Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyogyó

37 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Mi, a Király, boldogok vagyunk, hogy uralkodásunk immár egy napja tart" - nyilatkozta Komáromi István, 253 első királya. 2012. február 20-án, helyi idő szerint éjjel egy és kettő között aláírták a 253-as szoba Alaptörvényét, s ezzel új keresztény állam jött létre…..
Aki először ad életjelet magáról, az exkluzív összefoglalót kap a hiihtämän fogalmáról, az ezzel összefüggő csetlésről és a finnek tipikus arcairól. Aki nem hiszi járjon utána. Most drasztikus információmegvonáson töröm a fejem!!! És ezt nyugodtan vehetitek…..
Postcard from Kraków from IFES World on Vimeo...
Az egyik dolog, amit nagyon hangsúlyoztak az IFES világtalálkozóján, hogy a keresztények köteleződjenek el Isten Igéje felé. Nemcsak azért kezdem ezzel, mert ezt találtam meg a jegyzetfüzetemben, akkor egy indiai lány tanúságtételét írnám le kezdetnek. Azért írok először a…..
"Senki pedig, ha gyertyát gyújt, be nem fedi azt valami edénnyel, sem az ágy alá nem rejti; hanem a gyertyatartóba teszi, hogy a kik bemennek, lássák a világot." Lukács 8,16Krakkóban voltunk, a Jagelló Egyetem auditorium maximumában. Utolsó előtti este mellettem ült…..
 Mindannyiunkban vannak félig-meddig megfogalmazott kérdések Isten felé - feltéve, ha létezik. Végre itt az ELSŐ fórum, ahol ezeket felteheted. Az egykerdes.hu januárban indult, és már több, mint 700 kérdés került fel rá. Bármit kérdezhetsz, lehet az speciális,…..
Aki még nem tudott róla, ám tudja meg, hogy amikor lent a földön megszólalnak a karácsonyesti harangok, odafönt a Mennyeknek Országában a legeslegfiatalabb angyalka megráz egy fényes aranycsengőt. Erre a jelre a mennyei palota nagy szárnyas kapui maguktól megnyílnak, s a mennyország…..
kérlek, tényleg ne érts félreritkán köszönök az emberek szemébeegyszerűbb vagyok és távolabb(mikor minden ujj egy hát mögé mutat)..
 Tágra nyitott ablak. Mondhatni ajtó. Félelem és félelem feszül egymásnak: a tompán zümmögő könnytelen esték elkeseredése és a görcsös megfelelni akarás. Vidám, hangulatos zene lengi be a várost, és a friss levegő betölti a félhomályos szobát. Autók, motorok zaja,…..
Gyogyó 2010.07.01 14:16:49
Gyogyó 2010.07.30 23:08:43
2009. dec. 12. Ülök a sötétben a 142-es vonal utolsó Bz-jén. Sehol senki, az állomások sötétek, a motorkocsiban pár vasutas sörözik. Így búcsúzott el a vasút itt. De ugyanígy eszembe jut az utazás a reménytelenségbe vesző 117-es vonalon, vagy épp a csengeri dugig telt vonat a bezárás előtt egy…..
Vasárnap este van. Útitársam épp most szállt le Gödöllőn, a vonat - szokás szerint késve - robog tovább Budapest felé. Kilenc is elmúlt már, mégsem értünk be a Keletibe. Vegyes érzelmek vannak bennem. Vágyom látni a barátaimat, újra találkozni a SzóSz-osokkal, és félek is…..
 Furán szorít az ember torka,a patak csobog, mintha tegnap sose lett volna,s párájában már ott a holnap szelleme.Mosolygok… pedig sírnom kellene. Aztán persze sírtam is.Mert hát azt nem lehet száraz szemmel kibírni, hogy a kis tízéves porcelánbaba-arcú Cselina, aki…..
the most perfect blue pen will be never red enough to correct a school test. anyway there is no perfect pen (blue or not) and rather: is it really so important to correct tests or could we drawing flowers instead?- flowers to pick up and throw away... why, why to pick up them??? -symptoms, symptoms,…..
