Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paxton

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lélekház A revelációm napja... 2020.07.08 23:36:02
Az előző bejegyzésemben már szóltam a „revelációm” napjáról, arról a pillanatról, amikor rájöttem, hogy az anyám nárcisztikus. Soha olyan összetett érzéssel még nem találkoztam: mintha egész életemben egy bolonddá tett szamár módjára rohantam volna anyám szeretetéért, mint a csacsi, akinek egy…..
Paxton 2020.07.09 13:27:59
@dokanin: Jaja, az anyuka reakciójára én is kíváncsi leszek. A nárcisztikus szülö számára egyféle kognitív disszonanciás sokkot okozna a szembenézés, szóval nekik marad a másik út, akármekkora rombolással is jár. A posztírónak javaslom, hogy változtasson nevet, lakcímet és telefonszámot.. Amúgy szép volt, sok sikert és kitartást hozzá.
Paxton 2020.07.09 13:32:52
@Egon Estragon: Igen, sajnos a többségnek kevés ennyi. Ez csak még jobban felpiszkálja. A nárcisztikus szülök nem változnak, a maximum annyi várható el tölük, hogy egy rövid ideig elnyomják a természetüket. Megoldást csak a tartós távolságtartás hozhat.
Paxton 2020.07.09 15:17:45
@Almandin: Igen, az azonnali zárcsere alap. Egy ismerősnél a kitörési kísérletet azzal büntette a szülő, hogy a saját kulcsával bement a lánya lakásába, és ami cuccot meglátott azt kihajította az ablakon az emeletről.. És utólag persze lehet rendőrségre menni, de iszonyúan kínos helyzet és segíteni meg már nem segít.
Én szurkolok a posztírónak és gratuláció az eddigi előre haladásért.
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Paxton 2019.08.30 12:16:05
@molnibalage: Valóban egy kicsit túlzásba estem. Kellett volna még hozzá a következő:
- Göring ne tolja el az Angliai Légi Csatát
- Tigris, Királytigris, Maus, Nashorn, Dora/Scherer Gustav és a többi megalomán örültség helyett a Pzkmpfw V Panther, hosszú csövű Pzkmpfw IV futószalag termelésében tolni az erőforrásokat
- Me-262 hadrendbe állítása minél hamarabb (légifölény vadászként)
- Graf Zeppelin repülőgéphordozó és V-2 program helyett Karl Dönitz "Z"-tervének megvalósítása a Type XXI tengeralattjárókkal.
A technikai szint megvolt egy teljes európai hódításhoz, csak hát az erőforrásokat elforgácsolták..
Paxton 2019.08.30 13:23:03
@molnibalage: Előrebocsátom, nem vagyok német fan. :) Minden nációból megvannak a kedvelt hőseim és haditechnikai eszközeim. Amerikai Iowa és P-51 Mustang, német Panther és Type XXI, orosz T-34. :)
Az európai német győzelem szerintem nem volt elképzelhetetlen, csak sok minden kellet volna hozzá politikai és szervezési oldalról is. Egy pillanatig nem feltételezem, hogy az 1940-ben 4.5 millió gépkocsit gyártó amerikai iparral a német gyártósorok felvették volna a versenyt. De sokat segített volna a helyzeten, ha Adolf nem üzen hadat az USA-nak Pearl Harbor után. Ribbentrop könyörgött neki, hogy ne csináljon ilyen hülyeséget, mert a háromhatalmi egyezmény csak akkor kötelezte volna a hadüzenetre, ha az USA támadja meg Japánt. Az amerikaiak a szeretik kicsit átírni a dolgot, de az volt a helyzet, hogy 1941-ben még nagyon kevesen támogatták a Kongresszusban Roosvelt-et az európai háborúval kapcsolatban. Pl. Joseph Kennedy (JFK apja) is eltökélten izonacionalista politikát hangoztatott.Ha Adolf nem teszi meg Roosvelt-nek ezt a szíveséget, erősen véleményes, hogy az elnök keresztül tudta volna-e verni a hadüzenetet a Kongresszuson. Ha pedig az USA nem lép be a háborúba Németország ellen, Adolf pedig jobban átgondolja a Barbarossa-tervet, kétséges, hogy Európában bárki meg tudta volna-e állítani a németeket. Franciaország, Lengyelország, Balkán, Ausztria, Csehország, Dánia meghódítva; Magyarország, Románia, Olaszország, Finnország pedig szövetséges. Az USA katonai nélkül pedig Anglia a túlélésért küzd, hogy a Brit-szigetek 80 milliós népességét élelmezni tudja..
A hadtörténelem iránt érdeklődő szakmai sokaságon belül egy markáns kisebbség kifejezetten a haditengerészet rajongója. Ők azok, akik csuklóból megmondják, mi a különbség egy cirkáló és egy romboló között, mi az a zászlóshajó és tán még azt is, hogy miért magasabb rendfokozat az altengernagy az…..
Paxton 2019.02.01 09:42:21
@Moin Moin: Igen, ez a háromszoros nyelvi áttét rendesen megkavarta a K.u.K./magyar haditengerészeti rangokat. Így terjedhettek el például a Fülig Jimmy-féle fregatt-főhadnagy rangok a köztudatban. :)
Amúgy a legjobb tudomásom szerint a K.u.K. haditengerészeti rangok a következőképpen alakultak (csökkenő sorrendben, Angolszász megnevezés/Magyar megnevezés):

