Regisztráció Blogot indítok
Adatok
poisonborz

31 bejegyzést írt és 156 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A záróévad grandiózus lesz, ezt tudtuk. Hat rész, másfél óra darabja, a legeslegutolsó még tán ennél is hosszabb, nagy csaták, drámák, halálok. Azt viszont fel sem tudtuk mérni, mekkora meló megy bele a vélhetően mindent eldöntő csatába: 55, egymást  követő éjszaka forgatták. A producer így köszönte…..
poisonborz 2018.04.10 12:51:04
@Hizdahr zo Loraq: mert szeretnél egy jó lezárást ha a könyv már sose jön ki vagy a 8. szezon csalódás :) (ahogy a 6 és 7 is sokaknak)
a sztori meg szinte biztos más szóval nem is spoiler
Tessék elképzelni, hogy 1995-öt írunk, Peter Jackson csak egy közepesen ismert, tehetségesnek tartott hippi Új-Zélandról, akinek eszébe sem jutott, hogy meg kéne filmesíteni Tolkien regényfolyamát. Bezzeg a Horváth Ádám vezette köztévének! És érdeklődtek is a jogtulajdonosnál, hogy mégis, lehet-e…..
poisonborz 2018.02.15 12:44:51
en.wikipedia.org/wiki/The_Lord_of_the_Rings_(film_series)

Hát ennek nem lett volna sokba utánanézni, 95-ben kezdődött a fejlesztés.
Hét tenger A német Titanic 2018.02.13 10:48:35
  1945 májusának első napjaiban úgy látszott, a háború már lényegében véget ért. Hitler öngyilkos lett, Berlin elesett, a német csapatok pedig -legalábbis a nyugati fronton- gyakorlatilag beszüntették az ellenállást. A hajdani birodalom romjainak irányítását a Führer végakaratának megfelelően a…..
Egy olvasónk hívta fel rá a figyelmet, hogy az Amerikai fater (American Dad) legutóbbi részében nem másról beszélnek a szereplők, mint Soros Györgyről. Az epizódban valahol 4 perc 20 másodpercnél kell keresni azt a részt, amikor Stan próbálja nyugtatgatni Francine-t. Itt a következő párbeszéd zajlik…..
A geekség egyik netovábbja szerintem a Trekkie-ség, azaz a Star Trek-franchise olyan szintű ismerete, amire annak kitalálója, Gene Roddenberry sem számított soha. És most nem arra gondolok, hogy az ember fejből sorolja a sorozatokban szereplő hajók lajstromjelét, hanem arra, hogy klingon feliratot…..
Ez lesz az a poszt, amiért a) semmiféle felelősséget nem tudunk vállalni, b) amit nem kell készpénznek venni és c) kiválóan alkalmas a Trónok harca-rajongók felidegesítésére. Az egész azzal kezdődött, hogy egy reddit-felhasználó kitett egy nagyon hosszú, eszeveszetten részletes…..
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca 6. évadának 9. epizódját. Kibeszélőnkben spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...
poisonborz 2016.06.21 12:14:09
@Fedor: ha ki lett volna képezve, igen, de hát folyamatosan azt láttuk hogy nem tudta megütni se a fizikai se az elméleti szintet - ha ezek után fél életüket harcban leélt katonákat kaszabol, az borzasztó irreális lenne (nem mintha nem lenne az egy csomó más ebben a szezonban).

A könyvekben Arya szála volt az ami más volt mint a többi Stark, aki - egy gyerekes kóborlós gyiloklistaírás után - mintha el akarná dobni a múltját és már nem a családi vérbosszúra gyúr. Nem vagyok író hogy ezt belefűzzem a nagyobb képbe, de el tudom képzelni hogy ezzel a szállal megismerjük az eddig csak említésszinten működő diplomáciai/besúgó/kémvilágot, vastagon merítve a középkor intézményeiből.

Ehelyett jött az értelmetlen lezárás, amiben az értelmetlenül vidáman kószáló kislányt agyonszurkálják, két emeletet zuhan egy mocskos folyóba, két városrészen át kergetik, idétlen intermezzó a színésznővel (aki a súlyos sérüléseit azért tudja ellátni mert "őt is megvágta néha a szeretője" :DDDD) majd megint kergetőzés konkrétan Terminátoros snittekkel, és végül braavos legfélelmetesebb szervezetének fejét állítja kard elé, aki bármit beígér neki, persze, szaladjon csak a szervezetük titkaival.