 Tébolyultan már nem remeg, hogy miért nem lehet, hogy odataláljon, ahova kell, aki nem lát. Már krisnásokkal, és mosolyogva, és kedvesen, mint egykor az, aki nem lát, (én meg libbentem volna tova, na jó... nagy ólmosan, vagy inkább csak úgy, mint mindig, és tényleg csak…..
A Hallgatói Önkormányzat és a SzóSzerint Keresztény Diákkör adománygyűjtést rendez az árvízkárosultak megsegítésére 2010.06.11.-06.18. között.Tárgybeli adományaitokat 11:00 és 15:30 között adhatjátok le a Stephaneum aulájában felállított standnál. Elsősorban tartós…..
Túlfutottunk Szomszédok ma 2010.04.16 22:29:00
Első jelenet:Kutya és Sümeghy sétálnak a lakótelep körül- Hát Kutya, ezt is megértük, szexshop nyílt itt a lakótelep közepén! Felháborító!- Jajj Művészem! Elmúltak már azok az idők, amikor a nők bokáját megpillantani már kiváltságos dolog volt. Ma már erkölcsrendészet…..
Gyogyó 2010.04.18 02:21:00
Túlfutottunk Gazda(g)sági tippek 2010.01.04 13:00:00
Mi, túlfutók már majdnem mind átestünk az első osztálytalálkozó utáni sokkon. Sokan szenvedtek balesetet az elmúlt öt évben, habár korántsem mindegy, hogy valakinek munkahelyi incidens vagy egy szerencsétlen kimenetelű párkapcsolat miatt kötötték be a fejét. Olyan is akadt,…..
Ha akarnám, ott folytathatnám, ahol a legutóbbi bejegyzésemet abbahagytam. Csak akkor nem ez nem egy objektív beszámoló lenne a Nyári Táborról. Bár nem biztos, hogy végülis az lesz… Majd eldöntitek.  Ha akarnám, adhatnám azt a címet e bejegyzésnek, hogy SZÓSZ-HÉTVÉGE…..
A klotildligeti állomás régi állomásnév-felirata már csak árnyéka önmagának. Az egykor szép bádogbetűk egyre rozsdásabbak, a valaha ragyogó fehér fénnyel világító fénycsövek törötten lógnak... Egyszer pár napra véletlen bekapcsolták. Csak a DLI betűk…..
Sétáltunk a havas-latyakos külvárosi úton. A járda járhatatlan, hát a kocsik nyomába szegődtünk, hogy a kitaposott ösvényen haladjunk. – Olyan ez, mint a gesztenyepüré – mondta kedvesem a szutyoktól barna hóra célozva – és az ott, mint a hab – s az…..
PPKE-BTK SzóSz blog Szerintem... 2009.11.14 12:09:00
Az élet nehéz kérdései. Teremtés, Biblia, egység, imádság. Szerintem. Furán vagyok összerakva. Azon nagyon ki tudok borulni, ha a lakótársam tejfölt ken a kenyérre, de az sosem okozott nagy nehézséget, hogy összeegyeztessem a Teremtéstörténetet Darwin elképzeléseivel.…..
PPKE-BTK SzóSz blog Már közel... 2009.10.27 00:40:00
 www.folytkov.hu  Folytköv - official video from Lehotay-Kéry András on Vimeo...
 A "Vénasszonyok nyara" utolsó napja október nyolcadikára esett.Mindezt egy fergeteges STOP- esttel ünnepeltük meg, mely igen nehezenjött össze. Ugyanis nem volt terem: a pince foglalt volt a Quaesturaemeleti termét meg nem adták oda. Végül kiderült, hogy a pincében…..
 Pénteken lángost ebédeltem. Nagyon finomat. Igaz, nem egyedül. Ágival, Misuval, Dorinával. Mentünk a LÖK-be. Ott volt folytkövös megbeszélés. (Ha igény mutatkozik rá, leírom, mi az a folytköv.) De a lángost útközben ettük, a Vásárcsarnokban vettük. Idekívánkozik Misu…..