletek szeptemberben, köszönöm, öröm bódottá. Ki mennyit? Remélem most már lesz, aki megelőz. Ki kapta Bevétel Kattintások…..
Én megint rengeteg pénzt kaptam tőletek (köszi!), és várom, hogy nektek hogyan alakult az a meleg augusztus. Ki kapta Bevétel Kattintások 1 klikk értéke Adomány @flattr4hungary…..
atomvillanas 2011.09.14 16:37:04
Hamár ajánlgatós nap van, ajánlgatom ezeket a matricákat. Egyrészt adhat ötletet QR használatra, másrészt a kódok még egy is szkennelhetők és flattrhetők. Találjátok ki mely szervezetek vannak a képeken. Segítség: Flattr4Android vagy iFlattr (Ha valaki szeretne ilyet, küldök…..
Tegnap mindenki megtudta, mennyi lett a Flattr bevétele. Most ezt én is szeretném megtudni. Ne szomorkodjatok, ha netán nulla. Lesz ez még... Ki kapta Bevétel Kattintások 1 klikk értéke Adomány…..
Az elmúlt hét felelőtlen módon kimaradt, de most bepótolom a hiányt egy terjedelmes bejegyzéssel. Terjedelmes, mert egyre több magyar Dolog tűnik fel a Flattr oldalán, és ezeket fogom most itt mind egy szálig felsorolni. Nézelődjetek, flattrjetek, és hírdessétek az igét! A sorrend…..
..
atomvillanas 2011.07.18 17:07:28
Minden hónap 10-én boldog Flattr userek lepik el az Internetet, magasba kiáltva az aktuális bevételük. Mi pedig úgy gondoltuk, összegyűjtjük és megosztjuk ezeket mindenki okulására. Az összesített Flattr bevétel táblázat 11-én jelenik meg a FlattrChattr oldalon; az éppen soron…..
atomvillanas 2011.07.11 16:06:45
A Circle, vagyis az ismerősök csoportokba rendezgetése azt az illúziót adja meg a felhasználóknak, mintha postjaik tényleg zártan, csak adott csoportok számára jelenhetnének meg.Csakhogy a Google+ úgy működik, hogy tetszőleges általunk látható postot újrapostolhatunk, és ebben a…..
Olvtársaim az Úrban, ugye megmondtam, hogy a jövőt építik? És tessék, mint az egy fórum-hozzászólásból kiderült, nincs már Adobe DRM a Multimédiapláza anyagain. Egy saját fejlesztésű védelem van helyette, ami elvileg (még nem tudtam kipróbálni) kényelmesebbé teszi a…..
A dróton túl Maximum 2011.04.08 22:11:00
Azt írja a kiadó, hogy megjelent a könyv! Én még Isztambulban lötyögök, de siessen mindenki, és vegyen egy példányt, már csak anyagi okokból is, ahogy Woody Allen mondja. Kedvcsinálónak itt a borító.   Ja, és újfent felhívnám a figyelmet az internetes rendelés…..
Szóval ismét segítségkérés, felhívás, meg minden! A fő kérdés: szeretitek-e a fiiinom süteményeket?Kedves Olvasóink!A minap kicsit kétségbeesett hangú levelet kaptam az Inda felületéről egy szakdolgozat előtt álló egyetemistától, amelyben arra kér, osszuk meg…..
A Redditen a minap közel 2000 kommentet ért meg ez a téma, szó se róla, magas labda videojátékok címeit ráhúzni az ember szexuális életére, akár önironikusan (Alone in the Dark? Unreal? Dead Space?), akár nagyotmondásra kihegyezve (Force Unleashed? Shadow of the Colossus? Heavenly…..
atomvillanas 2011.01.31 15:21:03
Egy olyan trükköt találtunk, mellyel bármilyen cikket a Kindle-re küldhetünk. A lenti videó részletesen elmagyarázza, hogy mit kell tenni. Röviden, első élpésként az Amazon oldalán a fehér listre fel kell venni egy mailcímet (kindle@darkhelmetlive.com). Másdik lépésként a…..
Bigyóblog Ezt vettem az eBayen 2010.10.07 16:14:45
Véget ért az eBayes játék, sikerült elkölteni 200 eurót. Nem volt könnyű választani, jobbnál jobb termékekre bukkantunk, ahogy egyre mélyebben és mélyebben belemerültünk az aukciós szájt bugyraiba. Mivel kütyüblogról van szó, elsősorban kütyüket kerestünk, azon belül is…..
Vannak helyzetek, amiket nem lehet megmagyarázni.De nem is kell. Volt még a múlt században egy üzlettársam, aki nem tűrt el egy mondatot sem, ami nem a megoldásról szólt. A problémát ismerte, az okokat látta, a magyarázkodás nem érdekelte. Jó iskola volt.Igen, most a Szörcs magyar…..
atomvillanas 2010.06.02 00:08:38
Konrad, nehany dolgot szerintem nem art tisztazni.

