Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pötyy

10 bejegyzést írt és 348 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Challenge Accepted már címében jelzi, hogy olyan játékosoknak készült, akik nem riadnak vissza egy kis kihívástól. A játék főhőse egy cica, akinek Szemétparasztfölde helyszínein kell eljutnia először egy ajtónyitó gombhoz, majd az ajtóhoz. Dolgát nemcsak a szokásos…..
Pötyy 2011.07.29 14:37:36
  Eltelt néhány év, s Budapesten, Magyarország és a változatlanság fővárosában valami végleg megváltozott. „Mostanában feltűnt, hogy egyre több a biciklista” - mondják családomban azok, akik évente néhányszor járnak a fővárosban. Emlékeik szerint…..
Pötyy 2011.05.02 13:07:38
@Shenpen:

Csak megerősítésképp:

ha tehetem minden nap biciklizem munkába, és az első két bekezdéseddel pontosan egyetértek.

Az utolsó előtti azonban túlzottan egyszerűsít. Biciklivel közlekedve pontosan annyi idő alatt érek be, mint BKV-val (de sokkal tervezhetőbb, nincs 1 órás késés, mert nem jár a metró). Autóval gyorsabb lenne, de ott a parkolási nehézségek miatt végeredményben hasonló idő jön ki. Így az egyéb tényezők figyelembevételével (ár, sportolás, kényelem, környezetvédelem stb.) egyértelműen a bicikli a győztes.

Nem mellesleg a konstans fejlődés (villamos, elektromos autó) is elég progresszív idea. A fenntartható fejlődés gondolatát pedig nem primitívezném le.
Végy egy adag Jurassic Parkot, keverd össze a Szerencsekerékkel és Schobert Norbi tetszőleges dvd-jével, adj hozzá egy csipetnyi szadizmust, és megkapod a Treadmillasaurus Rexet. Egy jobb sorsa érdemes dinóval kell a pokoli futópadon minél több energiát elégetni két…..
Pötyy 2010.09.04 20:42:31
@Six:
ha még olvasod a 'karoshi' névre keress rá, több része is van.
Beteg, nagyon beteg dolog ez. Volt ugye az első rész, ami tök nagy humor volt, a maga feladattalan feladataival. Aztán jött a második rész, vagy olyasmi, ami megint jó kis ötlet volt, a maga egyetlen, sokszor megoldandó pályájával. És most itt a "hivatalos" második rész,…..
„Ezalatt nagyon jókat szexeltünk és féltem, hogy lassan bele fogok szeretni, mint ahogy ő is belém” – Egy túl fiatal srác és egy túlságosan megállapodni vágyó csaj esete következik. Az ágyban minden jól megy és pont ez a baj, ugyanis a kapcsolat kezd elmélyülni,…..
Pötyy 2010.07.28 12:48:31
@primula anderson:

én elhiszem, hogy nem érted a becsületből végigszopta dolgot, én meg csak azt nem értem, hogy akkor miért csodálkozik mindenki, hogy némá félrekúr.

Tudod van olyan, hogy ha ígérek valamit, akkor azt megtartom, és az nem ment fel ezalól, hogy egy köcsög akinek ígértem. Tetszett volna előtte gondolkodni. (ide kívánkozik az ígéret -> házasság asszociáció, amit azért leírok, mert nem mindenkinek triviális).

Én tudom, hogy fontos a jó szex naponta kétszer 40 éven át, csak néha elgondolkodom, hogy akinek egy ennyire "bonyolult" tevékenység minden gondolatát leköti, illetve olyan alapvetéseket nem tart magáénak, mint az ígéret meg a becsület, miben több egy állatnál.

