Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KisMókus

24 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Enneagramot kár túlbonyolítani, és az egyes számok között hierarchiát megállapítani az önbizalom mértéke alapján. Már önmagában véve, akinek az emberek bedobozolása különféle rangokba, a magabiztosság mértékén dől el, szerintem érdekes értékítéletet hordoz magában. Az Enneagram elméletileg a…..
Ugye, hogy felvet némi morális akadályt, hogy génmódosítás révén visszahozzuk egy már elvesztett szerettünket az életbe? És most konkrétan nemcsak a dinoszauruszokra értem ezt. Nyilvánvalóan a válasz: igen, mert ez ellenkezik a természet rendjével, aminek a halál szerves része. Ettől függetlenül kit…..
Az az igazság, hogy a legtöbben a saját véleményük könnyen fogyaszthatóvá - és ezáltal eladhatóvá - tételéért alkalmazzák azt a jól bevált receptet, miszerint állj az egyik szélsőség partvonalára, hogy aztán a sárdobálással feltűnést kelts, és elnyerd saját táborod figyelmét. Hogy ez a folyamat…..
A mondás úgy tartja, hogy mindig az első lépés a legnehezebb. Az első lépés a megvilágosodáshoz vezető úton pedig traumatikus, és legalább annyira döbbenetes, mint amennyire szívszorítóan fájdalmas is. Ugyanis, ha valaki egyszer felébred - úgy igazán-, hirtelen egy rettenetesen magányos világban…..
Alvó fény Recreatio 2018.07.21 21:00:47
 ..
A színkombináció kísértetiesen emlékeztet valamire egyébként, ha már "űr".  ..
Alvó fény Cyberpunk 2077 2018.07.07 15:53:16
Ezúttal úgy döntöttem, hogy barátommal, Romolusszal folytatott közös eszmecserénket osztom meg, a ki tudja mikor, talán 2077-ben megjelenő (csak viccelek), vagy talán soha el nem készülő Cyberpunk 2077-tel kapcsolatban, ami egy éppen készülő számítógépes játék. Kezdjük ott, hogy én már alapból…..
A következő reklámanyag a Telekom Magenta 1-es díjcsomagját próbálja eladni nekünk, illetve értelemszerűen a vidékieknek legfőképpen, különben nem hoznám most fel példának. Mivel egy cégnek az a feladata, hogy értékesítsen, nekünk pedig az a feladatunk, hogy fogyasszunk, ezért a reklámok mindig…..
Nem akartam ezt a posztot úgy megosztani, hogy ne gondoltam volna át legalább ezerszer, mit is akarok pontosan megfogalmazni a témával kapcsolatban. Főleg azért nem, mert nem akarok baromságot terjeszteni. Amit leszögezek előre: nem az az ember pszichopata, akiről elsőre azt hinnéd. Valószínűleg az…..
A Fidesz megtalálta a legújabb törésvonalat (pontosabban ez nem egy új keletű törésvonal, de ezt most nem forszíroznám). Vidék kontra Budapest. Hadd magyarázzam el egyrészt egy kicsit elvontan, másrészt sokkal gyakorlatiasabban is, hogy az új ellenségképgyártás logikája miből ered. Ez a bejegyzés a…..
Úgy döntöttem, összeállítok egy listát azzal kapcsolatban, hogyan ismerhesd fel a pszichopatákat. Tanácsokat is nyújtok, hogy tudd, hogyan kezelheted őket. Mindezt a hihetetlenül hasznos tudást saját direkt illetve indirekt kutatásaimnak és traumáimnak köszönhetem. Senkinek sem javaslom, hogy…..
Szeretem és őszintén tisztelem azokat, akik valamilyen vallási felekezet tagjai - őszinte hitből. Becsülöm, ha valaki képes az orra hegyénél tovább látni és nyitott a spirituális kérdések felé. Nincs is szebb dolog az élet megértésére irányuló vágynál, a mások felé tanúsított őszinte elfogadásnál és…..
Nemrég (pár hónapja talán), olvastam az Enneagram rendszerezésről, majd szorgos hangya üzemmódba kapcsolva nekiláttam kutatómunkámnak, melynek célja nem mást szolgált, mint ennek a különös pszichológiai modellnek a feltárását. Az Enneagram tipológiája nevéből adódóan (ennea->kilenc), 9…..