1. A Szorcs fejlesztoinek irott levelemben - amely teljes es eredeti terjedelmeben elolvashato a blogomon -, semmifele vadaskodas, gyanusitgatas nem hangzott el, pusztan szakmailag megkerdojelezhetetlen bizonyitekon alapulo egyszeru kerdeseket tettem fel. Nem volt szo csalasrol, es egyebekrol, ezert nem igazan ertem a boszorkanyuldozeses hasonlatokat sem.

2. A Szorcs gyakorlatilag 3 nappal rendelkezett, h az allaspontjat kifejtse - a nyilt leveluk megirasa lehetett ugy 2 ora -, de ehelyett ok elkezdtek meghamisitani a bizonyitekokat, csak sajnos nem eleg ugyesen, es ennek meg is vannak az egyertelmu bizonyitekai. Ez sem boszorkanyuldozes.

Az altalam feltett kerdesekre viszont mind a mai napig nem erkezett valasz, ahogy azt @sycko irja is.

3. Elhiszem, h ez egy kvazi szuk reteget erinto terulet, de az, h ez az ugy eddig fajult, arrol nem igazan tehetek. De lassan mar oda jutunk, h szinte sajnalni kell oket, en pedig erezzem magam kellemetlenul, mert feltettem nehany kerdest.

4. Minden tiszteletem a belefektetett sok munkaert, de ha tudnanak konkret ellenbizonyitekokkal szolgalni, akkor azt mar reg megtehettek volna, ehelyett most az ugy kovetkezmenyekent kipattant tuzeket probaljak oltani.

5. Miutan eleg sok szerver tobb honapra visszamenoen naploz logokat - tehat jo regre visszaellenorizheto minden -, erdemes lehet talan ezen a teruleten is vizsgalatokat vegezni majd.

Az auditot orvendetesnek talalom, majd ne felejtsenek el egy jogi nyilatkozatot is elhelyezni az oldalon, h a kereso meddig es milyen keresesi es latogatoi adatokat tarol el, mert a mostani privacy botranyok koraban azt hiszem ez lenne a legkevesebb,

Amire tehat valaszt vartam, es var a szakma mind a mai napig, azok a kovetkezok:

- Milyen IP cimrol erkeztek a Szorcs kereso robotjai mondjuk februarban, marciusban?
- Milyen User-Agentet hasznaltak?

Az ezekre a kerdesekre adott egyertelmu valaszok tisztazhatjak a mostani szituaciot, boszorkanyuldozest.
Kimondatott: a Google beengedi, sőt, kiemeli a friss twiteket a keresőjében. De hogyan? Vegyük Marissa Mayer postját: user experience will greatly benefit from the inclusion of this up-to-the-minute data, and we look forward to having a product that showcases how tweets can make…..
Az egyik legnépszerűbb iPhone-alkalmazás történetét járja körül a Slate. Immár 50 milliós felhasználótábora van a Shazam mintaelemző zeneszolgáltatásnak. Akinek van iPhone-ja vagy Blackberryje, esetleg androidos készüléke, minden bizonnyal kipróbálta már az alkalmazást. A…..
Összefoglaló: a közösségi szájtokban zajló információterjedés nehezen modellezhető. Intutívan kell ebben a térben kampányolni. Erre pedig a legjobb eszköz a mai napig a vírusmarketing. Az SMO nem több egyszerű parasztvakításnál. Ha egy cégnek fontos a közösségi…..
Ebben a posztban egy kedves olvasónk által írt  könyvajánlót közlünk. Az "Elkendőzött valóság" című könyv szerzője Joris Luyendijk, holland író, tudósító, aki 1971-ben született Amszterdamban. Luyendijk Amszterdamban, Kansasben és Kairóban folytatott…..
Miskolczy Csaba múltkori, a Kreatív Online-on megjelent cikkében arra szólított fel, hogy a nagy globális szolgáltatások helyett a hazaiakat kellene támogatnia a magyar netezőknek, hirdetőknek, ügynökségeknek. Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi vezetője a publicisztikához…..