Leginkább kevesebb.
Valami bunkó sportot űz itt abból, hogy különféle indokokkal megbüntesse az autósokat. A barátnőmmel időnként felbukkanunk a környéken, itt van ugyanis a város egyik legmegbízhatóbb, legjobb fogorvosa, aki az agyamat is képes lenne fájdalommentesen kifúrni a fejemből.…..
Pötyy 2010.07.21 16:19:53
@gande:

Baloldalra beparkolni: 30sec, megfordulni Y-ban egy kisforgalmú (értsd szűk) utcán: 45sec majd kiálláskor mégegyszer ugyanennyi.
Egy bénább sofőr esetén változatlan aránnyal: 2 perc és 6 perc. Szerinted melyik akadályozza kevésbé a forgalmat? Vagy menjek egy kört, még jópár gramm károsanyagot kibocsátva? Noormális???

Amúgy az életszínvonal nem azért magasabb ott, mert betartják a szabályokat, hanem azért, mert a proletárok nem irtották ki a vezető réteget irigységből, hanem hagyták, hogy mindenki csinálja a dolgát. (ami nekik a kussolás).
Volt már néhányszor gyorsgépelős játék a blogon – legutóbb egy facebookos –, de a Clockwords: Prelude az egyik legjobb a műfajban. Az ilyen játékokban ugye általában megadott szavak begépelésével ölhetjük az ellent, de ebben a mutációban bármilyen angol szóval…..
Lancelot írása Díszpolgári címet kapott Glatz Ferenc és Zoltai Gusztáv, nyilván a Szocialista Párt jóvoltából, az SZDSZ meg szelíden bégetett hozzá, ahogy kell. Miért is szégyenletes ezeknek az embereknek a kitüntetése? Mert karrierjüket nem érdemeiknek, hanem múltbeli…..
Ha belegondolunk, hogy a nemesség ellenfeleinek nem csak a nemesi előjogokkal volt baja, hanem a nemesek gazdagságával, akkor a mai gazdagok, és a középosztály is ugyanannak a típusú bosszúnak az áldozatai a progresszív adózás által. A progresszív adózás filozófiája ugyanis…..
Pötyy 2009.10.16 15:06:51
@Kopi3.14:

Ez egy igen érdekes kérdés, mármint, hogy a gazdagabb többet visz-e haza.

Fura módon minden kommentelő következetesen gazdagabb-szegényebb szembeállításról beszél az adózás kapcsán, miközben az a jövedelemtől függ. Saját példámból kiindulva többet keresek, mint az átlag, így sokat is adózom, de soha nem leszek gazdag, ebben a rendszerben. (az hogy 10 év múlva lesz egy saját garzonom sztem messze nem gazdagság)
Pötyy 2009.10.16 15:23:47
@kovi1970:

Igen, én is ezt írtam. De a jelenlegi rendszer engem sokkal jobban sújt, mint azt a gazdagot, aki nem dolgozik, csak a pénzének a kamataiból él. Mennyi is a kamatadó? És ugye ez még nem is vonatkozik a befektetések nyereségeire, mert abból is csak néha kell adózni (pl. ha 5 éven belül adsz el egy lakást).
Pötyy 2009.10.16 15:31:40
@wmiki:

"csak úgy lehet egyenlővé tenni"
Mindezt beírni egy olyan posthoz, ami az egyenlőség hamis illúziójáról szól...
Mindenesetre elgondolkodtató.
Szeptember 15-én befejeződött az idei Siketlimpia, a magyarok nagyon jól szerepeltek. Hat sportág 21 sportolója két arany- és három bronzéremmel érkezett vissza Taipenből. A vízilabdacsapat az olaszokkal szemben győzött a döntőben. Lövészetben Biatovszki Mira világcsúcsot ért…..
Pötyy 2009.10.01 12:24:52
@zero:

Most komolyan, mitől trollkodás az, ha valaki kifejti a többségével ellenkező véleményét? Ráadásul sokkal jobb érveket használva, mint a többség, aki csak ugatni tud, hogy nem is vagy ember?