Kedves olvasók! Tudom, hogy régen írtam, és már nem is ígérek semmit. "Lezárni" nem fogom a blogot, de aki azt reméli, hogy a korábbi irányvonalat felveszem újra, csalódni fog. Gyakorlatilag az alaptémában leírtam, elmondtam mindent, és már nem csak én, hanem sokan mások, ismert és kevésbé ismert…..
KisMókus 2018.05.10 10:19:07
Orbán Viktor az 1-es iskolapéldája. Valóban dühvezérelt karakter, és könnyen összetéveszthető a nyolcassal, de nem az. Minden egyes cselekedete arra irányul, hogy FORMÁLJA a dolgokat, és nem harcol ellenük. A saját képére alakítja a jogrendszert, a saját álmait vetíti ki a focira, a saját embereit egytől egyik bábként kezeli. Elég megnézni az interpellációk (pl. Boldog Karácsonyt)során azokat a jellegzetes hátrafordulásokat a MEGERŐSÍTÉSÉRT. "Na, srácok, vicces voltam?" Aki veszélyt jelent rá, azt félreállítja, és nem azért, mert potenciális fenyegetést lát bennük, hanem azért, mert irritálja őt, hogy valaki nem igazodik az elképzeléseihez. Önmagát körbeveszi hatos mamelukokkal, akik tapsikolnak minden szarra, amit csinál. Egy ÖTÖS Vona Gábor fel mert ellene szólalni pofátlan módon, Orbán Viktorra rámeredve. Egy valódi nyolcassal szemben megfagyott volna a vér az ereiben, elég rápillantani Clint Eastwoodra mondjuk. Na, ha Ő jönne velem szemben az utcán, előtte csak fejet hajtani mernék, de a pofájába röhögni semmiképpen sem. Igen, a foci valóban egy elgondolkodtató pont volt, miért annyira a mániája. Viszont ő a focival kapcsolatos félelmeit nem meghaladni akarja, nem megugrani, hanem a focit önmaga képmására formálni.Ez egy olyan "gyengeség", amit egy nyolcas nem tudhat magáénak. Valójában Orbán Viktor senki ellen sem harcol, hanem mindig csak "rendet tesz". Egyébként szerintem a tekintete is egy az egyben egyes, a fizikuma is, a járása is, egy pattogi mitugrász, DE vonzó férfi. A vele készült riportok alapján is meg lehet állapítani, hogy vonzó, de nem karizmatikus. Sajnos ez az igazság és csak azért mondom el, mert direkt utánanéztem a dolognak, és mindenhol hangoztatják, hogy nyolcas így nyolcas úgy, miközben nem az, és már a sírás szélén álltam. LOL :D
A parton állva   A tengerparton állva, A hajó hívását várja. Valami megőrzi őket, Ahogy elindul előre.   Vihart robbantanak csillagok, Elhoznak milliárd évszakot. A szelíd hullámokat felkavarják, Hogy a parttól távolabb zavarják.   Hagyjatok magamra, A zaj nem marad abba, Hagyjatok…..
Az erőltetett menet csak halad és halad, mindehhez az ütemet a Wellhello muzsikája, és jogdíjmentes youtube dubstepek adják. A teraszon néhol feltűnnek páran és integetnek. A tömeg ilyenkor üdvrivalgásban tör ki és tapsvihart áraszt azon támogatói felé, akik csak lélekben tartanak vele. A Deák téren…..
Rengeteg komment érkezett az előző posztomra, ezért kötelességemnek érzem, hogy megválaszoljam őket. Sajnos rá kellett döbbenem, az ok, amiért sokan nem tudják mire vélni a választási eredmények körül kialakuló "hisztit", egészen egyszerűen a hozzá nem értésből adódik. Természetesen ezért nem lehet…..
KisMókus 2018.04.19 18:15:29
@Lehetnék én is: A töredékszavazat lényege, hogy kompenzálja a rendszert. Nincs jó és rossz töredékszavazat, csak a rendszer szempontjából értelmetlen és értelmes. Az értelmetlen kategória pedig amit a nyertes kap. A kérdésedre válaszolva meg zavar a Dk megerősödése, korábban már írtam erről is.
