Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AF.DreamTeam

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki hallott már Asimovról, az valószínűleg hallott a robotika három törvényéről is, amit ő alkotott meg. Ezek a törvények garantálják, hogy a robotok ne ártsanak az embernek, engedelmeskedjenek és ne tegyenek kárt magukban. (Utóbbi szintén fontos, hiszen egy robot nem olcsó jószág!)Arról már…..
Barbi velünk harcol azért, hogy az internet egy jobb hely legyen! Legyél Te is olyan, mint Barbi! ..
Egy nagyon érdekes filmet mutatunk most nektek, amiben egy férfi és egy robot közötti szerelemről van szó. A mesterséges intelligencia térnyerése nagyon is aktuális, ennek egyik legérdekesebb kérdése pedig, hogy kialakulhat-e romantikus érzelem gép és ember között. A hollywoodi alkotásokból a…..
Igen, szerintem is furcsa, hogy egy robotnak rendes munkahelye van és olyan feladatokat végez el, amit a hús vér ember. A robotot egy hét után rúgták ki, mivel míg Fabio 50 perc alatt mindössze két embernek tudott érdemben segíteni, addig az emberi alkalmazottak ugyanennyi idő alatt…..
Akár orvosi forradalom is lehet az a robotkar, amit Easton LaChappelle feltaláló készített. A művégtag alkatrészeit 3D-s nyomtató segítségével nyomtatta ki. A gép irányítása pár perc alatt elsajátítható, tehát nagyon egyszerű. Előnyei közé tartozik az is, hogy nagyjából egy okos telefon árából…..
A robot, mint fogalom nem más, mint egy elektromechanikai szerkezet, amely előzetes programozás alapján képes különböző feladatok végrehajtására. Lehet közvetlen emberi irányítás alatt, de önállóan is végezheti a munkáját egy számítógép felügyeletére bízva. Általában olyan munkákat végeztetnek a…..
Mint a neve is utal rá, chatelni, azaz beszélgetni lehet velük.  Az InnoMax Business kategóriában idén a legjobbnak a Grape Solutions Zrt. pályázata bizonyult. A cég fejlesztése a nemzetközi technológiai trendek, innovációk sorába jól illeszkedik, hiszen mesterséges…..
Sztárok lettek a robotok ismét-nem meglepő módon- a Lasvegas-i CES-en (Consumer Electronics Show). A kedvencünk az expon:  Az új Aibo robotkutya. A gép kedvenc első változata 1999-ben jelent meg, majd 2006-ban kivezették a piacról. A japán cég egy fejlettebb változatot dob ki…..
Ezt a hatalmas monstrumot 100 millió dollárból fejlesztették ki, bár lennének rá vevők, de ez még nem eladó. (Azért gondoljunk csak bele, mennyire menő lehet egy ilyen hiper-szuper gépezetből kilépni egy esten, mint egy Lamborghiniből vagy egy Maseratiből. Nem mindenki teheti meg az…..
AF.DreamTeam 2018.04.15 12:04:49
@Robot Barbi: Szia Barbi! Örülünk neki, hogy elnyerte a tetszésedet az oldalunk, igen tényleg nehéz elképzelni, de a jövő ebben van. :) Bármi kérdésed van- ugyanígy kommentben válaszolunk vagy az alábbi e-mail címre tudsz nekünk levelet küldeni: robots.informacio@gmail.com . További szép napot és jó böngészést ! :D
VÁLASZ ERRE
5. WALLE (2008) Már többszáz éve, hogy a lakhatatlan Földet elhagyták az emberek, az egész bolygón egy kis robot tevékenykedik csupán, akit valaki bekapcsolava felejtett. WALL-E (Waste Allocation Load Lifter Earth-Class, azaz Watt Lánctalpas Limlom- és Hulladékkezelő Robot az E sorozatból)…..
(kép forrása: https://index.hu/tech/2017/06/02/lg_korea_iot/)  Az elmúlt száz évben szinte változatlan volt a hűtő, mosógép, sütő. Mindent arra használtak amire a neve utalt. Csak a technológiát fejlesztették, viszont az egyre rohamosabban nő és lehetetlen elképzelni, hogy…..
Az elmúlt években bemutatásra került Google Home okos otthoni eszköz már több országban is elérhető kereskedelmi forgalomba, így bárki színesítheti vele otthonát. A lenti videóban is látható hangszóróra hasonlító eszköz nem foglal sok helyet, azonban aktív használóként annál nagyobb teret kaphat az…..
A mai világban nagyon megosztó véleménnyel vannak a robotokról az emberek. Vannak akik félnek tőlük és vannak, akik úgy hiszik előbb vagy utóbb elkerülhetetlen, hogy a robotok a mindennapi életünk részeivé váljanak majd.  Az utóbbi vélemény mellett áll a Hanson Robotics vezérigazgatója, Dr. David…..
Okos otthon, okos telefon, okos élet. Mit is jelent ez igazából? Mindannyian tudjuk, hogy jelen vannak a mindennapjainkban, de tisztában vagyunk-e vele, hogy mennyire? Veszélyesek vagy hasznosak? Szükségszerűek vagy fölösleges pénzkidobás az egész? Az Óbudai Egyetem kereskedelem és marketing szakos…..