(Függetlenül attól, hogy mi is az az ellenvélemény.)
A jelenlegi gazdasági visszaesés egyik lehetséges áldozata a nagyon alacsony inflációs cél lehet. Elképzelhető, hogy a jövőben magasabb inflációt tartunk kívánatosnak mint eddig? Szerintem lehetséges. Az infláció a konzervatív jegybankárok nagy ellensége. Ellenség mert…..
Pötyy 2009.10.01 11:49:21
@orsi00:

ez mind szép és jó, de maradva a varga példájánál, szerinted miért van szükség többre annál, hogy 100ért adja, ha ebből meg tud venni mindent, amire szüksége van? Ne értsd félre, nem vagyok kommunista egyenlítősdis, de a differenciálást elvégzi majd a hozzáértés (az egyik varga fele annyi idő alatt csinálja meg a cipőt mint a másik, enni viszont ugyanannyit kell nekik (leegyszerűsítve))

Persze tudom mit fogsz válaszolni, és arra is van ellenérvem, de szeretném, ha te mondanád, hátha meg tudsz lepni.
  A futballnyomorúság feneketlen mélyére jutottunk. Persze ez már régóta így van, de most már abban a stációban vagyunk, hogy ezt már észre se akarjuk venni. Sőt, fejlődésről, szakmai munkáról, jelentős focisikerekről számolunk be önmagunknak, és izgatottan várjuk…..
  A Budapesti Corvinus Egyetem (aka Közgáz) kollégiumi felvételije körüli fejetlenségről szóló írásunkat követően több olyan megkeresést is kaptunk, melyek szerint az egyetem pesti diákszállásain az elmúlt években előfordultak más furcsa dolgok is. A Corvinus régi…..
Pötyy 2009.09.29 09:29:44
@Grift:

már miért basznának rá? Ők ennyi pénzért tudják nyújtani a "magasabb színvonalú" szolgáltatást. Minden tök okés.

Egyébként nem értem ezt az össznépi parát azzal kapcsolatosan, ha különböző összefonódások vannak a megbízások között. Nyilván azzal kötsz elsősorban üzletet, akit már ismersz és elégedett voltál a munkájával. Persze az más kérdés, ha irreális pénzeket fizetnek ki, de sokszor olyankor is hüledezés van, ha nem ez a helyzet.
Pötyy 2009.09.29 15:45:06
@Úlfhéðinn:

Meg tudod nekem magyarázni, hogyan kapcsolódik a fejedben össze a tandíj, és a kollégium? Ha nem tévedek azért van a kollégium, hogy azoknak is megteremtsük a tanulás lehetőségét, akik messziről jönnek, és nincs pénzük albérletre, azaz tandíj ide vagy oda, ugyanúgy "jutányos áron" kapnák meg a hallgatók.

De akár plázát is építhetünk a helyére, és akkor nincs mit kiszervezni.
A cigány (asszonyok egy része) jobban szereti a pénzt, mint saját gyermekét. Nagyjából így szól az edelényi polgármester vádja. A nagyon súlyos állításhoz Molnár Oszkár még az arcát is adta, amikor rezzenéstelenül belemondta a kamerába: cigány asszonyok, a terhesség ideje…..
Pötyy 2009.09.08 13:50:15
@Zoli28:

Azt akarja mondani, hogy a genetikai parancs erősebb, mint a nem létező erkölcsi.

Azért nem akar erről beszélni, mert rájött, hogy
a) az állítása igencsak gyenge lábakon áll
b) egyáltalán nem releváns a korábbi beszélgetés szempontjából, hogy így volt-e
(nem vagy, hanem és)

Üdv
Szantaii fedőnevű munkakerülőnk ajánlotta a Fig. 8-at, és nagyon jól tette, mert az utóbbi idők egyik legszebb játéka. Főhősünk egy biciklista, aki Terézvárosba indulna, de eltéved, és Tervrajzvárosban találja magát. Innen kell kijutnia úgy, hogy elkerül minden fekete vonalat,…..
IQmágnás fedőnevű munkakerülőnk is említette a kommentekben a Toss the Turtle nevű játékot, nem véletlenül. A "lődd el messzire az állatot" műfaj egy pofás képviselőjével van dolgunk, aminek a grafikája szebb, mint a Hedgehoh Launchnak, viszont a játékmenet nem olyan…..
Pötyy 2009.08.31 11:50:42
@trixilw:

ráadásul olyankor, amikor lefelé esik.

