Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nevető második

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
téveszmék "A házasság lutri" 2018.03.21 08:40:55
  "Marriage is a lottery" - tartja az angol közmondás, és az európai válási statisztikákat szemlélve már-már azt gondolnánk, nem is alaptalanul. A nyugati világban a házasságok több mint a fele - a listavezető Belgiumban háromnegyede - válással végződik, de még csak nem is ez a legnagyobb probléma.…..
Nevető második 2018.03.23 12:04:59
@G. Nagy László:

" Mi értelme és haszna van annak, hogy bemész a cipőboltba, rámutatsz egy pár tetszetős mokaszinre és felpróbálás nélkül kifizeted és elviszed? Isten majd segít, biztosan jó lesz rám! Ez nem egy példaértékű hit, hanem maga a tiszta felelőtlenség"

A magam s barátaim nevében mindenképp HATÁROZOTTAN tiltakozom az ellen, hogy feleségemet (-inket) mokaszinhoz (autóhoz, bármi hasonlóhoz) hasonlítsa bárki.

A hasonlat ROSSZ, az emberek nem kipróbálásra teremtett tárgyak, hanem érző-változó lények(teremtmények), akik közül az egyik megfelelőnek nem csak nekünk kell megfelelnie, hanem minekünk is őneki.

Az én tapasztalatom az, hogy SEMMI olyan fontos dolog nem derült ki a feleségemről az esküvő után, amit ne ismertem volna már meg előtte is. Pontosan tudtam, hogy bánik a gyerekekkel, milyen amikor morcos napja van, mi a kedvenc zenéje, színe, ruhája, stb. Ezért is vettem el.
Ő meg minden fontosat tudott rólam előtte, ezért is jött hozzám (9 éve).

Igen, voltak dolgok, amiket után együtt oldottunk meg és együtt fedeztünk fel (:-))) pl. a gyerekek kapcsán, de ezekre egyébként se tudtunk volna felkészülni vagy megtapasztalni a házasságon kívüli együttéléssel.

Ami miatt viszont fontos volt várni a házasságig: tudtunk hideg fejjel végiggondolni dolgokat magunkról, a másikról és egymásról, képesek voltunk objektíven mérlegelni a kapcsolatunkat és döntést (jót) hozni.

Nem érzem, hogy bármi fontosról lemaradtam volna, szeretetteljes a kapcsolatunk, nagyszerű a szex, évente megünnepeljük az évfordulónkat, neveljük a csemetéket és új dolgokat próbálunk ki együtt (pl. elkezdtünk táncolni járni, bár elég béna vagyok benne) és külön (tetszik a gyúrás, 1 éve kezdtem). És szerintem nyugodtan írhatnék ugyanígy a többi baráti házaspárról vagy az ovis közösség tagjairól is.

A sikerhez nekünk a házasság előtti együtt NEM élés, meg a közös értékrend és közös célok segítettek, nem más.

Na uff.