Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beci1667

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen a blogon olyan írások jelennek meg olyan személyek közreműködésével, akik valódi és súlyos sérelmeket szenvedtek el a Tanúktól, vagy akiknek tudomásuk van arról, hogy a Tanúk hitnézete hozzájárul családok szétbomlásához, emberek megalázásához. Egyetlen jóérzésű ember sem helyeselheti az ilyen…..
Beci1667 2019.02.26 19:42:34
@t.csilla: Megértettem a helyreigazítást, köszönöm! Engedd meg kérlek, hogy én is elmondjam a véleményemet. Ezt írod: "a szektákból kifelé tartó embereknek vissza kell nyerniük a saját gondolkodásuk feletti uralmat". Ezt megelőzően pedig nekem is és másnak meghatározod, hogy mi a kötelességünk: "mert nekünk, akik benne voltunk kötelességünk is feltárni azokat, amiket átéltünk a szektában." A célban egyet értek veled, de a módszerről másképp gondolkodok. Gondolkodj el kérlek ezen az ellentmondáson: miközben úgy véled mindenkinek uralkodnia kell a saját gondolkodásán, ezzel párhuzamosan te kívánod meghatározni azt, hogy mi a kötelességünk. A saját leírásod szellemében, kérlek engedd meg nekem, hogy uralva saját gondolataimat és életemet magam döntsem el, hogy mi a kötelességem. Másrészt hidd el Csilla kapaszkodókra szükség van. Neked is volt és van is! Ha valakit felállítasz egy székről, kínáld egy jobbal. Ettől nem leszel a szellemi vezetője senkinek. Ha kirúgod a széket alóla, aztán magára hagyod, valójában nem vagy emberségesebb azoknál, akik őt félrevezették. Látom törölted az Igazságkeresőnek írt válaszomat. Te vagy az admin, ha meg van rá a hatalmad, miért ne élnél vele? A válaszom segített volna valakinek aki kétségbe van esve, de mivel a segítségnyújtás módjával, sőt úgy látom a segítségnyújtás szellemiségével nem értesz egyet, ezért a blog szabályzatára hivatkozva olyan szektás demagógiát alkalmaztál, ami ellen éppen küzdesz ezen az oldalon. Úgy gondolom semmi sértő dolgot nem írtam neked ebben az írásban, ha mégis bánt valamelyik gondolatom, akkor elnézést kérek. A történtek után két dologra vagyok igazából kíváncsi: egyrészt mi a véleménye a blogon kommentelőknek a kettőnk véleménykülönbségéről, és hogy egyáltalán van e bátorságod az oldalon hagyni a válaszomat. Ha valóban "uralod a gondolataid" és a "saját életed felett ellenőrzést gyakorolsz", akkor nem törölsz, mivel vállalod magad és nem félsz mások véleményétől. Ha különb vagy azoknál, akik ellen küzdesz, akkor most lehetőséget adsz másoknak is, hogy leírják a véleményüket!
Beci1667 2019.02.26 21:09:08
@t.csilla: Elhiszem, hogy sokan voltak, akik értelmetlen vitákat akartak generálni ezen az oldalon, és természetes, hogy ezek ellen tenni kell valamit. Nekem sem az volt a célom, hogy most mindenki foglaljon állást, és akkor ki van velem, ki ellenem...:) Sőt, jobb is ha senki nem reagál kettőnk "vitájára". Azonban ha valaki elmondja a véleményét egy helyzetről, az nem parttalan vitát támaszt. Csupán úgy láttam, hogy a nyilvánvalóan szükségszerű szabályok alkalmazása időnként ellentmondásokat okoz. "A kötelességet nem én határozom meg, hanem az a szabad vallásgyakorlat JOGÁBÓL ered." Azt viszont nekem kell eldöntenem, hogy egy jogommal kívánok e élni vagy nem. Ha kötelességem tájékoztatást adni a szektán belüli eseményekről, akkor kötelességem beszélni a szektán kívüliről is, amennyiben az esetemben megoldást hozott a problémára. Ez erkölcsi kérdés, nem kell hozzá sem jog sem szabály, sem törvény. Ez bennünk van, ettől vagyunk emberek. Ha valaki elmondja másnak, hogy egy bizonyos betegségben számára milyen diéta, vagy gyakorlat segített, azzal nem válik orvossá, főleg nem fogja uralni a másik életét. Inkább erkölcsi kötelességet teljesít, ugyanúgy, mint aki információt nyújt ezen az oldalon. Nagyon sajnálom, hogy törölted az Igazság Keresőnek adott válaszomat. Nem vagyok biztos benne, hogy igazságosan és következetesen van alkalmazva a moderálási szabályzat. Az első pont írja: "A konfliktusok kialakulásáért azok a felek felelnek elsősorban, akik között létrejött az adott helyzet, ezért ha személyeskedésbe torkollik egy kommentsorozat, vagy sehogyan sem kapcsolódik a bejegyzés témájához, akkor az érintettek fel lesznek kérve, hogy magánlevelezésben bonyolítsák le a beszélgetést." A törölt kommentben megadtam egy email címet, hogy ne itt folytassuk, de éppen a törlésed tette lehetetlenné e szabály alkalmazását. Más lehetőségünk nincs a kapcsolatra, mivel ismét csak a szabályzat lehetővé teszi az anonimitást. 2. pont írja: "Ha valaki megsértődik valamin, akkor azt meg kell indokolnia, hogy SZÁMÁRA miért volt sértő a kijelentés (nem azzal, hogy nem tetszik Jehovának és azért sért engem; vagy rosszt fényt vet a vallásomra és egyebek)." Én nem sértődtem meg semmin, amit írtál, de ez nem jelenti azt, hogy nem volt sértő. A saját elveid mentén a írásomat "etikátlannak", "térítési kísérletnek", és "vallási manipulációnak" minősítetted, mivel túlmentem az információnyújtás keretein és a véleményemet is hozzáfűztem, amint te is a cikkben. Nagyon tisztelem benned, hogy ezen a blogon küzdesz a szabad gondolkodásért, elítéled a kettős mércét, és a hatalommal való visszaélést. Remélem nem bántalak meg vele, ha azt javaslom, hogy alkalmazd mindezt magadra is.
Egy olvasó küldte az alábbi levelet, melyet az édesanyjától kapott az esküvői meghívójára. Tudta, hogy csak formaság az egész, de azért elküldte a meghívót. Az anya Jehova Tanúja (a család többi tagjával együtt), és a lánya elhagyta a vallást, és egy olyan személlyel készül házasságot kötni, aki nem…..
Beci1667 2019.02.25 10:26:38
@M.Noémi: "Miért van az, hogy akinek van kiközösített családtagja, azok mind szenvednek ettől az elrendezéstől tanúként, mert meg kell erőszakolniuk magukat, hogy "természetes vonzalom nélkülik" legyenek a saját családtagjuk iránt." Erre az elmekontroll a magyarázat, amire te is utaltál. Úgy vélik, hogy ez a legjobb, amit a kiközösített rokonukért tehetnek, tehát abban hisznek, hogy Isten azt várja el tőlük, hogy a szeretet elvonásával fejezzék ki a szeretetüket. Nem akarok cinikus lenni,mert én is ebben hittem nagyon nagyon sokáig..., de "kintről nézve" ez ma már nagyon nehezen követhető.....
Az Őrtorony 2011. augusztus 1-i számában (pp. 24-26) található egy cikk Vajon “Szent Péter utóda” a pápa? címmel. Ebben egész tárgyilagos képet festenek arról, hogy miért valószínűtlen, hogy a pápaság intézménye Péter apostolra vezethető vissza. A cikkben azonban van egy…..
Beci1667 2019.02.22 09:54:11
Köszönöm!