Amúgy nagyon durván időgyilkos, én még tegnap kezdtem el, és lassan meg lesz a 6 órás plecsni. Csak a jeepes nem megy.
Állítólag megint feltűnt egy drótköteles őrült. Most Somogyban. A megyei lap szerint a Kaposvár melletti erdőterületen áthaladó kerékpárúton fák közé kifeszített drótot találtak az arra járók.  A tettes hat helyen helyezett el csapdát egy két kilométeres…..
Pötyy 2009.08.27 12:24:54
@Coyote82:

csak szólok, hogy amiért te lövöldözöd az arra járókat az max. szabálysértés (még az sem feltétlenül), de amit te csinálsz, az kőkemény bűncselekmény, tehát ezt az arányt nézve az a minimum, ha nekem nem tetszik, kivágom a beled, rátekerem a nyakadra, majd átadlak anyádnak, hogy : "elcsavargott a kis huncut, tessék jobban megkötni"

Csak viccelek :)
Pötyy 2009.08.27 13:49:20
@bloggerman77:

Te most csak fröcsögsz (az jó, én is megtettem feljebb :)) vagy van valami értelmes álláspontod is? Mert ha az az, hogy erdőben senki se közlekedjen biciklivel, akkor sürgősen revideáld azt. Érvek feljebb, de ha akarod írok még párat. Ha meg nem ez, akkor koncentrálj a témára.
Pötyy 2009.08.27 13:57:40
@kicsitomi:

igazat adnék neked, ha jelenleg a kijelölt utak nem korlátozódnának kb. 0-kmre.
Az persze jogos, hogy normálisan kell közlekedni. Engem speciel jobban zavarnak az autóval 10-zel döcögők, pedig ők nem veszélyeztetnek senkit.
Mandiner blog Nagymagyar bandázás 2009.08.26 08:31:00
  Tavaly kezdődött, a Magyarok Szövetsége nevezetű társaság szervezett egy Kurultaj nevű programot, amin különösebb reklám nélkül több ezer ember részt vett.   Idén nem Kurultajt, hanem a Magyarok Országos Gyűlését szervezték meg Bösztörpusztán. Sok meglepetés…..
Pötyy 2009.08.26 13:12:22
@Ruszlán:

A hagyományt természetesen őrizni kell. De akik ezzel kapcsolatosan kritikusak (pl. @teknős) azt nem értik, az 1000 éves történelem miért _inkább_ része a hagyománynak, mint például a dzsentri korszak, vagy a szocializmus. Nem szelektálhatunk csak úgy hasraütésre, vagy ha megtesszük, az már nem hagyományőrzés. Ki tudja, őseid/őseim nem az 1700-as években érkeztek meg Magyarországra nyugatról? Mert akkor sosem viseltek nemezsapkát.
Pötyy 2009.08.26 13:22:23
@Muad\\\'Dib:

Igen, ezt a különbséget én is látom. Ettől még amit mondtam áll. A ma élő magyar hagyomány, az bizony az urambátyámozás, a mutyizás stb. Ez nagyon nem jó, de ennek eltörléséhez először ezt fel kell ismerni. Ha ennek helyébe léptetni akarunk valamit, akkor válasszunk valami értékesebbet, ezzel sincs baj. Viszont be kell látni, hogy érdemesebb a múltba nézés helyett előre tekinteni, például a fenntartható fejlődésre koncentrálni, vagy a természetközeliséget kihangsúlyozni.