Ühüm.
1896-ban, pontosan 120 éve került megrendezésre a Millennium évének egyik legjelentősebb eseménye, az Ezredéves Országos Kiállítás, amelyet a Városligetben nyitottak meg. (Ebben az évben emlékeztek meg ugyanis a honfoglalás 1000 éves évfordulójáról, ezért hívták millenniumnak.) A Millenniumi…..
Friderikusz Sándor az alábbi nyilatkozatot juttatta el az Indexhez. A nyilatkozatot változatlan formában közöljük: FRIDERIKUSZ SÁNDOR NYILATKOZATA Ezen a héten kedden a Blikk című lap valótlan állításokat tartalmazó cikke nyomán szinte valamennyi hírportál arról tudósította a közvéleményt, hogy…..
Az most már teljesen egyértelmű, hogy érdemes nézni az Összezárva Friderikusszalt, mert a legtöbb beszélgetős műsorhoz képest itt az ismertebb közszereplők látszólag tényleg megnyílnak. Hogy Friderikusz, vagy a 24 órás összezárás miatt az nem is igazán fontos. Most a…..
poisonborz 2015.11.17 15:33:22
@Vajda Gábor (Gabor_V): This! Azért ajánlom hogy jutubozz elő pár Fridi-felvételt, bőven volt ott naív amatőrség, sok meghívott fogta a fejét hogy mi is történik itt - de tény hogy korszakalkotó volt, és Frei is ugyanígy tudott híres lenni a saját műfajában. És mindkettőjüket ugyanúgy koptatta ki belőle az idő, Freinél az egyre kidomborodó hajhász "nézzék milyen furcsa/gazdag emberek!!" attitűddel, Fridinél a Meglepő és Mulatságos-vonallal. De mindketten tudtak kapcsolni, és váltani arra amiben tehetségesek.
Bár mind a színészek, mind a Trónok harca sorozat készítői megerősítették, hogy Havas Jon  karaktere meghal, és nem lesz tovább a sorozatban, most mégis ennek az ellenkezője tűnik igaznak. A Jon Snowt alakító Kit Harington egy interjúban kotyogta el magát, lehet hogy akarata…..
Vasárnap este osztják ki az Aranyglóbusz-díjakat, a HFPA, azaz a Hollywoodban dolgozó külföldi sajtómunkások gittegyletének rendes éves kitüntetéseit. A gálát simán hívhatjuk a szegény ember Oscarjának is, értéke megkérdőjelezhető, hiszen az odaítélő grémium sokszor…..
Még tavaly nyáron jártunk a Kossuthkifli forgatásán, ami Fehér Béla azonos című könyve alapján készült az M1 számára. A hatrészes minisorozat Fehér Béla Jókai-paródiáját próbálja visszaadni a szabadságharc idején, ehhez készült el most az első rendes előzetes.…..
Ez márpedig kurvajól néz ki, és punktum. Az első hét percben a Birodalom megérkezik a Lothal nevű bolygóra, és velük együtt a zsarnokság és elnyomás is. A rohamosztagosok megfélemlítik a jónépet, új törvényeket tartatnak be és úgy általánosságban faszfejként viselkednek,…..
  Fotó: Huszti István A Family Guy szinkronja jó. A South Parké is. Még a Archeré is. Mégis hajlamosak vagyunk szinkronizált filmeket látva a hajunkba kapaszkodni a moziban, miközben közismerten jó szinkron készül itthon a rajzfilmekhez. A Balog Mix stúdióban megnéztük…..
Ez egyszerűen zseniális! Tényleg muszáj lesz megcsinálni! Budapest összes parádéját és látványos felvonulását, légi, vízi, földi és földalatti attrakcióját szívesen becserélném egy lebegő Kockásfülű nyúlra. Bár Mikrobiért soha nem voltam oda, azért az is nagyon jól…..
Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legjobban csengő marketing hívószavakat, amelyek mögött vagy nincs értékelhető tartalom, vagy pedig a hétköznapi életben totál értelmezhetetlen, fölösleges nagyzási hóbortról van szó csupán. Szavazzatok: melyik a legnagyobb…..
poisonborz 2013.05.20 10:21:50
Önmagában a magas ppi-t szidni értelmetlen. Nézz meg egy 1-2-es GalaxyS-t (AMOLED 233/207 ppi-s) , és sima fehér háttérnél ~20 centiről már zavaró hogy látni a (technológiából eredő) rácsmintát.

A mag/teljesítmény kihasználásáról nem a gyártóknak kell gondoskodni hanem a fejlesztőknek/tervezőknek, és kis részben a felhasználóknak. HD filmet nézel, aztán gyorsan átváltasz egy böngészőre ahol nyitsz két ablakot, közben kapsz egy mailt, nem sokra rá egy telefonhívást. Szerinted ez ritka szituáció? Próbáld meg milyen smooth élmény ez egy 2 évnél régebbi Android telefonon (nem csak a CPU számít itt nyilván, de szerintem a szerző is az összteljesítményre gondolt).

A sok MP-elt is felesleges ekézni. Ez csak egy szám, és amellett hogy van értelme (8MP = 3264x2448 - nyomtatásnál már nem is olyan nagy ez a szám) már régen nem ezzel a hívószóval adják el a kamerákat. Komoly előrelépések voltak képfeldolgozás terén az utóbbi pár évben.

Audio: bárki aki nem csak szoftveres megoldással jön, értékelendő. Megint csak az hogy milyen fülessel, milyen környezetben használják, már nem feltétlenül a gyártó felelőssége. Hidd el hogy nem kicsi az a réteg aki örül, hogy meg van adva a lehetőség hogy *jobb* hang jöjjön ki a vázból, és olyan környezetben használják (pl hazaérve hangszóróra dugják) hogy legyen értelme. Ne legyen már egy cég azért szidva hogy csak azért nem hagy el egy készülékenként ~500Ft-os alkatrészt, mert 80% majálisos fülest használ villamoson. Anno audiofil fórumokon mindenki odavolt az örömtől hogy a GS1-ben Wolfson van, és általános volt a felhördülés mikor a GS2-ből kimaradt.