Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Régimódi

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szigorodik a gyerekülések szabályozása: Az új szabályozás szerint sem a régebbi gyermeküléseket sem az ülésmagasítót nem lehet használni mint korábban. A gyermeküléseken sorozatszámok igazítják el a kedves érdeklődőket és egy bizonyos sorozatszám alatt az üléseket nem…..
Régimódi 2008.08.20 18:29:46
Szerintem is valami gyerekülésgyártó keze (pénze) van a dologban.

Mert akkor a közlekedésbiztonság angyalai eddig hazudtak? Nem is olyan biztonságosak a mostani ülések, mint igérték? Egy gyerekülés az eddigieknél kevésbbé csökkenti a sérülés kockázatát, ha néhány paramétert átírnak a szabályrendszerben?

Kedves döntéshozók és előkészítők! Önök segget csinálnak a szájukból. Mert most a gyerekem pont az Önök által eddig jónak minősített ülésben utazik. Esetleg meg tetszettek gondolni magukat? Lejárt a korábbi döntéseik szavatossága?
Engem - jó néhány szabálykövető autóstársammal és egyben felelősségteljes apával egyetemben - Önök eddig becsaptak. A bolondját járatták velünk. Elhitették, hogy a gyerekünk biztonságban van ott hátul. Pedig nem!

Vagy sunyi módon újabb pénzbeszedési lehetőséget tetszettek találni?
Ez is egy olyan bomba üzletnek látszik, mint a zéró toleranciás objektív felelősséges szerencsejáték?

Arra kell gondolnom, hogy az objektív felelősség elvének fényes eredményeket és zsíros közigazgatási bírságokat eredményező bevezetése nem is csökkenti a gyerekemre az autómban leselkedő veszélyt???
Nem is javul a közlekedésbiztonság???
Vagy esetleg több bevételt terveztek és nem jött be?
Vagy esetleg az derült ki, hogy épp a szeleburdi és felelőtlen apukák és anyukák a legmegzabolázhatatlanabbak, akiknek mit se számít a több tízezres bírság, az újratervezett büntetőpont rendszer, csak száguldoznak az ócska ülésekbe szíjazott gyerekeikkel?
Nahát!

Nem találok sehol se utalást arra, hogy tetszettek-e tiltakozni akkor, amikor az országgyűlés - ahelyett, hogy szigorította volna a feltételeket - úgy döntött, hogy már általános iskolai végzettség sem szükséges a jogosítvány megszerzéséhez? Na például, ha akkor okosabbak, elevenebbek, jobban hallatják a hangjukat, stb., tán kicsit biztonságosabban és kulturáltabban közlekedhetnénk mindannyian, gyerekünk is átvészelné ezeket a nehéz időket a mostani "elég-biztonságos" gyerekülésében.

Persze, akkor mivel tudnák igazolni saját működésük áldásosságát, nélkülözhetetlenségét, mást ne mondjak: pótolhatatlanságát?

És nem utolsó sorban: tetszenének már jogharmonizálni valami olyan eus szabály viszonylatában, ami úgy teszi jogokat/kötelességeket/szabályzókat és a szimpla hétköznapi életet is kicsit eu komformabbá, hogy nem veri újabb adminisztratív költségekbe kicsi hazánk büszke eu-polgárait?
killtheradical Tudsz saccolni? 2008.07.30 06:17:00
Lopsz, csalsz, hazudsz! Igaz történet alapján. Szeretem én a magyar államot, annak is leginkább az adóhatóságát. Az Apehet kisstílű dolog szidni, mert dupla hendikeppel indul: szívatják a törvények, rendeletek ellentmondásai és hézagai, és szívatják a lehetőségek, amik…..
Régimódi 2008.07.30 18:05:41
Uraim, ne legyen már vállalkozó vállalkozónak farkasa!
Országos játék lett a vállalkozókat adócsaló-bunkó-béemvés masszaként kezelni, de ezt a játékot hagyják már meg a játékszabályokat megálmodó és oly szorgalmasan módosítgató bűrokratáknak!
Vagy ha nem sikerül, és kényszert éreznek arra, hogy már egymást is gyanakodva méregessék, leckéztessék, kioktassák, bízva abban, hogy az igazságérzetük kimondása(leírása) ténylegesen jobb lelkiállapotba hozza magukat, legalább fogják fel a helyzetet úgy, hogy mindenki saját vállalkozásában van még 1 db tulajdonos, (kisebb vállalkozásokban mint többségi tulajdonos) az "állam", aki minél kevesebbet tesz a vállakozás sikeres működése érdekében, annál mohóbban markolja ki törvénybe foglalt jussát a bevételből, az eredményekből. Egy nagyzási hóbortban szenvedő, érzéktelen, dilettáns, pénzéhes üzlettársat hurcolunk magunkkal mind, akik vállalkozunk.
Én bizony arra biztatok mindenkit, hogy ha teheti, húzzon el jobb éghajlatra, ahol, ha nem is jobb a titokzatos üzlettárs, legalább kevesebbel is beéri, vagy legalább nem okádik a képébe minden lehetséges fórumon, hogy hazug pénzhajhász adócsaló...