Mindez nem azt jelenti, hogy nincs helye az ilyen megmozdulásoknak, sőt, szükség is van rájuk, de a teremtő erőinket nem arra kéne koncentrálni, hogy visszaépítsük a régi házat, hanem arra, hogy a köveinek felhasználásával építsünk a kor kívánalmainak megfelelőt. Ez az amit én nem látok, csak a görcsös ragaszkodást a régihez.
Egy egészen új koncepcióra épülő kockajátékra leltem ma. Még nem volt időm rendesen kipróbálni, de azt már most érzem, hogy roppant addiktív. A Lock-n-Roll-ban egyszerre négy kockával kell dobnunk, melyeket egy négyszer négyes mezőben kell elhelyezni. A kockák számozása…..
Pötyy 2009.08.13 11:16:24
@ixub:

Basszus nekem is pont ennyi a legtöbb :) ez gyanús.
Amúgy tényleg jó játék.
Mandiner blog Underground reakció 2009.08.07 13:01:00
  Oli bácsi mikroblogja megkapta első olvasói levelét, amely egy olvasói levélről szól: a 168 Óra múltkori Buják-cikke után született meg Nagy Zoltán debreceni médiakutató (!) reakciója szerény kommunánkról, Underground reakció címmel. Oli bátyánk először arra…..
Pötyy 2009.08.11 11:34:35
@Spirál:

Te most csak direkt ellentmondasz, vagy tényleg képes vagy "jobban becsülni" valakit, aki az idézett betűhányást képes úgy leírni, hogy azt publikusnak szánja? Egyetlen mentsége lehet, ha tökrészegen tette. Ellenkező esetben lehet tök jó fej (!), de mint főiskolai tanár... Akár lehetne HR-es is a BKV-nál.
Egészen meglepődtem, hogy az index lehozott egy kommunista politikát javasló olvasói levelet. Most vagy az van, hogy a nyári uborkaszezonban az összes szerkesztő elutazott nyaralni és a naiv titkárnő dönti el, hogy mi mehet ki, vagy olvasatlanul raknak ki írásokat. Pók László…..
Pötyy 2009.07.31 11:39:01
@drkovax:

Igazságod is vagyon meg nem is. Egy tisztán piaci rendszerben nem (biztos) hogy lennének kis forgalmú, veszteséggel üzemeltethető járatok.

De ki mondta, hogy tiszta piaci verseny lesz? Az államnak az a feladata, hogy biztosítsa a közösségi közlekedést. Ha ez úgy gazdaságos, hogy a vonalak 70%-án magánszolgáltatók nyújtanak (állami dotáció nélkül) vevőorientált szolgáltatást, a maradék 30%-on a most meglévő állami cégek a most meglévő szolgáltatást némileg nagyobb dotációval (hiszen a keresztfinanszírozás kiesését pótolni kell (bár ezt lehetne mondjuk célzottan a magántársaságok társasági adójából, vagy koncessziós díjából)), akkor szted mennyivel költenénk kevesebbet, és mennyivel működne jobban a közösségi közlekedésünk?
Az, hogy állami feladat, hogy minden polgárnak biztosítsa a közlekedés lehetőségét, nem jelenti azt, hogy mindenkinek állami cég kell, hogy biztosítsa. Ha a magántársaság jól működik egy vonalon, és az utasok elégedettek, ott nyugodt szívvel meg lehet szüntetni az állami alternatívát, hiszen a feladat el van látva.
Pötyy 2009.07.31 13:02:36
@bz249:

Nem kell tőzsde szintű verseny. Már az is bőven elég, ha két szolgáltató van a piacon.

