Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mordath

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az USA Munkaügyi Minisztériumának (DL) statisztikai intézete évente kiad egy jelentést, amelyben (egyebek mellett) a különféle nemzetgazdasági ágazatokban dolgozók béréről, ezek jövedelmi viszonyairól is részletes kimutatásokat közöl. Mi most a rendvédelmi területet mutatjuk be néhány számmal, hadd…..
Mordath 2018.07.13 04:33:38
Lost in translation tipikus esete. Ezek alap bérek. Legjobb esetben is átlag bérek. Közel húsz éve élek az Egyesült Államokban. Eddig még nem találkoztam rendőrrel aki $100k alatt keresett volna. Vannak akik az állandó túlórával dupla műszakkal $300k is megkeresnek. Ezeket a hirekben is felhozzák időről időre. A szakszervezeti túlóra amiben benne van ékszer boltok, luxus ingatlanok, építkezési útbiztosítás stb. Mind a munkához tartozó fizetés kiegészítés. Ehhez még hozzá kell számolni a ruháztatást. Ingyenes járművet és utaztatást! A valóság egy átlagos rangú rendőrnek minimum duplája az itt leírtakhoz képest. Utolsóként érdemes megemlíteni a 3x különböző nyudíj járulékot és a kedvezményes lakástörletsztési hitel (3-3.4 kamatláb). Itt vannak városok ahol kedvezményes hitelt és kiemelt vásárlási körülményeket kapnak a fegyveres szervek tagjai pl Cooper City Florida.
Ugyanakkor ez mind nem teljesen mérvadó. A két világ össze nem hasonlítható. Amikor elkezdesz “élni” Amerikában akkor a havi kiadások egészen elképszetőek tudnak lenni. Egy négy tagú család akinek saját lakása van. Esetleg kettő gyerekkel. Betegbiztositással autó hitelekkel (2 minimum) az éves bevételnek meg kell haladnia a $65-75k. Ebből egyszerű körülmények között meg lehet élni. Félre tenni nem igazán. Ha kettő kereset van akkor sokkal többet meg kell keressenek mert akkor a kiadások ugrás szerűen megnőnek. Gyerek megőrző. Délutáni foglalkozások ezalatt értem a szakköröket stb. Ez itt mind privát tehát fizetős! És nem olcsó. Szóval ez a fizetés amit itt írnak egyáltalan nem minősül kiemelkedőnek. A fizetés egy bizonyos élet színvonalat mutat ami megtévesztő ha az ember otthoni árfolyamra vezeti vissza. Az igazság odahaza az emberek könnyedén elfelejtik különböző szociális juttatásokat. Mint például óvoda. Mi egy gyerekért fizetünk évi $8k-t. Ebben semmilyen nyári program nincs benne. Olcsóbb haza küldeni a gyerekeket nyárra mint itt táborokat fizetni.