Angolszász haditengerészet: K.u.K. haditengerészet:
Fleet Admiral Flotta tengernagy
Admiral Tengernagy
Vice Admiral Altengernagy
Rear Admiral Ellentengernagy
Commodore (nem volt magyar rang)
Captain Sorhajókapitány
Commander Fregattkapitány
Lieutenant Commander Korvettkapitány
Lieutenant Sorhajóhadnagy
Lieutenant, Junior Fregatthadnagy
Ensign Korvetthadnagy

Ezek értelemszerűen nem tükörfordítások, hanem az azonos hatáskör/szolgálati beosztás szerint vannak összepárosítva.
Rendvédelmi, titkosszolgálati és katonai témákkal foglalkozó szakblogként a Lemil már eddig is többször érintette a terrorizmus és a terrorelhárítás különböző aspektusait. Mai, több szempontból is rendhagyó posztunk egy hosszú beszélgetés első részét tartalmazza (a másodikra még várnotok kell néhány…..
Paxton 2017.05.25 10:44:45
Az interjú nagyon jó, és minden elismerésem a TEK kommunikációs vezetőjének felkészültségéért. Azonban a személyes környezetemben tapasztalt reakciók alapján úgy gondolom, hogy TEK-ről kialakult kép az esetek túlnyomó többségében nem nélkülözi a politikai előítéletet/tapasztalatot. A TEK szakmai felkészültségéről, felszereléséről, szervezeti struktúrájáról nem akarok beszélni, mivel nincs rálátásom és tapasztalatom ezekről. Viszont sok emberben felmerül a kétely, hogy egy olyan fegyveres szervezet összeállításánál, amely bevallottan a „both our first and last line of defense”, vajon milyen önmérsékletet tud tanúsítani az a vezető politikai erő, amely bármely személy kinevezésnél kizárólag a „szeretve tisztelt” (copyright by Jókai Mór) vezető iránti vak lojalitást nézi, a szakmai rátermettséget pedig egyáltalán nem. Nagyon kirívó és szélsőséges példaként, de egyik barátom még azt is felhozta, hogy a Szovjetunióban annak idején doktrína írta elő, hogy a BTR-80 harcjármű a 20mm-es gépágyújával tömegoszlatásra bevethető.. Én el tudom fogadni az interjúban elhangzott szakmai érveket, de remélem Jasenszky Nándor alezredes úr is megérti, hogy egy olyan országban ahol már van precedens rendvédelmi erők politikai ellenzék elleni bevetésére (2006, REBISZ), miért kelt képzelt (vagy jogos) aggályokat egy ilyen katonai eszközökkel felszerelt alakulat. Elnézést a politikai vonal felhozásáért, de úgy érzem, hogy a TEK iránti előítéletek jó része innen ered.
Jól ismert történelmi és geopolitikai okok miatt a haditengerészeti érdeklődésű magyar military-fanok úgy száz éve vannak nehezebb helyzetben, mint a másik két nagy haderőnem rajongói. Azt ugyanis sokan tudjuk (az újságírók zömére ez most nem vonatkozik), hogy mi a különbség egy vadászgép és egy…..
Paxton 2017.05.17 17:54:27
@Cifu78: Én a magam részéről megköszönöm az Index újságíróinak a poszt megosztását, mert így van rá remény, hogy a tömegek okulnak valamennyit a posztból, és még többet a remek kommentekből. Ez úton is köszönöm mindenkinek a kiegészítéseket, jómagam is sok új dolgot tudtam meg a hozzászólásokból.
Paxton 2017.05.17 20:02:19
@Norden: A magyar folyami flottila hajói az 1950-es években épített kb. 50 db AN-2 aknásznaszád volt. Mára már csak 2 db maradt szolgálatban. A többit eladták a rendszerváltás után, amit villámgyorsan elkapkodtak, mivel az indukciós aknák elleni védelemként aluminiumból készültek, ami gyakorlatilag az örökélet záloga egy hajónál. A még szolgálatban lévő naszádjainkról itt találhatsz egy egészen friss cikket, technikai adatokkal is kiegészítve:

