Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laci80

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Hogy mi a nyomor? A nyomor a kirekesztettség, a külső és belső megalázottság, az elutasítottság, és az abból eredő szégyen. Testben és lélekben úgy utasítanak el, zárnak ki, hogy magányosnak és teljes valómban elutasítottnak érzem magam, de ezt sem élhetem át, sőt nem érezhetek semmit, se…..
Laci80 2022.01.24 09:10:38
Először is. Bízom, benne, hogy mostanra már felépült és jól van. Hát igen, nem igazán tetszett, amit látott és átélt. Engedjen meg pár gondolatot, mint gyakorló orvos, hogy megosszak. Az ajtó nálunk se fotocellás, nagyon nagyot kell kerülni, hogy azon tudjon bejönni.
Nem értem a beteg vs páciensen való folyamatos javítgatását.
Mint sok helyen itt sincs elég ember, sem darabra, sem minőségre. Örülünk, ha egyátalán valaki jelentkezik munkára. A végzettség szinte nem is számít. Beteghordó, műtőssegéd: festő, 8 ált végzett, pék, cukrász soroljam. Szakképzettség?! Sehol. De nem is lehetne találni sehol. Vagyis nem. A hanyatló nyugaton igen. Konkrét embereket tudok több munkahelyemről is, akik kimentek, és köszönik jól vannak. 4 óra alatt az itthon megszokott munkatempóval végeznek a munkával (8 órában dolgoznak). Mert annyi van kijelölve neki. Itt már pénzzel nem nagyon lehet segíteni. Ebben igaza van.
A magyar ember szeret orvoshoz járni. A nagy közös, minent mindenkinek mindig elv nem jó. Igenis kellene valamilyen felelősségérzetet a betegekbe is plántálni. Az orvos fordulásnak nincs kultúrája. Itt a fizetem a tb-t, kuss, akkor megyek amikor akarok elv dívik. Szeretem a magánrendelésemet: mert kiszámítható, van idő, kulturált környezet, nyugodtság. És a társadalom szinte minden rétegéből jönnek. Az államiban mi van: a tiszta falra teszik a lábukat, összefirkálnak mindent, a rágó a kapszkodón... Páciensek?!?! A WC papírt ellopják. A plázában látottra nincs pénz. A leggagyibb, legócskápp WC papírt kapjuk, mást nem is tudunk rendelni.
Sok sebből vérzik ez az egész. Nyilván nem akarok mindent leírni, de benne lenni se mindig könnyű.
Igen, nincs közös kollektív tudatunk, hogy ez a mienk, illik mindenkinek a közösre vigyázni. Legyen szó felújított tèrről, vagy frissen átadott egészségügyi intézményről.
A tesztek és a szabadedzések fényében kijelenthető, hogy kisebb meglepetésre nem Mercedes-győzelemmel indult a szezon, ugyanis a Ferrari egy kiváló stratégiával előnybe tudta hozni Vettelt Hamiltonnal szemben - így a németek négyszeres világbajnoka nyerte az év első versenyét, és harmadjára…..