Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paradigma Intézet

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az április 8-i választás óta eltelt 1 hónapban a legtöbb cikk azzal kapcsolatban született, miszerint a vidék, legfőképp pedig a kisebb városok és községek döntötték el a választást - a vidéki városok véleményét elnyomta a falvak lakóinak “tájékozatlansága és tudatlansága”.Jelen bejegyzésünkben az…..
Schiffer András a mai napon megszüntette tagsági viszonyát az LMP-ben. A korábbi pártvezér és alapító a facebook bejegyzésében többek között az alábbi okra hivatkozik: "Az utolsó csepp a pohárban: Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselőjének csatlakozása az egykoron általam vezetett…..
A 2018-as kampány során minden politikai párt igyekezett egy megfelelő választási tétet meghatározni, majd azt minél többet sulykolni a szavazók felé. A Fidesz a választás tétjének természetesen azt választotta, hogy “Bevándorló ország lesz-e Magyarország?”, míg ezzel szemben a legerősebb ellenzéki…..
Az országgyűlési választás óta eltelt 2 hétben sokan a “miért?”-eket keresték az újbóli kétharmad kapcsán, melynek eredményeként 2 fő következtetést olvashattunk: A Fidesz a szegények, aluliskolázottak pártja. Sok cikk és kutatás jelent meg azzal kapcsolatban, miszerint negatív összefüggés van…..
A mai nap a Vokskabin friss ábrája járta körbe az internetet, mely a magyar pártok elhelyezkedését mutatja a politikai mezőben. A kutatók a pártokat két tengely mentén választották szét: szabadelvű/tekintélyelvű és a bal/jobb megosztás szerint. A kutatás az alapvető 4 fogalmat az alábbiakban…..
2018. április 6-13...
Az internet és a közösségi média nem a nyilvános vitáknak kedvez, hanem működésének hatására „ideológiai gettók” alakulnak ki, mely a politikai táborok közötti szakadék mélyüléséhez vezet. A Google és Facebook a személyes igényeinkhez szabják a hírforrásokat, vagyis akaratlanul is a szűrőbuborékok…..
A domináns pártrendszer egy olyan demokratikus politikai rendszert jelent, ahol az erőviszonyok alapján van egy megkerülhetetlen, domináns párt, amely központi alkupozícióval rendelkezik. Sartori definíciója alapján: legalább 10%-kal több szavazatot kap, mint a második helyezett, minimum abszolút…..