Ha a privát busztársaságok szerintetek problémát jelentenek, nem értem miért nem léptek fel a közösségi autósok ellen (akik összeszerveznek magunknak utasokat egy hosszabb útra), vagy rögtön a gépkocsi ellen. Be kéne látni, hogy a közösségi közlekedés mint állami feladat, nem egyenlő azzal, hogy minden faluba járjon busz meg vonat. Az is egy megoldás, ha mindenkinek államilag kiutalunk autót, meg jogosítványt (persze még rosszabb, mint a mostani), de igenis vannak alternatívák.
Felőlem lehet a mostani modell is, de akkor állami irányból legyen meg a megfelelő minőségkontroll is. Anélkül lószart sem ér. Lásd a mostani helyzetet.
Pötyy 2009.07.31 13:33:34
@drkovax:

Persze, hogy nagyon sok mindent át kell rendezni, mondtam, nekem a mostani modell is megfelel a szükséges átrendezések után. Csak nekem meg az a tapasztalatom (állami szférához közel dolgozom), hogy amíg mindenki tudja, hogy át kell rendezni, de erre nincs közvetlen (értsd országos botránnyal fenyegető) kényszerítő erő, addig semmi sem történik. Egy ilyen repedés, egy magántársaság megjelenése, azért felgyorsíthatja a folyamatokat. Természetesen senki nem azt várja, hogy a Bölcs Közlekedésügyi miniszter (van még ilyen?) aláírja a 120 oldalas új szabályozást, és holnaptól itt a Kánaán. Ezek mind-mind hosszú folyamatokat igényelnek, de én sajnos azt látom, hogy nemhogy jóirányba, hanem semerre sem lépünk előre.
A Bourbonok ugyan nem felejtettek, de tanultak - ellentétben az európai civilizáció generációival, akik újra és újra próbálkoznak a jakobinus vagy épp a girondista projekttel, holott azoknak már régen lejárt a szavatossága. A konzervatívok már az elején megmondták: ez így nem…..
Pötyy 2009.07.15 16:02:38
@bz249:

Hát nem tudom, a te számításod szerint egy ember 72-102 évet él, miközben a várható élettartam jóval az alsó szám alatt van. Mondjuk szívesen látnék egy olyan kimutatást is, hogy hányan érik meg a nyugdíjaskort.

A zavart az okozza szerintem, hogy miközben arról beszélünk, hogy a nyugdíjasak közösségét az aktív dolgozók tartják el, ma már gyakorlatilag ez nem igaz. A jelenlegi rendszerben a nyugdíjas évek többségében csak azt a pénzt kapod vissza, amit befizettél, csak a nagyon idős kort megérőknél van szükség további kiegészítésre. Ha így nézed, akkor - azzal a feltételezéssel, hogy cca. 40 évet dolgozol. és 20 évet vagy nyugdíjas - a fizetésed felét félretéve (azaz nyugdíjpénztárba téve) minden közösségi segítség nélkül ugyanazt az életszínvonalat tarthatod, mint amíg dolgoztál. Persze ez csak akkor működik, ha egy "válság" nem viszi el a megtakarított pénzem 10%-át, miközben az inflációt is jól megdobja. Minimális korrekcióval szerintem igenis tartható a rendszer, bár tény, hogy én nem kötött korhatárhoz kötném a nyugdíjjogosultságot, hanem munkában töltött évhez.
Mandiner blog Spiró patkányai 2009.07.10 14:31:00
  Az idei érettségiben citált szerző, Spiró György idén újabb regénnyel örvendeztette meg az olvasókat. Bár a Reakció nem foglalkozott az esettel, más blogokon már komoly vitákat váltott ki a szerző, ill. az eset. Végül is a vita ahhoz a kérdéshez jutott el, hogy…..
Pötyy 2009.07.10 16:50:20
@bz249:

Ha korrektek akarunk lenni, ezt a vitát most szüntetitek be, mivel nem Spiró, és nem Spiró egy műve volt a tétel.
Az érvelési feladatnál (ami egyébként választható), az az idézet, amire reflektálni kellett, származott Spirótól. Szóval az is tökéletesen meg tudja oldani a feladatot, aki életében nem hallotta még ezt a nevet.
Előzmény: Konzervatív korszak jöhet - de milyen? (Loppert Dániel)   Az EP-választásról azt mondják, átrajzolta a magyar politika térképét, mert újra megjelent egy radikális jobboldali párt, sőt, először a rendszerváltás óta, mintha túlságosan is erős lenne. Persze a…..