Ps.:
Szerintem valójában ott burjánzik a csalás, a korrupció, a herdálás, ahol a közpénz és a versenyszféra érintkezik, és a "köz harcosai" ezt a tisztességtelen hozzáállást vetítik ki szisztematikusan a közbeszédben az egész vállalkozói rétegre.
Miért tud ez így fennmaradni? Mert ahelyett, hogy beintenénk (diplomatikusabban: finoman jeleznénk, hogy eddig futja az erőnkből) mi itt el vagyunk azzal, hogy a nem EVÁSOK tréningezik az EVÁSOKAT és fordítva, ketten együtt meg nekimennek pl. az EKHO-soknak, mintha egymás között kéne keresni a nehézségeink okozóit. Hát nem.
Szóval megérkezett az iPhone 3G. Rekordhosszúságú sorok még a boltok zárásakor is, izgatott vásárlók, egy hosszú pénteki munkanap az eladóknak. A tizenöt percesnek beharangozott kiszolgálás akár negyven percesre is elnyúlhatott - ez derül ki az Appleinsider…..
Régimódi 2008.07.14 00:52:31
Mit kapkodnak itt egyesek a brutálmarketinggel, meg a túlárazott iFonnal?
Basszus, mondjatok már olyan "klasszikus" mobil gyártót, amelyik nem max 1 évre tervezi a készülékét, hogy aztán iszonyat erkölcsi elavításba kezdjen, hogy megvegye a kuncsaft az újat? Lássuk már be, hogy 4-5 év alatt azért símán ki tud az ember perkálni pár százezer HUF-t telefonra.
Ha jól tudom, 4 milliót adtak el ebből a
sz@r ifónból... Mennyi hülye befolyásolható alak rohangál a világban, mi?
Amúgy meg igen, az Apple marketingjét tanítani lehetne, lehet tanítják is, csak jó termék is kell mögé, hogy működjön.

off: régebben olvastam, hogy egyszer, egy linux konferencián meghívott előadó volt egy protokoll szakértő, mert a fő guruk rájöttek, hogy kupálni kéne kicsit a kockásinges ejtőernyősnadrágos-szandálos közönséget, mert egyszerűen nem hiszik el a nagyvállalatvezetők, hogy megbízható, jó a termék, amit kínálnak, nem valami hippi tiltakozás, amire ha ráunnak, akkor hagyják a fenébe...
Meg az is rémlik valahonnan, hogy az Applénál vezetői rendeletben tiltották be a pocsolya rugdosást...

Hát lehet itt izomból agyaskodni, meg fikázni, meg lehet azt is gondolni békésen, hogy az ifónt nem azoknak csinálják, akik undorodnak tőle, hanem azoknak, akik szeretik az ilyesmit. Mi a f...ért baja ez néhányaknak?
Megjegyzem, én se vennék soha Aston Martint, mert mindig abban a genya pocsolyazöldben mutogatják, amitől nekem hánynom kell. Mennyivel szebb színűek például a Suzukik!
On.
Mónika komplikáció nélkül megszülte gyermekét, akinek a Miranda nevet adta. Az újdonsült anyuka  5. osztályos, 11 éves, 1997-ben született. 3 év múlva, 8. osztályban meg is fogja kapni a tananyag keretében a szexuális felvilágosítást ... Innen a hűvös irodából…..
Régimódi 2008.06.04 23:32:17