hajozas.hu/magazin/balaton/an-2-aknasznaszad-baja-jarorhajo-a-balatonon-teljesit-szolgalatot/
Paxton 2017.05.19 08:54:10
@gigabursch: Sajnos igen. Bármennyire is imádom a Birodalmi Csillagromboló külsejét, de funkciójában fából vaskarika. Olyan csatahajó, ami 72db TIE harci gépet szállít... nonszensz. Ugyanez igaz a Battlestar Galactica-ra is.
De hogy a realitás talaján maradjunk: jogos a felvetés, hogy mivel pl. a Bismarck és Scharnhorst osztályú csatahajók is vittek 2-2db hidroplánt, akkor azok valójában vízirepülőgép-anyahajók? :)
Szűk két héttel ezelőtt újabb szavazást engedtem útjára a Konteóbarátok Körének tagsága körében. A témák közé nagy mellénnyel bevettem az azonosítatlan repülő tárgyakat (ufókat) is, és bevallom, nem okozott túl nagy meglepetést, hogy amikor összeszámoltam a voksokat,…..
Megpróbáltam, nem megy... Itt ülök éjnek idején a gép előtt és rájöttem, hogy ebből nem tudok nem posztot rittyenteni itt, a lemilen...Az egyik testvérblog posztjának hozzászólásai között említette az egyik kommentelő, hogy tán három évvel ezelőtt számolta össze a Magyar…..
Nőnap van, ráadásul nemzetközi. Az íróasztalom fölé görnyedve hosszú órákat töltöttem annak kifundálásával, hogyan is emlékezhetnénk meg méltóképpen erről a jeles alkalomról (Mata Harit ugye már kilőttük, akarom mondani kitárgyaltuk), mígnem eszembe jutott egy régebbi…..
Történetünk idején, vagy mondjuk úgy, a kelta uralom csúcspontján a Duna alsó szakaszától egészen a donegali partokig el lehetett utazni úgy, hogy túl sok új nyelvet nem kellett megtanulni közben. Egységes birodalommá természetesen nem szerveződtek az Európa nyugati és…..
Sándor barátunk, rendszeres olvasónk és szs. nicken kommentelőnk elhatározta, hogy kissé felélénkíti a klasszikus történeti elemeket az ókori Görögországból. Szerzőnk szerényen azt írja, hogy mostanában egy projekt miatt foglalkozik kicsit a Kr.e. 4-3. század (had)történelmi…..
Már említettük egyszer (talán a móri bankrablás és nyolcas emberölés ügyének tárgyalásakor), s most csak megerősíteni tudjuk, hogy szép hazánk nemcsak termálvízben, vízilabda-aranyakban és gyengeelméjű politikusokban állja az erős nemzetközi verseny kihívásait, hanem…..
Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy a lemilblog olvasóinak kemény magja zártkörű fórumként, üzenőfalként és élménybeszámoló-helyszínként használhassa. A blog bejegyzései (vagyis a posztok és a hozzá fűződő kommentek) ezen legelső Bevezető kivételével védettek, ami…..
Bár blogunk a témájánál fogva főleg férfi olvasókat vonz, nagy örömünkre szolgál, hogy rendszeres látogatóink között a hölgyek is szép számban képviseltetik magukat. Tekintsék ezt a kis történelmi összefoglalót amolyan - majdnem megkésett - nőnapi ajándéknak és tisztelgésnek egykori hölgytársaik…..
Paxton 2009.03.10 06:08:28
@Mentula: Az utolsó (amerikai) hölgy a profi módon felrakott bandázsából ítélve valamilyen full-contact küzdősport bajnoka lehet.. :)
A lemilblog szerzői (hasonlóan olvasóink döntő többségéhez) elkötelezett környezetvédők: nem dobálják szanaszét a sörösdobozokat, nem gyújtanak tábortüzet benzinkutak közvetlen szomszédságában és visszaviszik az üres lőszerhüvelyeket a színesfém-kereskedőkhöz. Innen…..
Paxton 2009.01.18 18:53:00
@Titus Pullo Urbino: Nagyon jó!:) Bár az amcsik akkor még valóban a SZU-ra kenték volna a dolgot.:)