KisMókus 2018.04.19 18:02:29
@ben2: Az okfejtésed hibás. Az Mszp-Szdsz, mint említetted koalíció, tehát itt már nem 1 db pártnak kedvezett a rendszer, hanem 2 pártnak kellett kompromisszumokat kötnie, így nem tudott a hatalom centralizálódni. Tegyük hozzá azt is, hogy korábban más volt a "sarkalatos" törvények köre. Ezen kívül az Alaptörvény úgy borította fel az egész rendszert, mint annak a rendje. Az Alaptörvény 2012-től lép hatályba, egy olyan alkotmányként, amely lépésről lépésre taglalja, hogy tulajdonképpen miért és hogyan lehetetleníti el az ellenzék dolgát az éppen aktuális párt leváltásában.
Alvó fény Mire jó a tüntetés? 2018.04.17 04:41:35
Múlt héten nem tudom hányan gondolták úgy, hogy a szombati tüntetés során az Operaháztól egészen a Kossuth térig masírozik majd közel százezer fő, békésen, kellemes hangulatban, jó szándéktól vezérelve, egy nemes cél elérése érdekében: írjanak ki új választásokat, de előtte módosítsák a választási…..
KisMókus 2018.04.18 17:51:41
@Ménár Atya: Mivel nem voltál ott, ezért nyilván fogalmad sem lehet róla, hogy mi volt ott. Mindenesetre nagyjából leírtad ugyanazt, amit írtam én is. Egy szóval sem mondtam egyébként, hogy ez diktatúra, legfeljebb autokrácia. Vagy a diktatúrának egy puhább verziója, tudod: gulyáskommunizmus 2.0.
KisMókus 2018.04.18 20:13:20
@Ménár Atya: Az a baj, hogy nem érted, amit írok. Innentől kezdve nincs értelme vitázni.
Annak ellenére, hogy a Fidesz kampánya következetesen végigvitte a burkolt cigányozást és zsidózást, a vidéket úgy nyerte, mint ahogyan nyerte azelőtt, és azelőtt és még fogja nyerni jó sokáig. Hallottam olyan magyarázatot, ami szerint a migráns szlogent dobjuk ki a francba, ugyanis semmi köze a…..
Alvó fény Nincs ellenzék 2018.04.15 15:30:32
Képes voltam elhinni, hogy létezik egyáltalán ma Magyarországon ellenzék. Az a baj, hogy nem beszélhetünk mára már arról, hogy adott a Fidesz, adott az xy párt, amely ha kell, a színfalak mögött összejátszik a másikkal, de amúgy él bennük egyfajta autonóm identitástudat. Nincs LMP. Nincs Jobbik.…..
Alvó fény Egy=Minden, Minden=Egy 2018.04.12 08:11:33
Alvó fény Kik a migránsok? 2018.03.31 21:39:41
Tisztázzuk röviden kik is a migránsok, szigorúan a pártok kampánystratégiáit és kommunikációs trükkjeit szemügyre véve. Tehát azt vizsgáljuk meg, hogy kiknek adják el őket, nem pedig azt, hogy kik ők valójában. Elárulom előre a nagy titkot: Migránsok = Cigányok Soros = Zsidók Mit szimbolizálnak…..
Megeshet, hogy a politikához jobban értek, mint az átlag ember. Jobban, mint Józsi bácsi az út sarkában magányosan álldogáló romkocsma tulajdonosa, jobban, mint Mariska néni, a középiskolában tanító kiégett pedagógus, és jobban, mint Dr. Kis-Kovács Péterke, szájsebész. Mégsem értek semmit. A…..
Imádom, amikor úgy kezelik az emberek az országgyűlési választásokat, mint egy szerencsejátékot. Ki fog nyerni, a Fradi, vagy az Újpest? Bitch please, legalább a programjukat csekkold le, mielőtt behúzod az X-et április 8-án. Nem mintha amúgy ez az egész demokrácia nevezetű játék megérné egymás…..
Nem részegítő a gondolat, hogy megfelelő tudással magunk is istenné válhatunk? Csak eszköz és tudás kérdése az egész, mondhatnánk. A tudomány segítségével a technika ördögévé képezhetjük magunkat. Persze csak "metaforikusan". Nem ironizálok tovább, természetesen az istenmajmolás pszichopátia.…..