Regisztráció Blogot indítok
Adatok
curio

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Normafára síparadicsomot álmodók sokszor példálóznak azzal, hogy Bécs mellett is van egy nagy hagyományú, hasonló adottságokkal rendelkező sípálya. A hóágyúkat a Normafára tervezők azzal érvelnek, hogy ha a sógoroknál működik, akkor nálunk miért ne lehetne egy menő sípálya Budapest belvárosához…..
curio 2019.01.07 12:29:58
@kvp:
Aki azt mondja, hogy azzal főzzünk amink van a Normafára az még soha nem siielt,
Ma már a kis gyerekek oktatása is kérdéses műanyag havon. Mert hó az nincs.
Az esetleges hóágyús hó lefagyásához legaláb mínusz öt fok szükséges három - öt napig.
Ezt az elmúlt 10 évben a hegy csak évente egyszer produkálta.
Természetesen lehet hóágyúzni, mindent meg akarnak tenni, hogy ez így legyen mert bizonyos NER lovagok érdekeltek benne.
Mi adófizetők meg - azt hiszik - készséggel fizetünk.
Ami bécsi pályát illeti azon már a nyári bobpályát is megakarják szüntetni és ha igaz akkor a legközelebbi felvonó felülvizsgálatnál már az üzemeltető nem akarja megujítani.
Iszonyatos indulatok szabadulnak el a menni - maradni - hazamenni témában. Egy anyuka írja: ". . . 4 évet Németországban töltött a gyermekem. A tanító néni mesélte, hogy első nap az iskolában mindenkihez odafutott. Te magyarul beszélsz? Majd mindenkit megölelt. Aki ezt érti, az tudja, hogy miért…..
curio 2018.09.02 14:11:16
@röf: Lehet ilyen butaságokat röfögni. De aki elöször a pénz mián ment ki az, eleht, hogy egyszer visszajön, de akkor azonnal látja, hogy az itthoni rend az nem rend hanem diktatúra, méghozzá kegyetlen.
Mivel már egyszer boldogult kimegy újból, ezúttal hossazbban.
Ami az egy millió kivándorlási szándékot illeti, az valóban csak egy szándék. Ám a folytonos nagyot mondok de csak a haveroknak cselekszek ezt egyre inkább erősíti.
curio 2018.09.02 22:26:02
@röf: tartok tőle, hogy nem az én fejemmel van baj, hanem a tieddel, bár elfogadom, hogy van az pénz amiért egyesek a saját mamájukat is hülyének nézik, ha az véletlenül erre a görbelábú futbalist királyságára valami rosszat mer mondani.
Úgy másfél hónapja jelent meg Anita írása a blogon arról, mi az a tíz dolog, ami nem tetszik neki Finnországban. (A Tíz-dolog sorozat írásait egyébként itt érheted el.) A poszt meglehetős vihart kavart, és arra ihlette a Tamperében élő Richárdot, hogy amolyan válaszfélét (vagy ahogyan ő fogalmaz:…..
curio 2018.05.31 22:13:09
@P.Elliot:
Lehet hogy félreérted. Azt hiszem az első benyomásokat is le lehet írni, de talán nem azzal, hogy emiatt utálok egy országot.
Ma amikor könnyen és gyorsan lehet információkat szerez i egy országról, igen visszás lehet, hogy sztereotípiákat is le valaki mint első benyomást.
Olyat amit az első utikönyv megemlít, hogy ez vár rád.
Én sem értem, hogy ha valaki elmegy egy országba és szembesül azzal amit minden utikönyvben el lehet olvasni akkor miért kezdi el utálni azt az országot.
  A lányom egy vidéki szakképző iskolába jár, amelyik egyébként egyházi fenntartású. Van olyan, mikor szívesen megy, van mikor nem. Elvan. Tegnap beszélgettünk. Persze a tanulásra terelődött a szó. Nem szeretnék az a stupid szülő lenni, aki végig kérdezi a tárgyakból kapott jegyeket és…..
curio 2018.05.23 21:09:55
@Ekrü:
Nem tudom mikor járt Egyiptomban. De ar amit mond nettó hazugság.