A poszt is remek. Anno kölyökfejjel én is olvastam Nemere regényét az incidensről, és nagyon élvezetes volt olvasni így összefoglalva a sztorit.

@Rocky: A zöldek céljai tényleg dicséretesek, de néha nagyon átesenek a ló másik oldalára. Pl. atomerőmű elleneségük.. Ráadásul gyakran beleavatkoznak haditechnikai dolgokba, ami szerintem elég közel áll sok lemil-olvasó szívéhez.. :)

Paxton 2009.01.18 19:02:22
@tiboru: Gratula a posztért!
Egy valószínűleg Urban Legend: Egy nappal a hajó elsüllyedése után valamelyik francia fejes állítólag ezt reagálta az újságírók kérdésére: "Nem tehetünk arról, hogy a Greenpeace hajója annyira rozoga állapotban volt, hogy elsüllyedt a kikötőben. Örüljenek, hogy nem a tengeren süllyedt el!" :)
Örömmel láttam, hogy a tegnapi nap bemelegítő posztja szép látogatottságot produkált; mivel mi egy nagy, összetartó és boldog család vagyunk, elárulom, hogy (a konteóblog eddigi rekordját megdöntve) az elmúlt 24 órában 13 ezernél is több oldalletöltést regisztrált a…..
Kedves olvasóink, kommentelők, vendégposztolók, satöbbi!Ahogyan azt a kiskorú prostikat futtató egyszeri strici mondta az őt kihallgató erkölcsrendészetis nyomozónak: de felügyelő úr, maga is tudja, hogy nem lehet elég korán kezdeni!Régóta felvetődött egy olyan összejövetel…..
Paxton 2009.01.10 17:22:18
@mr nemo: Hogy az autópályát nem élnénk túl, az nem teljesen igaz. Csak az alkalmazott technikától függ. Egy BTR-80-sal bármikor épségben hazajuttatom magunkat. :)