meggyozodes.hu/

Mivel ez a saját web oldalam, amit közzé teszek, ezért akár a valóságosra is változtathatom a nevemet a jövőben. Csak azért szólok, hogy a változtatás nem trollkodás lesz...:)
Beci1667 2019.02.22 21:04:06
@sefatias: Azért még tegezhetsz! :)
A legutóbbi Őrtorony egyik figyelmeztetése ezzel kapcsolatban így szól (w18 február 23–27. o.): 7  A Biblia ismerete önmagában nem elég ahhoz, hogy valaki szellemi gondolkodásúvá váljon...8 ... áttanulmányozzuk a „Tartsátok meg magatokat Isten szeretetében” című könyvet. Ez segíteni fog…..
Beci1667 2018.05.16 14:57:53
@Jónás_: Jól gondoltam, hogy bibliai definició nincs....
A másik, hogy a testvér tizenévesen keresztelkedett... Ahhoz képest, hogy szerintem erre sincs bibliai példa, mégis már a 10 év körüli gyermekeket erre buzdítják. Egyszer egy kongresszuson olyan interjú alanyt kellett keresnem, aki nem volt még tíz éves(!) amikor megkeresztelkedett, és jelenleg úttörő vagy más módon "erős szellemiségű" testvér/nő. Másfél hónap múlva a Bételt is bevontam a keresésbe, és az interjú egy nyugdíjas vénnel készült el, aki a börtönéveiről beszélt.... :)
RAYMOND FRANZ 4. fejezet /1. A történelem ismétlődik   Mert kicsoda különböztet meg téged? Mid van ugyanis, amit nem kaptál volna? Ha pedig úgy kaptad, mit dicsekedel, mintha nem kaptad volna? (1.Korinthus 4:7) Az Őrtorony folyóirat alapítója és első szerkesztője Charles Taze Russell, nagyon is…..