Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mdorka

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úton - hazafelé... Hét 2008.11.06 16:45:00
Dorkától kaptam a labdát, miszerint mondjak 7 dolgot, amit nem - vagy csak kevesen - tudnak még rólam a blogfeleim. Találkoztam már ennél könnyebb feladattal is, de megküzdök vele. A több mint egy év alatt, amit kommentekben  a barátaimnál elcsepegtettem, azokból könnyen…..
Olvasgattam este a híreket, sőt még odáig is elmerészkedtem, hogy szabad félórámban végiglőttem a távkapcsolóval az esti tévéhíradókat, amit nem sűrűn teszek meg. Természetesen a dunaszerdahelyi magyarverés mellett a nagycsécsi gyilkosság volt mindenhol a fő téma. Bennem…..
Ildikó néni (azaz Sanya) ezúttal az egytálételek derűs és laktató, nem túl komplikált, de annál ízletesebb világába kalauzol el bennünket. Magánvéleményem (mármint Té magánvéleménye), hogy egy olyan étel, amelyben mondjuk sok csülök, rengeteg krumpli és sok-sok fokhagyma…..
Egyiket sem! Kóser vágás 2008.08.19 11:03:00
Szerintem kurvára nem kóser. :(Elektrosokkal behajtják a gépbe, hátára fordítják, elvágják a torkát, kitépik a torkán át az ereket, és utána kilökik a gépből, még mindig eszméletén, és hagyják szenvedni. Vajon a vallási törvények az állatvédelmi törvények felett…..
mdorka 2008.08.20 22:48:08
Hmm.. Jó kérdés.... Bár azt hiszem ügyesen kell elmetszeni az állat nyaki ütőerét. Gyorsan eszméletét veszti, így elméletileg nem szenved sokat, és ki is vérzik. A baj akkor van, ha véletlenül a légcsövet is átvágják, ekkor ugyanis szerencsétlen pára a saját vérében fuldoklik, hang nélkül ugyan, és ez szörnyű.

Igazi kóser vágásoknál nagyon is odafigyelnek arra, hogy minden az előírásoknak megfelelően történjen, a jószág tartása is(!) normális körülménye közt történjen, és az állat ne kínlódjon sem élete, sem halála közben sem fölöslegesen...

Ha már meghalt az állat, hogyan lehet rendesen kivéreztetni?...

Jajj. Láttam nagyimat(nem vezetett igazán kóser konyhát, de erre-arra azért odfigyelt, és sóletkályhája is volt, míg át nem alakították a konyhát fürdőszobává:D) libát levágni kislánykoromban, Azóta sem tudtam kiheverni, nem is szeretem a libát.

Gyanútlanul odasettenkedtem a fehér zománclavórhoz, tudván hogy a liba meghalt, elvégre a feje immár a lábánál figyelt, nem a nyakán...

Megpiszkáltam egy kanállal vagy valami ilyesmivel..
És ekkor a fej nélküli liba kiugrott a lavórból, és elindult, nagy szárnycsapkodással..
Elvégre fej nélkül agyhalottnak kellett lennie.. ekkor nagyi elkapta a lábát, és erősen lógatta lefelé,(véreztetés?) tán meg is lóbálta, közben engem próbált nyugtatni, de én bizony fejhangon sikítozva átszaladtam a szomszédba, Hrisko néniékhez...Szerintem hajszál választott el tőle, hogy nem lettem bepisilős gyerek az eset után..

Bocs az ideblogolásért, gyerekkori "élményem" más blogján való kiöntéséért:-)de te juttattad eszembe..

Szóval ha meg akarjuk enni az állatot, akkor meg köll ölni valahogy, és elég nehéz elkerülni ez ezzel való lelkiismereti felpiszkálódásokat....
vegaság, nem vegaság..
Hát biza én hús nélküli étkezés után nem is érzem jól magam, három fiúgyerekem meg simán éhenhalna vegaként...

Nomeg a Bibliában benne van ám, hogy nektek adom, egyétek stb..( állatfajták felsorolása) És ki vagyok én, hogy
I-ten szavát felülírjam?

Ha meg keresztény szemszögből nézzük a vegaságot,akkor is úgy gondolom, Jézus is simán evett húst, (kóservágottat)és bőrsarut hordott.

Kell e jobbnak lenni Őnála?

Azt viszont megértem, és elfogadom, hogy ha valakinek a szervezete jelzi, hogy elég a húsból, át kell állnia, ám tegye. A testünk okos, csak figyelni kell rá..
szerintem..

Húde hosszú voltam. Majdnem teremburás:)

Kedves Olvasóink (egyre többen: immár stabilan a napi 200-300-as zónában, de sokszor jóval fölötte), most könnyebb műfaj következik. Kérem elnézését annak, aki szerint ez a húsvét fennköltségét zavarja - szerintem az emberi hülyeség az év 365 napján időszerű. Sőt, idén a…..
Kitalátor Védőoltás 2008.05.23 15:21:00
"A patikákból eltűnt a kullancs elleni védőoltás"- írja és harsogja a média. Még az az isteni szerencse, hogy a szúnyogok elleni és a rókák elleni védőoltásokból van elegendő mennyiség, sőt a szar elleni védőoltásokból is. Hülye újságírók elleni…..
mdorka 2008.06.03 21:56:35
:-)