Egyébként a poszt arról szólt, hogy a tanár felmondta a királyi televízió szövegét.
Sokszor bebizonyosodott, hogy aki elhiszi amit mond az M1 a nagyon befele néz.
A gyerekek az interneten szinte mindenhez hozzáférnek. Nekik elmondani az M1 vagy a kormány szövegét az arra nézve ciki aki elmondja.
A neten látható életjelenségek egyszerűen nem támasztják alá a kormánypropagandát.
Sajnos visszajutottunk oda, hogy akármilyen okból egy tanár megint csak a hivatalos propagandát meri mondani, ha nem szeretné, hogy elvesszen az állása. Plána egy egyházi fenntartású (amit mint köztudott nem az egyház hanem mi tartunk el) intézményben
curio 2018.05.25 15:05:21
@Ekrü:
Lehet, hogy valódi Egyiptom tudor vagy.
Én a magam részéről rendezsresen járok Egyiptomba (munka okán) és nekem semmilyen rossz élményem nincs, holott senki sem kisér, de az emberek kedvesek.
Nagyon is élhető helyek, talán egy kicsit zsufoltan vannak.
Persze mindeki azt von le amit akar abból, hogy kísérnek, de hidd el, mivel Egyiptom egyik legfőbb bevétele a turizmus, ki akarnak szolgálni, hogy ne félj meg vagy védve.
Egyépként a Sinai-tól eltekintve mindenhol igen biztonságos, bár természtesen bolondok mindenhol vannak.
Szinte minden túrázási útmutató úgy kezdődik, hogy mindig legyen nálunk elegendő étel és ital, ha kirándulni indulunk. Ami nem meglepő, hiszen kilométereket megtenni csak energiával telten lehet. Ebben a bejegyzésben szemügyre vesszük, hogy a turisták által közkedvelt Budai-hegység nevezetes…..
A nagy világégések mentén hatalmas változások zajlottak le a társadalomban. De hogyan is változott meg az éjszakai élet az 1950-es 1960-as évek Budapestjén? Szubjektív válogatás következik, bátran egészítsék ki! Ha pedig kérdésük lenne, szívesen utánajárok! Fotó: Bauer Sándor, 1962. Forrás:…..
2 éve (2016. január 16-án) gyökeresen változott meg a budai oldal villamosközlekedése, mivel beindult a budai fonódó villamoshálózat. Ez gyakorlatilag új alapokra helyezte a villamosközlekedést Budán. De ezenkívül volna mit fejleszteni Budán (főleg a déli részen), mivel vannak itt problémák szép…..
curio 2018.04.01 10:55:54
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Csak egyetérteni tudok.
A cikkben javasolt változtatások, többnyire fölöslegesek vagy nem érdekesek.

Ugyanakkor a dél-budai közelekedésnek javításának két nagyon is sarkalatos pontja van, amely fejlesztés minél később történik annál többe fog kerülni mind bosszúságban mind pénzben.
Az egyik a rakparti villamos kiépítése, ha már a fonodó villamost megépítették.
A másik a körhatos megépítése. Tudom, hogy mindent megtettek, hogy ne lehessen, de azért ez nem olyan nagy gond.
Egyébként is mitől jön az, hogy manapság minden felkent ember csak a hosszú vonalakban gondolkodik? Legalább torlódásokat jelent és az első havariánál igen nagy gondokat. Aki arra tervez bármit, hogy nincs üzemzavar az nem tervező csak rajzoló, mondta a főnököm 40 évvel ezelött.
Észak- budán ha már élővé tették a villamost el kellene gondolkodni, hogy Óbuda is kapja vissza a villamost. Jelenleg észak-dél irányban nincs villamos Óbudára. (A Bécsi út az Óbuda legszéle csak)